- banner1



Συγκινημένη η κυρία Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη, νεοεκλεγείσα βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού μας, αποχαιρέτισε τους συναδέλφους της στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Νομαρχίας Κορινθίας κατά την τελευταία ομιλία της ως νομαρχιακή σύμβουλος.

Η κυρία Φαρμάκη επέλεξε  να παραιτηθεί από τη θέση της 1ης σε ψήφους νομαρχιακής συμβούλου, αποφασίζοντας να αφοσιωθεί στις μεγάλες ευθύνες της απέναντι στους συμπολίτες της ως βουλευτού, πλέον, του Νομού.

Το πλήρες κείμενο της αποχαιρετιστήριας ομιλίας της κυρίας Φαρμάκη είναι το εξής:


«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αυτήν τη στιγμή αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση που βρίσκομαι μπροστά σας. Με τους περισσότερους από εσάς μας συνδέουν επτά χρόνια συμπόρευσης, κοινών αγώνων, αλλά και συγκρούσεων και πολιτικής αντιπαράθεσης. Οι αντιπαραθέσεις μας ήταν πάντα  στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού και ποτέ σε προσωπικό επίπεδο. Μοιραστήκαμε την αγωνία μας για το μέλλον του Νομού Κορινθίας, ο κάθε ένας από την δική του πολιτική σκοπιά. Υπηρετήσαμε τις αξίες μας και τις αρχές μας, με στόχο το συμφέρον των συμπολιτών μας και του τόπου μας.

Θέλω να πιστεύω ότι η παρουσία μου στα επτά  χρόνια που συναντιόμαστε στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου ήταν γόνιμη και παραγωγική. Όσο μπορεί να είναι από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Θέλω να πιστεύω ότι τίμησα την ψήφο των Κορίνθιων και τις προσδοκίες τους για μαχητική και δυναμική παρέμβαση στα θέματα που τους απασχολούν.

Αγάπησα την τοπική αυτοδιοίκηση και συμμετείχα με πάθος στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό. Η εκλογή μου στο αξίωμα της βουλευτού του Νομού μας στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ανεβάζει τον πήχη των αξιώσεων των συμπολιτών μας στο πρόσωπο μου. Αν και δεν αποτελεί ασυμβίβαστο για το αξίωμα του βουλευτή η άσκηση των καθηκόντων μου ως νομαρχιακής συμβούλου, αποφάσισα -μετά από πολύ σκέψη- να παραιτηθώ, αφήνοντας χώρο σε άλλο συνάδελφο να προσφέρει και να συμμετάσχει στα δρώμενα της Νομαρχίας Κορίνθου.

Σήμερα σας αποχαιρετώ ως νομαρχιακή σύμβουλος και σας χαιρετίζω ως βουλευτής του νομού μας.  Σας διαβεβαιώνω όλους ότι θα εργαστώ με ζήλο για τα -ανοιχτά εδώ και χρόνια- θέματα της Κορινθίας, που πρέπει επιτέλους να βρουν το δρόμο τους. Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει τη βούληση και την φιλοδοξία να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της. Θα βρίσκομαι πάντοτε δίπλα σας και θα συνεργαστώ μαζί σας για την ανάπτυξη και την πρόοδο στο νομό μας. Δεν θα κινηθώ παραταξιακά, αλλά συλλογικά και θεσμικά. Ο αγώνας μας συνεχίζεται από νέο μετερίζι.

Σας ευχαριστώ πολύ.»

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 30 Οκτ 2009
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ