- banner1


Το ΠΑΣΟΚ ως αυριανή κυβέρνηση της χώρας καλείται να επουλώσει το βαθύ τραύμα που προκάλεσε στη χώρα η Νέα Δημοκρατία. Η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή δεν τραυμάτισε μόνο το γόητρο και τις δυνατότητες της πατρίδας μας. Πάνω από όλα τραυμάτισε την εμπιστοσύνη του Έλληνα πολίτη στη δημοκρατία και τους θεσμούς. Γονάτισε τα πιστεύω του για τις δυνατότητες και τις δυνάμεις τις δικές του και αυτού εδώ του τόπου.

Η Νέα Δημοκρατία έχει έρθει αντιμέτωπη με τα λάθη της, με τον ίδιο τον εαυτό της. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Καραμανλής συμβιβάστηκε. Ανέχτηκε φαινόμενα αδιαφάνειας και διαφθοράς στην κυβέρνησή του, στο στενό του περιβάλλον. Μέσα σε 5,5 χρόνια οδήγησε τη χώρα σε βαθύτατη ηθική, πολιτική, κοινωνική και αναπτυξιακή κρίση. Οι διακηρύξεις του στη ΔΕΘ έχουν χιλιοειπωθεί στο παρελθόν. Δεν έχουν φαίνεται κατανοήσει ακόμα ότι τίποτε δεν αλλάζει μονάχα με πυροτεχνήματα και βεγγαλικά.

Για τα βαθιά τραύματα χρειάζονται άμεσες, αποτελεσματικές θεραπείες. Η αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, η παροχή κινήτρων σε επιχειρήσεις για επέκταση δραστηριοτήτων με δημιουργία θέσεων εργασίας, ο αυστηρός περιορισμός των προσλήψεων στο δημόσιο, η περιστολή των δαπανών του κράτους, η χορήγηση ονομαστικών αυξήσεων πάνω από τον πληθωρισμό, η ενιαία φορολόγηση όλων των εισοδημάτων, είναι μερικά από τα άμεσα μέτρα που προτείνει, που είναι έτοιμο να εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ για την έξοδό της χώρας από την κρίση. Τα επτά μέτρα που εξήγγειλε το Κίνημά μας για την οικονομία απαιτούν μια νέα διακυβέρνηση. Το σχέδιο, το όραμα Εθνικής Ανάτασης του ΠΑΣΟΚ απαιτεί μια νέα ηγεσία που θα σέβεται τις αξίες, που θα στηρίζει τον πολίτη.

Διότι σήμερα απαιτείται όραμα και σχέδιο όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για κάθε πτυχή της πολιτικής και κοινωνικής ζωής μας- το τι θέλουμε να παράγει ο τόπος, πώς θέλουμε να διανέμεται ο πλούτος, ποια ποιότητα θα έχει η παιδεία των παιδιών μας, πώς θα προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους, πώς θα απελευθερώσουμε το πολιτικό μας σύστημα από την εξάρτηση και τη διαφθορά.

Η σημαντική διαφορά, το προβάδισμα που οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν υπέρ του Κινήματός μας δεν αποτυπώνει τίποτα άλλο από το ρεύμα του ελληνικού λαού που κουράστηκε από την επανάληψη «κενών» υποσχέσεων. Αποτυπώνει την Ελληνίδα και τον Έλληνα που είναι έτοιμοι για ουσιαστική αλλαγή σελίδας, για μια νέα ελπιδοφόρα προοπτική που θα επουλώσει τα βαθιά μας τραύματα.

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 8 Σεπ 2009
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ