- banner1



To ΠΑΣΟΚ έμπρακτα απαντά στην κριτική που δέχεται από την Νέα Δημοκρατία και καθημερινά αποδεικνύει την ευαισθησία του προς τους πολίτες ιδιαίτερα των χαμηλόμισθους και τους μικρούς επιχειρηματίες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει έτοιμο σχέδιο για την άμεση ανακούφιση χιλιάδων Ελλήνων που ζουν καθημερινά με τον τρόμο να μην χάσουν το σπίτι τους.

Το ΠΑΣΟΚ έχει έτοιμο σχέδιο και πρόγραμμα να αντιμετωπίσει τόσο άμεσα τα προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας όσο και μακροπρόθεσμο για την οδηγήσει στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη.

Η ύφεση στην οποία έχει μπει η Ελληνική οικονομία έχει πλήξει περίπου 100.000 νοικοκυριά και 150.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις δόσεις των επιχειρηματικών, στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων που έλαβαν από τις τράπεζες.

ΣΗΜΕΡΑ τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν χορηγήσει περίπου 120 δισ. ευρώ σε δάνεια (στεγαστικά, καταναλωτικά και κάρτες), εκ των οποίων τα 10 δισ. έχουν περάσει στις επισφάλειες, ενώ από τα επιχειρηματικά δάνεια των 100 δισ. ευρώ από τις ίδιες τις τράπεζες θεωρούνται «χαμένα» περίπου τα 10-11 δισ.

Πρακτικά δηλαδή ακόμα και οι ίδιες οι τράπεζες το μεγαλύτερο μέρος των ποσών αυτών το έχουν διαγράψει.

Το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί ότι άμεσα θα φέρει στην Βουλή νομοσχέδιο που θα  δίνει τη δυνατότητα -μέσα από καθορισμένες διαδικασίες- σε όσους καταναλωτές έχουν διαπιστωμένη και μόνιμη αδυναμία να αποπληρώσουν τα χρέη τους, να τα ρυθμίσουν και να απαλλαγούν από αυτά, εξοφλώντας με ρεαλιστικούς όρους ένα μέρος των χρεών τους, με βάση το εισόδημα τους.

Το νομοσχέδιο θα βγάλει από το αδιέξοδο οικογένειες που σήμερα στενάζουν..και θα ξαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων.

Ουσιαστικά οι υπερχρεωμένοι σήμερα συμπολίτες μας θα κληθούν να πληρώσουν μόνο όσο μπορούν χωρίς να πουλήσουν το σπίτι τους αφου η προτασή μας προβλέπει να σβυστεί το μεγαλύτερο κομμάτι του χρέους που έχουν με διάφορες μορφές σήμερα στις τράπεζες.

Η κυβέρνησή μας που θα προκύψει στις 5 του Οκτώβρη θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την ανάκαμψη της οικονομίας η οποία όμως περνά από την άμεση ανακούφιση των χιλιάδων δοκιμαζόμενων σήμερα συμπολιτών μας.

Όσον αφορά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα παγώσουν όλες οι οφειλές για χρονικό διάστημα ενός έτους.

Αυτές οι όφειλες (κεφάλαιο + δόση) δεν θα τοκίζονται ενώ όλες οι τράπεζες θα είναι υποχρεωμένες να «ακολουθήσουν» το νομοσχέδιο ή τη νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί.

Εμείς στο ΠΑΣΟΚ θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση να δώσουμε άμεση λύση στους συμπολίτες μας που έπληξε η οικονομική κρίση. Να τους ξαναδώσουμε την δυνατότητα να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να βελτιωθεί άμεσα η ποιότητα της ζωής τους.

Για να μπουν και πάλι στο κλίμα της αγοράς και να σώσουν τις επιχειρήσεις τους.

 Για να αναπνεύσει η τοπική μας οικονομία και η αγορά που είναι σε απελπιστική κατάσταση.

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 23 Σεπ 2009
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ