- banner1



Να πούμε τέλος σε ό,τι ζήσαμε τα τελευταία 6 χρόνια και να βάλουμε την Ελλάδα μπροστά.

Μήνυμα ενότητας και αγώνα για να αλλάξει σελίδα η χώρα και να  αφήσει πίσω όλα όσα την οδήγησαν στην παρακμή έστειλε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, προς όλους τους Έλληνες, κατά την ομιλία του σε μεγάλη συγκέντρωση του Κινήματος, στην Λάρισα.

«Σε όλους εκείνους που ζητούν να φύγουμε μπροστά, αλλά έχουν πάψει να πιστεύουν στη δύναμη που έχουμε στα χέρια μας. Που  θέλουν να ζήσουν μια καλύτερη ζωή, αλλά έχουν χάσει  την ελπίδα.

Είμαι σήμερα εδώ για να σας πω  Πάμε μαζί! Πάμε μαζί να κατακτήσουμε το σεβασμό.

Βάζοντας πρώτα τον πολίτη. Για ένα κράτος δικαίου και διαφάνειας. Που γίνεται το θεμέλιο για κάθε προσπάθεια, συλλογική ή ατομική. Που δεν αφήνει να περνά το δίκαιο του ισχυρού αλλά προστατεύει τα δικαιώματα όλων.

Πάμε μαζί να κερδίσουμε την αξιοπρέπειά μας. Για μια οικονομία ζωντανή.  Που δίνει δουλειά στους νέους μας.  Που κρατάει ζωντανή την αγροτιά και τη μικρή επιχείρηση.

Μπορούμε να κερδίσουμε το μέλλον μας. Έχω απεριόριστη πίστη στις δυνατότητές μας. Στις δυνατότητες της Ελλάδας» είπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Δεσμεύτηκε να κάνει αυτός το πρώτο βήμα για να προχωρήσουν οι αλλαγές και να μπει οριστικά ένα τέλος στην παρακμή της χώρας, λέγοντας:

«Δεσμεύομαι να κάνω το πρώτο βήμα. Για να προχωρήσουμε σ' αυτές τις αλλαγές και να αφήσουμε οριστικά πίσω την παρακμή. Με όσα κατεστημένα κι αν πρέπει να συγκρουστούμε. Με όποιο κόστος.

Δεσμεύομαι να μπω μπροστά σ' αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια. Για να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια Ελλάδα πιο δίκαιη και πολύ καλύτερη από αυτή που παραλάβαμε.

Τώρα είναι η ώρα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο».

Κατηγόρησε τη Ν.Δ και προσωπικά τον κ. Καραμανλή ότι, μπροστά στον πανικό τους παραπλανούν και διαστρεβλώνουν την αλήθεια:

«Μια βδομάδα πριν τις εκλογές η ΝΔ και ο κ. Καραμανλής παραπλανούν και πάλι τους Έλληνες πολίτες.

Με ψέματα. Με υπεκφυγές. Με πόλωση. Σαν να ήταν απόντες τα τελευταία 6 χρόνια από την Ελλάδα.

Ας δουν επιτέλους την αλήθεια! Την αλήθεια που βιώνει ο Ελληνικός λαός. Όλα εκείνα που μας αδικούν.  Όλα εκείνα που μας αιχμαλωτίζουν. Όλα εκείνα που μας θέλουν ανήμπορους να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο.

Γι' αυτό ψηφίζουμε στις 4 του Οκτώβρη.

Ούτε για το αν, ούτε για το πού, θα βρούμε τα λεφτά. Σ' αυτό το ερώτημα οι απαντήσεις έχουν δοθεί και δίνονται καθημερινά.

Στις 4 του Οκτώβρη ψηφίζουμε για κάτι πολύ μεγαλύτερο. Πολύ πιο κρίσιμο για τη ζωή μας.

Ψηφίζουμε ενάντια στο τεράστιο πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα εδώ και χρόνια.

Ψηφίζουμε για την απελευθέρωση μας από το πελατειακό κράτος που καταπνίγει κάθε πρωτοβουλία, που σπαταλά το χρήμα του Ελληνικού λαού.

Πελατειακό κράτος που δεν στήριξε την  ανταγωνιστικότητα και την περιφερειακή ανάπτυξη .

Ψηφίζουμε ενάντια σε εκείνο το κράτος που  έμεινε ανεξέλεγκτο και παραδόθηκε στη διαφθορά. Έτσι επέλεξε να κυβερνήσει τη χώρα η ΝΔ».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης, επισημαίνοντας:

«Έξι χρόνια βιώνετε εδώ στον κάμπο την απουσία της κυβέρνησης.

Η έλλειψη χρημάτων φταίει γι αυτό;

Ή η άδικη επιλογή της κυβέρνησης να μην ασχοληθεί με τα προβλήματά σας αλλά με τις διευθετήσεις κομματικών παραγόντων;

Κάποτε ήρθε εδώ ο κ. Καραμανλής και είπε «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά».

Είπε ότι θα είναι παρόν σε όλες τι μάχες για τους αγρότες στις Βρυξέλλες.

Είδατε να γίνει τίποτε από αυτά;

Η κυβέρνηση επέλεξε να αφήσει τη Θεσσαλία στην τύχη της.

Τα τελευταία έξι χρόνια, ο νομός Λάρισας μετατράπηκε σε φθίνουσα περιοχή.

Οι  αγρότες είδαν τις καλλιέργειές τους να εγκαταλείπονται.

Το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης να μετατρέπεται σε ένα κουφάρι από παλιοσίδερα και την υπόσχεση του κ. Καραμανλή για μετατροπή του σε μονάδα παραγωγής βιοαιθανόλης να καταντά ανέκδοτο στο θεσσαλικό κάμπο.

Είδαν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται χρόνο με το χρόνο.

Οι κτηνοτρόφοι μας δεν είδαν καλύτερες μέρες.

Είδαν τις τιμές των προϊόντων τους να συμπιέζονται την ώρα που η κυβέρνηση έκλεινε το μάτι στα καρτέλ».

Παρουσίασε το πρόγραμμα του Κινήματος για τον αγροτικό τομέα με αιχμή την «Συμφωνία Εμπιστοσύνης με τους αγρότες» και τα πρώτα δέκα μέτρα στήριξης των αγροτών:

«Πρώτο μέτρο πρέπει να είναι η αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ που θα δώσει ανάσα στους αγρότες.              

Το ΤΕΜΠΜΕ πρέπει να καλύψει και τις αγροτικές επιχειρήσεις και να παγώσουν τα δάνεια για τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους για δύο χρόνια.

Έχουμε δεσμευτεί να προωθήσουμε ριζικές αλλαγές στους Συνεταιρισμούς και τις Οργανώσεις των αγροτών, για να μπορούν επιτέλους οι αγρότες να παρεμβαίνουν αποτελεσματικά στην προμήθεια αγροτικών εφοδίων και στην εμπορία των προϊόντων τους.           

Θα προχωρήσουμε στην αναμόρφωση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ για τη βελτίωση της ασφαλιστικής κάλυψης των αγροτών, για ριζικές αλλαγές στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να καταβάλλονται έγκαιρα οι ενισχύσεις.

Ξέρω όμως και την αγωνία σας για το ασφαλιστικό.

Βασική μας προτεραιότητα η αύξηση των συντάξεων, 550 Ευρώ στον αγρότη και 950 στο ζευγάρι.

Θα προσαρμόσουμε σταδιακά το ασφαλιστικό τους σύστημα σε ό,τι αφορά τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και τα όρια ηλικίας σε ότι ισχύει και στα άλλα Ταμεία. Η βασική σύνταξη θα βελτιωθεί.

 Όλοι οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα συνταξιοδοτούνται με 37 χρόνια ασφάλισης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, και οι αγρότες θα συνταξιοδοτούνται στο 60ό έτος, όπως συμβαίνει και στα άλλα Ταμεία.



Και στις Βρυξέλλες, όπου διαμορφώνεται η προοπτική για την παραγωγή σας δεσμευόμαστε να δώσουμε μάχες για τη στήριξη του αγροτικού τομέα και μετά το 2013. Και εσείς ξέρετε ότι μπορούμε να δίνουμε μάχες και να τις κερδίζουμε.



Δεσμεύομαι και δεσμευόμαστε να γίνει η Λάρισα ένα πρότυπο, σύγχρονο, αγροτικό κέντρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών για την εκπαίδευση των αγροτών, την προώθηση της έρευνας και την προβολή της αγροτικής μας παραγωγής, του πολιτισμού και της παράδοσης μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση ιδρύουμε εδώ στη Λάρισα, την πρώτη υψηλού επιπέδου σχολή εκπαίδευσης των αγροτών αξιοποιώντας τις εκτάσεις και τις εγκαταστάσεις της Αβερώφειας  Γεωργικής Σχολής. Μαζί με πρότυπο αγρόκτημα για την εκπαίδευση των αγροτών και την απόκτηση εμπειρίας.

Και η Γεωργική αυτή σχολή θα αναπτυχθεί σε στενή συνεργασία και υπό την  εποπτεία των αγροτικών φορέων και της αυτοδιοίκησης,  ώστε να συνδεθεί με τις πραγματικές σας ανάγκες».



Έδωσε σκληρή απάντηση σε όσους  επιχειρούν να φοβίσουν τους αγρότες για τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας:

«Επιχειρούν τις τελευταίες μέρες να φοβίσουν τους αγρότες ότι δήθεν τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ θα τους επιβαρύνουν περισσότερο.

Να το ξεκαθαρίσω. Δεν αλλάζει τίποτα στη φορολογία των αγροτών.

Φτάνει πια η καπηλεία της ΝΔ για μικροκομματικούς λόγους.

Οι κάτοικοι του νομού Λάρισας είδαν δεκάδες μικρομεσαίες αλλά και μεγαλύτερες επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο υπό το βάρος της έλλειψης ρευστότητας και της ασφυξίας στην αγορά λόγω της έκρηξης των ακάλυπτων επιταγών.

Η κατάσταση της χώρας και τα αδιέξοδα που ζούμε δεν οφείλονται στο ότι δεν υπήρξαν τα κονδύλια.

Οφείλεται στον άδικο τρόπο που διαχειρίστηκε το Κράτος τα χρήματα αυτά, τα χρήματα του Έλληνα πολίτη, του Ελληνικού λαού».



Πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα λάβει όλα τα μέτρα και τις αποφάσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ύδρευσης της περιοχής:

«Δεν θα αφήσει να γίνει η Θεσσαλία Σαχάρα. Δεσμευόμαστε για κάθε μέτρο που θα αντιμετωπίσει αυτό το μεγάλο πρόβλημα που εσείς έχετε μπροστά σας και που όλοι μας έχουμε μπροστά μας.

Δε θέλουμε απλώς να κυβερνήσουμε καλύτερα από τη ΝΔ. Θέλουμε να κυβερνήσουμε καλά για τον τόπο»

 Δίνοντας το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε:

«Μένουμε αιχμάλωτοι στο παρελθόν μας ή το αφήνουμε πίσω και ανοίγουμε την πόρτα στο μέλλον;

Γκρεμίζουμε ό,τι μας έχει απομείνει ή πατάμε σε όσα έχουμε για να χτίσουμε ένα καλύτερο και δικαιότερο αύριο;

Μένουμε στάσιμοι στο βούρκο της ανομίας και αδικίας ή κτίζουμε μαζί την πολιτική της ευνομίας, σιγουριάς και ανάπτυξης;

Παραμείνουμε αδρανείς σαν να περιμένουμε να εκτίσουμε μια ποινή που δε μας αξίζει ή παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και αλλάζουμε το μέλλον μας;

Και οι Έλληνες πολίτες στις 4 του Οκτώβρη έχουν αυτή ακριβώς τη δύναμη.

Να αποφασίσουν σε ποια Ελλάδα θέλουν να ζήσουν. Ποια είναι η Ελλάδα που θέλουν.  Και αυτή η Ελλάδα, η Ελλάδα που θέλουμε, είναι εδώ».

Παρουσίασε το πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών για την ανάταξη της οικονομίας και την ανασυγκρότηση του κράτους:

«Γι αυτό και τις πρώτες 100 μέρες της διακυβέρνησής μας θα πάρουμε όλα τα επείγοντα μέτρα που αυτή τη στιγμή απαιτούνται για την ανάταξη της οικονομίας μας.  Ψηφίζουμε 5 νομοσχέδια.

Το πρώτο στοχεύει στη στήριξη του πραγματικού εισοδήματος, στην αναδιανομή και στη φορολογική δικαιοσύνη Με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό.

Αλλά και με την επιβολή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος που δεν επιβαρύνει τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, αλλά ζητά από τον πλούτο και  τη μεγάλη περιουσία, να σηκωθούν επιτέλους τα βάρη που τους αναλογούν.

Το δεύτερο νομοσχέδιο που θα ψηφίσουμε αφορά την προστασία των δανειοληπτών και την καταπολέμηση της ακρίβειας.  Προστατεύουμε τον δανειολήπτη από αθέμιτες πρακτικές που ροκανίζουν το διαθέσιμο εισόδημά τους.   Δίνουμε τη δυνατότητα ρύθμισης και απαλλαγής οφειλών σε όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους Και φυσικά χτυπάμε αμείλικτα τα καρτέλ που γονατίζουν τον καταναλωτή.

Οι μικρές επιχειρήσεις πέφτουν στο κενό τις κρίσης.  Δε θα τις αφήσουμε να συντριβούν.  Θα απλώσουμε δίχτυ ασφαλείας. Γιατί επιχειρήσεις που δουλεύουν σημαίνει  άνθρωποι που δουλεύουν!

Θα παγώσουμε τις δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων σε κρίση για ένα χρόνο και θα ξεπαγώσουμε τις  εγγυήσεις από το πακέτο ρευστότητας των τραπεζών.

Γιατί κανείς δε μπορεί να επιχειρεί με το μαχαίρι διαρκώς στο λαιμό.

Αυτό κάνει το τρίτο μας νομοσχέδιό μας, για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη ρευστότητα στην οικονομία.

Το τέταρτο νομοσχέδιο που θα φέρουμε άμεσα στη Βουλή αποσκοπεί στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προώθηση των επενδύσεων.

Θα στηρίξουμε και τις υπάρχουσες επιχειρήσεις αλλά και την ίδρυση νέων. Με σταθερό φορολογικό πλαίσιο, αλλά και την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας νέων επιχειρήσεων. 

Εμείς γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει για τους ανθρώπους να είναι η αγορά και οι μισθοί παγωμένοι.  Να τους χτυπά την πόρτα η ανεργία.

Στηρίζουμε την αξιοπρέπεια εκείνων που έχουν την ατυχία να βρίσκονται στην ανεργία ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Η εργασία είναι πάνω από όλα  δικαίωμα, που θα το  προστατεύσουμε.

Γι' αυτό και με το πέμπτο νομοσχέδιο θα στηρίζουμε τις επιχειρήσεις που διατηρούν τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας, αλλά και εκείνες που κάνουν προσλήψεις.

Παρέχοντας  κίνητρα για ενίσχυση της απασχόλησης μέσα από τετραετή επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Γιατί όλοι έχουν δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή δουλειά. Είναι άλλο όμως η δουλειά και άλλο η δουλεία.

Βάζουμε τέλος  στους κομματικούς εκβιασμούς με τα STAGE στο Δημόσιο. Αναθεωρούμε ριζικά το καθεστώς της ενοικίασης εργαζομένων, που έχει εξελιχθεί σε κοινωνική μάστιγα».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υπέρβαση της κρίσης την ανασυγκρότηση του κράτους, ένα ευνομούμενο κράτος που στέκεται κοντά στον πολίτη:

«Ένα κράτος που σέβεται τους κόπους του Ελληνικού λαού. Ένα κράτος διαφορετικό από αυτό που έχουμε σήμερα. 

Που δεν αφήνει τα χρήματα του Ελληνικού λαού να πηγαίνουν στη διαφθορά και τη σπατάλη.  Που βάζει το πλαίσιο και τους κανόνες . Που σέβεται τα δικαιώματα και κάνει τη δημοκρατία καθημερινή πρακτική.

Έτσι θα χτίσουμε την σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Μεταξύ Πολιτείας και πολιτών. Γιατί χωρίς αυτή τη σχέση ο πολίτης έχει τα χέρια του δεμένα.

Με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες:

- Ηλεκτρονική διακυβέρνηση παντού.

-  ΚΕΠ για όλες τις συναλλαγές των πολιτών με το Κράτος.

- ΑΣΕΠ για την πρόσληψη όλων των μόνιμων στελεχών του Δημοσίου»

Επεσήμανε την αναγκαιότητα να δημιουργηθεί νέος πλούτος μέσα από ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, την πράσινη ανάπτυξη:

«Χρειάζεται να βάλουμε τη χώρα συνολικά σε μια άλλη κατεύθυνση. Χρειάζεται ένα δώσουμε στην Ελλάδα αναπτυξιακή προοπτική. Η πράσινη ανάπτυξη δεν είναι απλά ένας σχεδιασμός για την προστασία του περιβάλλοντος.  Είναι ένα πολιτικό πρόγραμμα που στοχεύει στη δημιουργία νέου πλούτου και στη δίκαιη κατανομή του, αξιοποιώντας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα  της χώρας μας».

Τέλος απηύθυνε κάλεσμα προς όλους να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία λέγοντας:

«Τώρα είναι η ώρα!  Τώρα είναι η ώρα της απόφασης! Τώρα είναι πιο κρίσιμη ώρα για την απόφαση να φύγουμε μπροστά.

Στις 4 του Οκτώβρη δίνουμε τη μάχη της ζωής μας.  Και σας ζητώ να τη δώσουμε όλοι μαζί.  Γιατί δεν είναι μια μάχη που μας χωρίζει. Είναι μια μάχη που μας ενώνει.

Και μπαίνω εγώ μπροστά σ' αυτή τη νέα πορεία. Μπαίνω μπροστά.  Και όσο πιο ενωμένοι είμαστε, τόσα περισσότερα μπορούμε να πετύχουμε.  Πάμε, με  όλους τους Έλληνες, να αλλάξουμε την Ελλάδα. 

Την επόμενη Κυριακή κάνουμε το πιο κρίσιμο βήμα. Κάθε ψήφος, κάθε ΜΙΑ ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ούτε ΜΙΑ ψήφος δε μπορεί να πάει χαμένη.

Μόνο μια Κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή μπορεί να εγγυηθεί τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα. Μόνο μια κυβέρνηση με σταθερή αυτοδυναμία».

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 27 Σεπ 2009
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ