- banner1


Θέλουμε παιδεία ποιοτική και δωρεάν για όλους. Την εκλαμβάνουμε ως δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό, ως εργαλείο ανάπτυξης για την οικονομία και ως δύναμη συνοχής για την κοινωνία. Για το λόγο αυτό σχεδιάζουμε τομές. Σχεδιάζουμε ένα σύστημα παιδείας, που στόχο έχει τη μάθηση, την απόκτηση δεξιοτήτων, την καλλιέργεια και την ανάπτυξη ταλέντων.
Πρώτα απ' όλα, δεσμευόμαστε για Ολοήμερο Σχολείο παντού, με οργανωμένη, υποστηριχτική, πρόσθετη, ενισχυτική διδασκαλία για την άμεση οικονομική ανακούφιση της οικογένειας. Με αξιοπρεπείς αμοιβές στους εκπαιδευτικούς.
Προχωράμε σε Εθνικό Απολυτήριο με εθνικούς, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς στόχους. Με έμφαση σε βασικά εφόδια όπως είναι η γλώσσα μας, τα ελληνικά,τα μαθηματικά -η γλώσσα της νέας εποχής- αλλά και η ξένη γλώσσα. Τρία βασικά εφόδια για να βγουν οι νέοι με απαιτήσεις στο σύγχρονο ανταγωνιστικό κόσμο.
Σχεδιάζουμε ένα Πανεπιστήμιο αυτόνομο, αυτοδιοίκητο, που θα μπορεί να έχει όλες τις δυνατότητες να εξελιχθεί, να αναπτυχθεί, να αλλάζει.
Για τον σκοπό αυτό, δεσμευόμαστε για ένα σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που θα απαλλάξει την οικογένεια από τη βαρβαρότητα των εξετάσεων και το φροντιστηριακό κόστος. Για ένα νέο σύστημα, όπου ο φοιτητής δεν θα ανταγωνίζεται το διπλανό του. Ένα πανεπιστήμιο στο οποίο τα παιδιά δεν θα διαλέγουν επάγγελμα, αλλά Σχολή ή και Πανεπιστήμιο και στην πορεία θα επιλέγουν πλέον την εξειδίκευσή τους.
Δημιουργούμε σύγχρονα δημόσια σχολεία με υπολογιστές, γρήγορο internet, ανοιχτές ψηφιακές βιβλιοθήκες, όπου οι μαθητές δε θα μαθαίνουν να αποστηθίζουν, αλλά να προσανατολίζονται στον ωκεανό των πληροφοριών, να τις αξιοποιούν για το επάγγελμά τους, τη ζωή του, την οικογένειά τους, τον τόπο τους.
Τις μεγάλες αυτές αλλαγές θα τις κάνουμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς, για τους οποίους εγγυόμαστε αξιοπρεπείς μισθούς, ουσιαστική επιμόρφωση και αντικειμενική αξιολόγηση.
Αλλαγές απαραίτητες που θα χρηματοδοτήσουμε με το 5% του ΑΕΠ. Είναι δέσμευσή μας.

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 6 Σεπ 2009
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ