- banner1


Kοινωνική πολιτική σημαίνει νέα, δίκαιη και γενναία αναδιανομή. Aναδιανομή που δεν αφορά μόνο το εισόδημα, αλλά και το δικαίωμα στην παιδεία, το δικαίωμα στην υγεία, το δικαίωμα στην εργασία, το καθαρό περιβάλλον για όλους.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Κίνημά μας θέτει τέσσερις μεγάλες προτεραιότητες:
1) Πλήρης απασχόληση, αξιοπρεπής και ποιοτική εργασία. Δεν μπορεί να υπάρξει αξιοπρεπής εργασία για όλους, χωρίς σύγχρονο κοινωνικό κράτος. Κανένα κοινωνικό κράτος δεν είναι οικονομικά βιώσιμο, χωρίς πλήρη απασχόληση. 
2) Κοινωνικές Υπηρεσίες και Αλληλεγγύη. Oλοκληρωμένο σύστημα αποκεντρωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών και αποτελεσματικό δίχτυ ασφάλειας, που συνδυάζεται με εγγυήσεις  για αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όσους έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες.
3) Nέο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η υγεία για μας δεν είναι εμπόρευμα. Μπροστά στη ζωή και στο θάνατο δεν μπορεί να υπάρχουν προνομιούχοι.. Εμείς δημιουργήσαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, εμείς θα το ξαναρχίσουμε ώστε να εξασφαλίζει την ισότιμη και υψηλού επιπέδου περίθαλψη σε όλους τους Έλληνες πολίτες.
4) Οικονομικά βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα. Αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να ξαναβάλουμε το ασφαλιστικό μας σύστημα σε βιώσιμη πορεία. Να δημιουργήσουμε κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης για τις σημερινές, αλλά και τις επόμενες γενιές των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Στόχος μας είναι η ριζική αλλαγή της πολιτικής στον τόπο. Να βάλουμε ξανά τον πολίτη στο επίκεντρο αυτής της πολιτικής. Να φτιάξουμε μια δημιουργική Ελλάδα, μία παραγωγική Ελλάδα, που θα διανέμει δίκαια τον πλούτο, θα παράγει, θα στηρίζει τον πολίτη σε κάθε φάση της ζωής του.

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 6 Σεπ 2009
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ