- banner1


Οδηγός μας είναι οι αξίες μας. Αυτές καθορίζουν τους στόχους μας, τα θέλω και το κίνητρο των πράξεών μας. Αυτές ορίζουν το ήθος της πολιτικής μας και τα μέσα της δράσης μας. Είναι η βάση της ενότητάς μας. Ερμηνεύουν την ιστορία μας. Φωτίζουν τη διαδρομή μας. Μέσα από το πρίσμα των αξιών μας, κρινόμαστε. Και με τη δύναμη των αξιών μας, πετυχαίνουμε.
Δημοκρατία.
Δημοκρατία δεν σημαίνει υποσχέσεις, μικροεξυπηρετήσεις και ρουσφέτια. Δημοκρατία δεν σημαίνει ο καθένας για την πάρτη του. Δημοκρατία υπάρχει μόνον εκεί όπου ξεπερνάμε ως πολίτες τον μικρόκοσμο των προσωπικών μας συμφερόντων και φιλοδοξιών. Εκεί όπου γινόμαστε ένα στην πορεία για την επίτευξη των κοινών μας στόχων.
Δημοκρατία σημαίνει διαδικασίες, όπου όλοι έχουν λόγο, όλοι έχουν πρόσβαση, ευκαιρία και υποχρέωση συμμετοχής, δυνατότητα συνδιαμόρφωσης μιας νέας πραγματικότητας.
Δημοκρατία σημαίνει διαφάνεια, διαβούλευση, αξιολόγηση, έλεγχο της εξουσίας. Είναι η δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, από τον τοπικό σύλλογο, στην Αυτοδιοίκηση, στην Δικαιοσύνη, μέχρι και το Κοινοβούλιο.
Για μας, η δημοκρατία είναι στάση ζωής. Το ήθος και το ύφος των σχέσεών μας. Ο σεβασμός στον πολίτη και η αξιοπρέπειά του.
Η δημοκρατία δεν χαρίζεται. Κατακτιέται με συνεχείς αγώνες, με καθημερινούς αγώνες. Αγώνες παντού. Από τη γειτονιά μέχρι και το Κοινοβούλιο.

Εθνική ανεξαρτησία.
Είναι η πίστη μας σε μια Ελλάδα της αυτοπεποίθησης. Αυτό σήμαινε πάντα το «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Σήμαινε και σημαίνει το δικαίωμα, ο Ελληνικός λαός να επιλέγει ο ίδιος τη μοίρα του, όχι το δικαίωμα να επιλέγει πάτρωνα.
Με το ΠΑΣΟΚ, ο Ελληνικός λαός απέκτησε το δικαίωμα να χαράσσει ο ίδιος την πορεία του σ' αυτό το διεθνές στερέωμα.
Μια Ελλάδα που ξέρει να διεκδικεί, και όχι απλά να συναινεί.
Που στηρίζει τα συμφέροντά της, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, αντί ν' αναζητά στηρίγματα σε πρόσκαιρους προστάτες.
Μια Ελλάδα με φωνή ισχυρή, με πρωτοβουλία, με αυτοπεποίθηση. Δύναμη ηθικής, δύναμη δικαίου στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη, στον κόσμο όλο.
Αυτή είναι η Ελλάδα που όλοι υπολογίζουν. Αυτή είναι η Ελλάδα που όλοι σέβονται. Η Ελλάδα που κατόρθωσε να πετύχει την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν όλοι οι μεγάλοι ήταν εναντίον μας.

Κοινωνική απελευθέρωση.
Είναι η απελευθέρωση από την ανασφάλεια που δημιουργεί η κοινωνική αδικία.
Είναι Απελευθέρωση του ανθρώπου από τον φόβο. Τον φόβο της αδυναμίας κάλυψης βασικών του αναγκών. Ο φόβος για το αν θα βγάλει το μήνα, αν τα παιδιά του θα έχουν καλή εκπαίδευση, αν θα βρει δουλειά, αν οι κόποι μιας ζωής θα ανταμειφθούν με μια αξιοπρεπή σύνταξη. Αν στη δύσκολη στιγμή για την υγεία του, θα είναι μόνος, χωρίς στήριξη, χωρίς βοήθεια.
Αυτή η ανασφάλεια κρατάει τους πολίτες αιχμάλωτους. Αιχμάλωτους στην καθημερινότητα. Και δεν μας επιτρέπει ούτε να δούμε, αλλά ούτε και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Η κοινωνική απελευθέρωση, λοιπόν, ταυτίζεται για μας με την ασφάλεια, τη σιγουριά που θέλουμε να νιώθει ο κάθε πολίτης, ο κάθε ένας από μας, σε μια κοινωνία ανθρώπινη, που μας προστατεύει, που μας στηρίζει.

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 6 Σεπ 2009
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ