- banner1



Στην Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και στην Ειδική Μόνιμη Κοινοβουλευτική Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογία τοποθετήθηκε η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, κ.Αικατερίνη Φαρμάκη - Γκέκη.

Η κυρία Φαρμάκη δήλωσε την ικανοποίηση της για την τοποθέτηση της στις ανωτέρω επιτροπές και ειδικότερα στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου, η οποία και περιλαμβάνει τα θέματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δεσμεύτηκε δε, ότι θα εργαστεί, ασκώντας τα κοινοβουλευτικά καθήκοντα της, για την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών, ζήτημα στο οποίο έχει ιδιαίτερη ευαισθησία λόγω της αγροτικής καταγωγής της.

Στο πλαίσιο της έντονης δραστηριοποίησης της για τα αγροτικά ζητήματα, η κυρία Φαρμάκη συμμετείχε την Τρίτη 27 Οκτωβρίου σε συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών του νομού μας και των βουλευτών του νομού Κορινθίας με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κυρία Κατερίνα Μπατζελή.

Στο τέλος της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, η κυρία Υπουργός
δεσμεύτηκε ότι:

-Δίνεται  άμεσα προτεραιότητα στις αποζημιώσεις των αμπελουργών  για τις ζημιές που υπέστησαν φέτος από τις βροχοπτώσεις, στην σουλτανίνα ,στην κορινθιακή ή στα κρασοστάφυλα.  Με εντολή της υπουργού τέθηκαν ήδη 45 γεωπόνοι στη διάθεση του νομού για την ταχεία ολοκλήρωση των σχετικών εκτιμήσεων.

-Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής περιόδου που διανύουμε, η κ.Μπατζελή έχει εντολή από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να καταβληθούν οι κοινοτικές επιδοτήσεις στους αγρότες του νομού μας στις 15 Δεκεμβρίου.

-Θα προωθηθεί άμεσα το ζήτημα της εξόφλησης των αποζημιώσεων για τους  αγρότες που υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές του 2007 .

-Προκειμένου να αναμορφωθεί το θεσμικό πλαίσιο του ΕΛΓΑ και να μην διαπιστώνονται αδικίες  και  επιλεκτικές αποζημιώσεις με  υπουργικές παρεμβάσεις ,   θα κατατεθεί μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου στη Βουλή νομοσχέδιο σχετικά με το νέο πλαίσιο λειτουργίας του.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της κατασκευής του σημαντικού για το νομό αρδευτικού και υδρευτικού έργου του Φράγματος του Ασωπού. Η κυρία Υπουργός εξέφρασε την πρόθεση της να υλοποιηθεί το έργο, εντούτοις, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα  η ενημέρωση της στο υπουργείο αναφορικά με την εξασφάλιση των σχετικών χρηματοδοτήσεων. Στον άμεσο προγραμματισμό της είναι η αξιολόγηση των αρδευτικών έργων σε όλη τη χώρα και στο νομό μας και η πραγματοποίηση νέας συνάντησης  με τους βουλευτές του νομού για τον καθορισμό των μελλοντικών εξελίξεων στο συγκεκριμένο θέμα.

Στο τέλος της συνάντησης, η κυρία Φαρμάκη εξέφρασε την ικανοποίηση της για τα αποτελέσματα της και διαβεβαίωσε τους παριστάμενους εκπροσώπους των αγροτών του νομού μας ότι θα βρίσκεται πάντοτε αρωγός στις προσπάθειές τους για την προώθηση των θεμάτων που τους απασχολούν.

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 29 Οκτ 2009
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ