- banner1



Οι πρώτες μέρες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχουν δημιουργήσει κλίμα αισιοδοξίας σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Ο νέος τρόπος διακυβέρνησης με σεβασμό στον πολίτη βρίσκει σύμφωνους όλους τους Ελληνες ανεξάρτητα από το κόμμα του ψήφισαν στις 4 Οκτώβρη.

Όμως καταδεικνύει και μία απόλυτη συνέπεια των όσων λέγαμε προεκλογικά κ αι όσα η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός κάνουν μετεκλογικά.

Αποδεικνύεται στην πράξη και όχι στα λόγια ότι το κόμμα μας είχε επεξεργασμένο σχέδιο διακυβέρνησης και μάλιστα με χρονοδιαγράμματα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι υπουργοί από την πρώτη κιόλας μέρας κινήθηκαν συντονισμένα και όσα εξήγγειλαν ήταν ήδη προετοιμασμένα ανά τομέα και ανά υπουργείο.

Όλα αυτά μας κάνουν υπερήφανους γιατί  σαν μέλη της κυβερνητικής παράταξης σε ελάχιστο χρονικό διάστημα καταφέραμε να ξανακάνουμε αισιόδοξους τους συμπατριώτες μας.

Γνωρίζουμε βεβαίως ότι η οικονομική κρίση που περνά η χώρα μας είναι ασφυκτική και δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε ούτε μία στιγμή την προσπάθεια.

Σημασία έχει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου όταν ολοκληρωθούν οι 100 πρώτες μέρες θα έχει δημιουργήσει τέτοιες τομές στο πολιτικό μας σύστημα αλλά και την καθημερινότητα που ενώ όλοι εδώ και χρόνια τις θεωρούσαμε αναγκαίες κανείς εκτός από τον ίδιο δεν τόλμησε να κάνει.

Από χθές στην Βουλή συζητάμε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και στο Κοινοβούλιο με πολύ προσοχή το ΠΑΣΟΚ καταθέτει τις παρεμβάσεις σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής που θα ξαναφέρουν την χώρα σε θέση μάχης για την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη.

Ακόμα και οι μέχρι χθές πολιτικοί μας αντίπαλοι διαπιστώνουν ότι έχουμε βάλει στην κορυφή των επιλογών μας την καλύτερη ποιότητα ζωής του πολίτη, που πλέον από προεκλογικό σύνθημα γίνεται τρόπος σκέψης και διακυβέρνησης.

Είναι διάχυτη η αίσθηση ότι η Ελλάδα αλλάζει και μάλιστα μέσα σε λίγες μέρες.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη και πλέον τίποτα στο μέλλον δεν θα μοιάζει με το παρελθόν.

Είναι η πρώτη ιστορική προσφορά του προέδρου στην ανάγκη της χώρας να εκσυγχρονιστεί και να ανταγωνιστεί ισάξια τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Η νέα Ελλάδα που κτίζει το ΠΑΣΟΚ και παρουσιάζεται αυτές τις ώρες στην Βουλή είναι μία Ελλάδα που θα κάνει περήφανους τους πολίτες της.

Ότι ακριβώς λέγαμε στα μπαλκόνια προεκλογικά γίνονται νομοσχέδια, θεσμοί αλλά και τρόπος άσκησης της εξουσίας.

Είχαμε πει ότι έχουμε σχέδιο να κάνουμε την δημόσια διοίκηση φιλική στον πολίτη, εργαλείο για την ανάπτυξη και   δίκαιη για όλους τους Έλληνες αλλά και τους ξένους που ζουν στην χώρα μας  και ήδη ξεκίνησαν οι μεγάλες τομές που θα βοηθήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου που είναι ζητούμενο μας από την εποχή του Καποδίστρια.

Αυτή η κυβέρνηση αξίζει την ψήφο εμπιστοσύνης και είναι γνωστό ότι πριν την δώσουμε εμείς οι βουλευτές την έχει ήδη δώσει η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας.

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 18 Οκτ 2009
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ