- banner1


Δήλωση στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο δήμος Νεμέας και η ένωση οινοπαραγωγών και αμπελουργών Νεμέας για να τιμήσουν τις γυναίκες του κρασιού και του αμπελιού :

Με μεγάλη μου χαρά βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Νεμέας  και η Ένωση Οινοπαραγωγών και Αμπελουργών Νεμέας για να τιμήσουν τις γυναίκες του κρασιού και του αμπελιού. Τις γυναίκες που αποτελούν τη ζωντανή απόδειξη για την αξία του γυναικείου φύλλου, τις δυνατότητες και τις ικανότητές του.

Χαιρετίζω αυτή τους την πρωτοβουλία και εύχομαι και πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν και πολλές άλλες ιδέες και δράσεις προς την ίδια κατεύθυνση- τη στήριξη της γυναίκας αγρότισσας, τη στήριξη της γυναίκας του κρασιού και του αμπελιού. Διότι είναι αυτές οι γυναίκες αγρότισσες που λειτουργούν ως θεματοφύλακες της παράδοσής μας.

Η προσφορά των γυναικών τόσο στην κοινωνική όσο και στην πολιτική και οικονομική ζωή αυτού του τόπου δεν είναι μόνο πολύτιμη αλλά και αναγκαία. Η Ελλάδα μας έχει πολλά τέτοια παραδείγματα ανεκτίμητης προσφοράς να επιδείξει. Παραδείγματα που πρέπει να τιμούμε καθημερινά στο πρόσωπο κάθε γυναίκας. Της γυναίκας μάνας, της γυναίκας συζύγου, της γυναίκας εργαζόμενης, της γυναίκας αγρότισσας, της γυναίκας του κρασιού και του αμπελιού. Με τους κόπους και το μεράκι τους δημιουργούν τον οίνο. Τον οίνο που έχει σημαδέψει την ιστορία μας με την παρουσία του, τον οίνο που ευφραίνει την καρδία και που έχει καταστήσει τη Νεμέα μας στυλοβάτη της ελληνικής και πάνω από όλα ποιοτικής παραγωγής κρασιού.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα νέα δεδομένα της οικονομικής κρίσης και οι προκλήσεις δεν χωρούν ίχνος εφησυχασμού. Η Πολιτεία οφείλει να τείνει χέρι βοηθείας προς όσους μάχονται καθημερινά για να ορθοποδήσουν μέσα στο δυσμενές κλίμα που επικρατεί. Στις δύσκολες αυτές στιγμές, ο πολιτικός κόσμος πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρει μια αξιόπιστη απάντηση, μια ανάσα προοπτικής για το μέλλον.

Η ενδυνάμωση του πρωτογενή τομέα και της αγρότισσας, του αγρότη, στη δύσκολη πορεία του για την ουσιαστική ανάπτυξη της υπαίθρου, πρέπει να αποτελέσει κορυφαία κυβερνητική προτεραιότητα. Οι αγρότες αποτελούν στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας και η στήριξή τους είναι καθόλα επιτακτική. Οι πολιτικές κατευθύνσεις που υιοθετούνται από την εκάστοτε κυβέρνηση πρέπει να στοχεύουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας, τη δημιουργία υποδομών, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του αγροτικού τοπίου, ώστε να επιτευχθεί άμεσα ορατή βελτίωση στην ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές.

Με αυτές τις σκέψεις, σας εύχομαι καλή διασκέδαση και ελπίζω να συνεχίσετε και στο μέλλον με τον ίδιο ζήλο να τιμάτε τις παραδόσεις και την οινοπαραγωγή του τόπου μας. Η δραστηριότητά σας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τις επόμενες γενιές, το οποίο εύχομαι και πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν.

Στην υγεία μας λοιπόν!

Σας ευχαριστώ.

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 7 Σεπ 2009
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ