- banner1



Την αποφασιστικότητά της να υπηρετήσει τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ τόσο για την ανάπτυξη του Νομού Κορινθίας όσο και για την αλλαγή ύφους και ήθους που έχει ανάγκη η χώρα, εξέφρασε η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού μας, κ.Αικατερίνη Φαρμάκη - Γκέκη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.
   

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας της:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η εντολή του ελληνικού λαού στις 4 το Οκτώβρη ήταν καθαρή. ‘Δεν πάει άλλο’. Μετά από έξι χρόνια όπου την ελπίδα διαδέχθηκε η διάψευση, η απογοήτευση και η απαισιοδοξία, όπου την προοπτική διαδέχθηκε ο συντηρητισμός, ο φόβος και η απραξία, ήρθε η ώρα να μπει ξανά η χώρα μας στις ράγες της προόδου, της υπευθυνότητας και των ανατροπών.

Ήρθε η ώρα το όραμα μας για μια καλύτερη Ελλάδα για όλους τους πολίτες, να μετουσιωθεί σε πραγματικότητα.

Η βούληση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου είναι επίσης ξεκάθαρη. Με πάθος για την Ελλάδα, αφήνουμε πίσω μια διακυβέρνηση που μας πλήγωσε και προχωράμε μπροστά, με όπλο μας την απαρέγκλιτη βούληση μας να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα αξιών, δημιουργίας, ελπίδας, πίστης στον άνθρωπο και στις δυνάμεις του.

Οι προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού της χώρας αποτελούν δέσμευση όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για αλλαγή ύφους και ήθους στη διακυβέρνηση της χώρας.

-τέρμα στις πελατειακές σχέσεις
-τέρμα στην αναξιοκρατία και το βόλεμα των ημετέρων
-τέρμα στην συγκάλυψη της αυθαιρεσίας, της ανομίας, της διαφθοράς
-τέρμα στην ατιμωρησία των επίορκων
-τέρμα στις θεσμικές εκτροπές
-τέρμα στην ομηρεία των πολιτών, των εργαζομένων, των νέων με μικροκομματικές και τριτοκοσμικές πρακτικές
-τέρμα στους επικοινωνισμούς, που κρύβουν τη απραξία των κυβερνώντων και την εγκατάλειψη της χώρας στα συμφέροντα και στους ομίλους

Ο Γιώργος Παπανδρέου και όλοι μας θέλουμε να είμαστε πολύ ξεκάθαροι -με τη σειρά μας- προς τους πολίτες. Τα προβλήματα είναι πολλά και η ανάγκη ανεύρεσης λύσεων είναι επείγουσα. Η οικονομία κυριολεκτικά καταρρέει , το κράτος βρίσκεται σε διάλυση, οι πολίτες σε απόγνωση.

Από εμάς δεν θα ακουστούν ευχολόγια. Δεν θα ακολουθήσουμε το δρόμο που οδήγησε τη χώρα μας στην ανυποληψία και στην κατάρρευση. Σηκώνουμε τα μανίκια και θέτουμε τους στόχους μας:

-θεσμική σταθερότητα και σεβασμός στο δημοκρατικό πολίτευμα με την στήριξη του Κ.Παπούλια στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας
-τομές στη λειτουργία του Κοινοβουλίου με στόχο τη θωράκιση της διαφάνειας και της δημοκρατίας
-θωράκιση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ
-τέρμα στην ατιμωρησία και την ανευθυνότητα στο δημόσιο τομέα μέσω της ανασύνθεσης των πειθαρχικών συμβουλίων
-έμπρακτη και άμεση στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων, των μισθωτών, των συνταξιούχων και των αγροτών
-προστασία των δανειοληπτών από την τραπεζική ολιγαρχία
-φορολογική ισότητα και συμμετοχή όλων -και της Εκκλησίας- στα οικονομικά βάρη της χώρας
-τέρμα στα παραθυράκια των οικονομικών παραδείσων (off shore εταιρίες)
-έμφαση στη δημόσια υγεία και στη δημόσια παιδεία
-ίσες ευκαιρίες για όλους

Επιτρέψτε μου όμως, κύριοι συνάδελφοι μια προσωπική εκτίμηση. Πέρα και πάνω από τα όποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την αναδιανομή του πλούτου και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς και στην κυβέρνηση της χώρας, στέκεται η αταλάντευτη βούληση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και σημερινού πρωθυπουργού για αλλαγή νοοτροπίας, που θα διαπνέει όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας.

Μια αλλαγή νοοτροπίας, που ενστερνιζόμαστε και υποστηρίζουμε έμπρακτα όλοι οι νέοι άνθρωποι, που δεσμευτήκαμε μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου, ενώπιον των ελλήνων πολιτών.

Η αλλαγή νοοτροπίας στην οποία πιστεύουμε και για την οποία θα παλέψουμε αφορά στην τοποθέτηση του ‘εμείς’ πριν από το ‘εγώ’. Στην προτεραιότητα του συλλογικού συμφέροντος σε σχέση με το ατομικό. Στην κοινωνική προσφορά, στην ισονομία, στην δημιουργία ενός κράτους δίκαιου και ίσων ευκαιριών για όλους τους πολίτες. Στην προαγωγή της ουσίας από τους τύπους. Τα κυβερνητικά αξιώματα δεν πρέπει να αντιπροσωπεύουν μια γυμνή από αξίες και αυτάρεσκη πολιτική εξουσία, αλλά να αποτελούν θέσεις ευθύνης, στην υπηρεσία των πολιτών και μόνο αυτών. Στο νου όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ εντός και εκτός Κοινοβουλίου πρέπει να βρίσκεται χαραγμένη η δέσμευση του Γιώργου Παπανδρέου «ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ». Αυτό το πρόσταγμα ευθύνης αποτελεί την μεγαλύτερη δέσμευση της κυβέρνησης και το πιο σημαντικό στοίχημα που θέτει, για να γίνει η Ελλάδα μια ευρωπαϊκή χώρα προοπτικής και ανάπτυξης.

Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλων τους πολίτες και ιδίως τους πολίτες του Νομού Κορινθίας, ότι αποτελεί και δικό μου στοίχημα το σύνθημα «ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ». Μετά από ένα μακρύ χρονικό διάστημα, όπου όλα τα σημαντικά έργα για το νομό μας οπισθοχώρησαν ή πάγωσαν λόγω έλλειψης πιστώσεων, με πράξεις και με βούληση πρέπει να άμεσα να θέσουμε σε τροχιά υλοποίησης τα έργα που θα αλλάξουν τη μορφή της Κορινθίας τις επόμενες δεκαετίες.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής πολιτικών για την πράσινη ανάπτυξη, πρέπει να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση και ολοκλήρωση του Φράγματος του Ασωπού που θα επιλύσει το πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης της πεδινής Κορινθίας.

Οφείλουμε να θέσουμε σε προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος και να διασφαλίσουμε ποιότητα ζωής στους κατοίκους όλης της χώρας και του Νομού Κορινθίας με στοχευμένες δράσεις όπως: με την ένταξη του δάσους του Πευκιά στο ΕΣΠΑ, με την εκπόνηση ολοκληρωμένης παρέμβασης για την προστασία της διάβρωσης των ακτών (πρόβλημα που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στο νομό και έχει προκαλέσει τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες των πολιτών), με την προστασία του Κορινθιακού Κόλπου και με την εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την διαχείριση των αποβλήτων των ελαιοτριβείων και τέλος με την αποπεράτωση των αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Ξηριά, καθώς είναι αδιανόητο μια υπερχείλιση του εν έτει 2009 να προκαλεί τόσο εκτεταμένες καταστροφές και να απειλεί ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με έμπρακτα μέτρα τους αγρότες της περιοχής, που έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές κυρίως στις αμπελοκαλλιέργειες με αποτέλεσμα να επωμίζονται ένα δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, χωρίς να μπορούν να διαθέσουν την παραγωγή τους. Πρέπει να αναλάβουμε άμεσα πολιτικές για τον εκσυγχρονισμό των καλλιεργειών και των μεθόδων παραγωγής, ώστε να προσαρμοστούν οι αγρότες μας στα νέα ευρωπαϊκά δεδομένα και για την προώθηση των βιολογικών καλλιεργειών.

Πρέπει να ενισχύσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση και να σχεδιάσουμε ολοκληρωμένα την τουριστική ανάπτυξη του Νομού Κορινθίας, που χαρακτηρίζεται από απαράμιλλο φυσικό κάλλος και πλούσια ιστορική παράδοση.

Στο πλαίσιο αυτό δεσμεύομαι στους πολίτες της Κορινθίας ότι θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να γίνει έργο ουσίας και να αναληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του νομού μας, μετά από χρόνια απραξίας και κυβερνητικής αδιαφορίας.

Οι πολίτες αποφάσισαν να διαγράψουν τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε μεθοδικά και αποτελεσματικά προκειμένου να σφυρηλατήσουμε ξανά την πίστη τους στο μέλλον.

Με συμμάχους μας τους ενημερωμένους και συνειδητοποιημένους πολίτες, είμαστε αποφασισμένοι να αφυπνίσουμε την αυτοπεποίθηση των Ελλήνων πολιτών και να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους, στις γειτονικές χώρες και στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 19 Οκτ 2009
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ