- banner1


Πέντε Εθνικοί Στόχοι: Το σχέδιο μας για τη χώρα με επίκεντρο τον άνθρωπο
Οι αρχές και οι αξίες μας είναι  η μόνη πυξίδα που μπορεί να μας δείξει το δρόμο των επιλογών μας και παραμένουν, σήμερα, πιο επίκαιρες από ποτέ. Με γνώμονα αυτές τις αρχές και αξίες, με γνώμονα τις ανάγκες της χώρας στο κατώφλι μιας νέας εποχής, γεμάτη δυσκολίες αλλά και προκλήσεις, προωθούμε πέντε βασικούς στόχους που θα αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της επόμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Είναι οι Πέντε Εθνικοί Στόχοι που καλούμαστε να πετύχουμε για να βγάλουμε την χώρα από την κρίση, για να δώσουμε και πάλι δυνατή φωνή στους Έλληνες, για να δώσουμε δυνατή φωνή στη χώρα μας στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη και στον Κόσμο.
Πρώτος στόχος: Νέα, νηφάλια και αποφασιστική εθνική στρατηγική.
Ξαναπιάνουμε το νήμα από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και επαναφέρουμε μια εξωτερική πολιτική που παρεμβαίνει σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εξελίξεις, υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα εθνικά μας δίκαια, διατρανώνει την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη και τους διεθνείς οργανισμούς.
Δεύτερος στόχος: Ανάπτυξη για τον άνθρωπο βασισμένη στην πράσινη οικονομία.
Σταματούμε τη διασπάθιση των πόρων, την απαξίωση των παραγωγικών πλεονεκτημάτων μας, την υποβάθμιση του φυσικού πολιτισμικού, αλλά και του ανθρώπινου πλούτου της πατρίδας μας.  Προωθούμε το νέο πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης: Την «Πράσινη Ανάπτυξη».
Τρίτος στόχος: Παιδεία με ποιότητα, γνώση για όλους.
Δημιουργούμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα αληθινά δημόσιο, δωρεάν και υψηλής ποιότητας, για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Επενδύουμε στη δια βίου εκπαίδευση, στην τεχνολογία, στις δυνατότητες των νέων ανθρώπων. Καθιστούμε την παιδεία, θεμέλιο του πολιτισμού, της Δημοκρατίας, της ταυτότητάς και των αξιών μας, ζωντανό εργαλείο ανάπτυξης των ποιοτικών μας δυνατοτήτων και της προοπτικής μας ως χώρα, ως λαός.
Τέταρτος στόχος: Κοινωνικό κράτος που διασφαλίζει δικαιώματα
Απέναντι στην απαξίωση του δικτύου προστασίας των πολιτών, απέναντι στη λογική που παρουσιάζει την υγεία και την πρόνοια ως προνόμια των λίγων και την ανασφάλεια ως φυσική κατάσταση των πολλών, εμείς προτάσσουμε ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος. Δημιουργούμε ένα κοινωνικό δίκτυο που διασφαλίζει σε όλους αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Κοινωνικό δίκτυο που διακρίνεται για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει.
Πέμπτος στόχος: Κράτος που λειτουργεί για τον πολίτη
Απέναντι στην ανομία, απέναντι στην κατάρρευση αρχών και αξιών, απέναντι σε ένα κράτος σπάταλο, πελατειακό, χτίζουμε ένα σύγχρονο, δημοκρατικό, παραγωγικό, επιτελικό και αποκεντρωμένο κράτος. Ένα κράτος που σέβεται, προστατεύει, στηρίζει, εμπιστεύεται τον πολίτη.

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 6 Σεπ 2009
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ