- banner1


Για μας είναι χρέος πολιτικής τιμής, να αποκαταστήσουμε και να διευρύνουμε τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, να εμπνεύσουμε ξανά αίσθημα ασφάλειας και δικαιοσύνης στον πολίτη, να διασφαλίσουμε τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματά του.
Για αυτό το λόγο, μιλάμε για την αυτονομία της πολιτικής. Την αδήριτη ανάγκη να απελευθερώσουμε το κράτος και το πολιτικό σύστημα από την αιχμαλωσία των ειδικών και ισχυρών συμφερόντων. Να μπορέσει η Πολιτεία και ο κρατικός μηχανισμός, το πολιτικό σύστημα ολόκληρο να εκφράζει γνήσια τις εντολές και τις ανάγκες του Ελληνικού λαού.
Προς αυτό το στόχο δεσμευόμαστε σε τέσσερις ριζοσπαστικές τομές στο πολιτικό σύστημα:
Πρώτη τομή.
Θα προχωρήσουμε σε ένα νέο εκλογικό νόμο, που θα κατοχυρώνει την αυτονομία της πολιτικής από επιχειρηματικά, επικοινωνιακά και άλλα εξωθεσμικά κέντρα ισχύος και θα εξασφαλίζει την ανεξαρτησία, την αξιοπρέπεια και την προστασία των βουλευτών, με δραστικό περιορισμό των εκλογικών δαπανών και των προσωπικών ανταγωνισμών, ώστε να τους απελευθερώσει από τα δεσμά των πελατειακών σχέσεων.
Δεύτερη τομή.
Αναβάθμιση της λειτουργίας και του ρόλου του Κοινοβουλίου με την καθιέρωση της δημόσιας διαβούλευσης, με έλεγχο της ποιότητας των νομοσχεδίων, με την απαγόρευση κατάθεσης τροπολογιών μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή, με ουσιαστικές διαδικασίες για την κατάρτιση και την παρακολούθηση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού.
Τρίτη τομή.
Ριζική αλλαγή του τοπίου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Κατοχύρωση σχέσης αυτονομίας και διαφάνειας με την πολιτική, έλεγχος στις πηγές και τις ροές του χρήματος στην ιδιωτική και δημόσια τηλεόραση. Τέλος στην ομηρία με τις άδειες.
Τέταρτη τομή.
Κράτος διαφάνειας με την βοήθεια της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν να γνωρίζουν και να ελέγχουν τα οικονομικά των υπουργείων και των δημόσιων οργανισμών.
Τέσσερις τομές για ένα πολιτικό σύστημα απλό, αποτελεσματικό, διαφανές. Για μια κυβέρνηση που θα αξιοποιεί τους άριστους και όχι τους αρεστούς.

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 6 Σεπ 2009
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ