- banner1



Στις 24 Οκτωβρίου του 1945, οι αντιπρόσωποι πενήντα εθνών αποφάσισαν να χτίσουν πάνω στις στάχτες του πιο αιματηρού πολέμου που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, το οικοδόμημα της ειρήνης.

Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια μεγάλη πρωτοβουλία, στην ίδρυση ενός παγκοσμίου οργανισμού – θεματοφύλακα της ασφάλειας των επόμενων γενεών και της συνεργασίας των εθνών.

Τα αποκαΐδια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου –αλλά και οι πόλεμοι που προηγήθηκαν αυτού – κατέστησαν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να προσδιοριστούν με σαφήνεια και να προστατευθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και να επιλυθούν οι όποιες εθνικές διαφορές μέσω του διαλόγου και της διαβούλευσης.
Ο διάλογος και η διαβούλευση αποτελούν τις πιο μεγάλες αρετές ενός σύγχρονου πολιτικού, αλλά και το μεγάλο στοίχημα των σύγχρονών δημοκρατιών και της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Αποτελούν το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας που αυτή τη στιγμή καλείται να υπερβεί τα κακώς κείμενα που την έφεραν στο δρόμο της οπισθοδρόμησης, να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις του κακού παρελθόντος της, να μάθει να συνεργάζεται με τους ευρωπαίους εταίρους της, να σέβεται την ανθρώπινη αξία των μεταναστών και των παιδιών τους που είναι ανύπαρκτα για την ελληνική πολιτεία, να συζητά με τους γείτονες της, να επιλύει τις κοινωνικές αναταραχές με συναίνεση και κατανόηση.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τις γειτονικές χώρες είναι μεγάλα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι πολεμοχαρείς φωνές ηχούν πιο δυνατά. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι συγκρούσεις έχουν δυσβάσταχτες συνέπειες για όλους μας.

Το 1947 η γενική συνέλευση των Η.Ε ενέκρινε ένα ψήφισμα δηλώνοντας ότι 24 Οκτωβρίου «επίσημα θα κηρυχθεί ως ημέρα Ηνωμένων Εθνών και θα αφιερωθεί στο να γνωστοποιήσει στους λαούς του κόσμου τους στόχους και τα επιτεύγματα των Η.Ε, και στο κέρδος της υποστήριξής τους για την εργασία των Ηνωμένων Εθνών».

Στηριζόμενοι στις αρχές που θεμελίωσαν τα Ηνωμένα Έθνη, οι Έλληνες και ειδικότερα εμείς οι Κορίνθιοι,  δηλώνουμε τον σεβασμό μας στην προσπάθεια αυτών που πριν από 52 χρόνια οραματίστηκαν έναν καλύτερο κόσμο στο Σαν Φρανσίσκο.

Δηλώνουμε την δέσμευση μας ότι θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ειρήνη και την πρόοδο στον πλανήτη μας.

Και δηλώνουμε την πίστη μας ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα που σέβεται την ανθρώπινη υπόσταση όλων, ανεξάρτητα από εθνικότητα, οικονομική κατάσταση και  κοινωνική θέση.
Μια Ελλάδα στην οποία αξίζει να ζούμε και να δημιουργούμε.

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 23 Οκτ 2009
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ