- banner1



Στη χώρα μας, καμιά μεγάλη αλλαγή και καμιά ριζική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να πετύχει, αν δεν αγγίξει την καρδιά του κράτους: εκεί βρίσκεται κρυμμένη η γεννήτρια της παθογένειας, που παράγει και αναπαράγει αγκυλώσεις, τρέφεται από τον αναχρονισμό και τροφοδοτεί τη στασιμότητα, δυναστεύει τον τόπο, ταλαιπωρεί τους πολίτες, στρεβλώνει την οικονομία και δεσμεύει την κοινωνία και τις δημιουργικές της δυνάμεις.

Για να κάνει ο τόπος το μεγάλο βήμα προς το μέλλον, πρέπει να κλείσει τους λογαριασμούς του με αυτή τη γεννήτρια της καθυστέρησης και της αδράνειας. Το ΠΑΣΟΚ και θέλει και ξέρει και μπορεί να το πράξει.

Θέλουμε το Κράτος των Πολιτών και τη Δημοκρατία της Καθημερινότητας.

Ήρθε η ώρα η Ελλάδα να αποκτήσει ένα ευέλικτη, δίκαιη αλλά και διαφανή δημόσια διοίκηση.
Ο κρατικός μηχανισμός που συνήθως δυσλειτουργεί και καθημερινά δημιουργεί πρόβλημα στους  Έλληνες  πολίτες πρέπει να αλλάξει. Να συγχρονιστεί με τα προηγμένα κράτη της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και να εμπνεύσει σε όλους μας ένα νέο ήθος κοινωνικής συμπεριφοράς.

Σήμερα, η Δημόσια Διοίκηση λειτουργεί γραφειοκρατικά και μακριά από τις ανάγκες του πολίτη και από τις τεχνολογικές εξελίξεις της εποχής. Πεδίο ρουσφετολογίας, εργαλείο πολιτικής αυθαιρεσίας και προσωπικής πολιτικής.

Θέλουμε ένα σύστημα Δημόσιας Διοίκησης, με συγκεκριμένους στόχους και μετρήσιμα αποτελέσματα σε όλες τις βαθμίδες της: από την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία κοινότητα της χώρας. Θέλουμε μια άλλη νοοτροπία, έναν καινούργιο πολιτισμό διαφάνειας και λογοδοσίας. Δεσμευόμαστε για την ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των υπηρεσιών του δημοσίου, για δημόσιες υπηρεσίες χωρίς «σύνορα».

Θέλουμε την αξιολόγηση παντού -αξιολόγηση που θα αποτελεί κριτήριο επιδοτήσεων του Κρατικού προϋπολογισμού (για όλες τις οργανικές μονάδες, από τα υπουργεία και τις περιφέρειες μέχρι τους δήμους, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα αστυνομικά τμήματα), αλλά και κριτήριο για τις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων (πριμ παραγωγικότητας).

Αξιολόγηση - κινητικότητα - συνεχής εκπαίδευση: αυτοί οι κανόνες θα ισχύουν για κάθε δημόσιο λειτουργό, από τη στιγμή που εισέρχεται στο Δημόσιο μέχρι τη συνταξιοδότησή του.
Η κινητικότητα επεκτείνεται και στον ιδιωτικό τομέα για τις θέσεις των γενικών διευθυντών.

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) εξελίσσονται σε πλήρη υποκαταστήματα του κράτους για όλες τις (1.200 περίπου) υποθέσεις των πολιτών: από το απλό πιστοποιητικό γέννησης ως τη σύνταξη, τα ΚΕΠ αναλαμβάνουν την ολοκλήρωση των υποθέσεων με μια απλή επίσκεψη του πολίτη.

Ταυτόχρονα θεσμοθετούμε υποχρεωτικό χρόνο διεκπεραίωσης για όλες τις υποθέσεις των πολιτών. Όταν ο χρόνος αυτός δεν τηρείται, ο πολίτης δικαιούται οικονομική αποζημίωση από το κράτος και οι υπεύθυνοι για την καθυστέρηση δημόσιοι υπάλληλοι τιμωρούνται με πειθαρχικές κυρώσεις.
Κάθε χρόνο, θα πραγματοποιείται διαγωνισμός, με συνδυασμό μορίων και γραπτών εξετάσεων, για όλα τα μόνιμα στελέχη του Δημοσίου.

Καταργούνται οι συμβάσεις έργου σε φυσικά πρόσωπα με το απαραίτητο μεταβατικό στάδιο για τους ήδη υπηρετούντες. Καταργείται η μοριοδότηση στις εποχικές συμβάσεις. Όλες οι διαδικασίες γίνονται από το ΑΣΕΠ.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η δημόσια διοίκηση υποτιμά τους Έλληνες και καθυστερεί την ανάπτυξη της χώρας.

Αυτό που όλοι πλέον οι Έλληνες ονομάζουμε ως τον «μεγάλο ασθενή» ο Γιώργος Παπανδρέου έχει την πρόθεση να τον γιατρέψει. Έχει δείξει ότι τολμά να κάνει ρήξεις με τα κατεστημένα που θέλουν το Ελληνικό κράτος ανάπηρο για να μπορούν να κάνουν τις δουλειές τους.

Η πρώτη φροντίδα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα είναι η πλήρης αναδιάρθρωση της κρατικής μηχανής και ο εκσυγχρονισμός της.

Είμαι πεπεισμένη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα συνδέσει το όνομα του στην ιστορία με την επανίδρυση του κράτους.


Οι τολμηρές του ιδέες μα πάνω από όλα η αποφασιστικότητα του θα δημιουργήσουν μία πολιτεία δικαίου προς όλους αλλά και  σύγχρονη για να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μίας χώρας που το έχει τόσο πολύ ανάγκη.

Μία πολιτεία που θα εξαφανίσει την γραφειοκρατία και επιτέλους θα εφαρμόζει με τον ίδιο τρόπο σε πλούσιους και φτωχούς τους νόμους που η ίδια ψηφίζει.

Ήρθε η ώρα να κάνουμε την Ελλάδα όπως ο καθένας από εμάς την θέλει και την φαντάζεται.!

Από τις 5 Οκτώβρη ξεκινάμε το δύσκολο αυτό έργο..!!

Θέλουμε μία σύγχρονη δημόσια διοίκηση

Ένα κράτος δικαίου που θα τιμά τους Έλληνες



Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 22 Σεπ 2009
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ