- banner1



Μετά την ευρεία εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και αφού τελείωσαν τα επινίκια, ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση της χώρας μας.

Μακριά από μεγαλοστομίες όπως το «σεμνά και ταπεινά» που μετατράπηκε σε περιφερόμενο  ανέκδοτο, μακριά από απίθανες υποσχέσεις, μακριά από κούφια λόγια και φρούδες ελπίδες, ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε ένα άλλο στίγμα διακυβέρνησης.

«Λίγα λόγια και πολλή δουλειά», «πρώτα ο πολίτης», «δίκαιη κοινωνία πολιτών», «διαφάνεια παντού». Συνθήματα που υποδέχονται όλοι οι πολίτες με ανακούφιση μετά από μια πενταετία επικοινωνισμών και εντυπώσεων. Παρακολουθούμε πλέον, την αγωνία των βουλευτών και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας να προσπαθούν να υπερασπιστούν μια διακυβέρνηση αδιάφορη, ανίκανη, απούσα. Μιλούν για ένα δήθεν «έργο» που ποτέ δεν είδαν οι πολίτες. Κατηγορούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την καταβαράθρωση της παράταξης τους, χωρίς να αναλογίζονται τα δικά τους λάθη.

Ίσως δεν αντέχουν τη διαπίστωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας: οι αμέτρητες προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει η ΝΔ ως αντιπολίτευση διαψεύστηκαν παταγωδώς από την έλλειψη έργου και του οποιουδήποτε οράματος για τη χώρα μας, πλην του βολέματος των ημετέρων, όπου οι επιδόσεις της απελθούσας κυβέρνησης ήταν απαράμιλλες!

Η αγωνία του κόσμου για αλλαγή είναι πρωτοφανής. Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ορκίστηκε μόλις πριν μία εβδομάδα και έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης πριν από λίγες ημέρες. Τα πρώτα δείγματα ήταν αισιόδοξα και ενθαρρυντικά για τη συνέχεια του κυβερνητικού έργου.

Όμως τα γνωστά «παπαγαλάκια» άρχισαν κιόλας το γκρίζο  έργο τους. «Πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις» πρόλαβαν να διαπιστώσουν ανεπάρκειες, προβλήματα, έλλειψη κυβερνητικού έργου….Την ώρα που είχαν δώσει απεριόριστη πίστωση χρόνου στην διακυβέρνηση της ΝΔ, απαιτούν εδώ και τώρα έργο από μια κυβέρνηση που ακόμα δεν ανέλαβε!

Τα γνωστά παπαγαλάκια φοβούνται ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα επιτύχει, ότι η χώρα θα προοδεύσει, ότι θα δημιουργηθούν καθαρές σχέσεις μεταξύ της πολιτικής εξουσίας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, σχέσεις που δεν θα χαρακτηρίζονται πια από αμοιβαίους συμβιβασμούς, εξαρτήσεις και εκβιαστικές πρακτικές. Επιδιώκουν να δημιουργήσουν στους πολίτες ανασφάλεια και να διαχειριστούν το πολιτικό μέλλον της χώρας με όρους περασμένους δεκαετιών.

Δεν θα τους κάνουμε το χατήρι!

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είμαστε μια γροθιά. Οι πολίτες βλέπουν ότι ξεπερνάμε τους ίδιους μας τους εαυτούς και καθεστηκυίες αντιλήψεις που κατέστησαν την Ελλάδα ουραγό των εξελίξεων. Στηρίζουμε τη δύσκολη, νέα προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση  με στόχο την πρόοδο  και τη μετατροπή της Ελλάδας σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, χωρίς τις αγκυλώσεις του κακού μας παρελθόντος.
Έχουμε δικαίωμα στο όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα.

Ας αφήσουμε τη νέα κυβέρνηση να παράξει έργο, ας μην την πνίξουμε στην κακοπιστία και ας εργαστούμε όλοι μαζί. Ας γίνουμε αρωγοί της προσπάθειας της με έργα, ιδέες και συμμετοχή. Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τη δημιουργία μιας νέας ανοιχτής κοινωνίας με τη συμμετοχή όλων χωρίς ταμπέλες και χωρίς περιθώρια. Ελάτε μαζί μας.

Γιατί όλοι μαζί, μπορούμε σίγουρα καλύτερα!

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 20 Οκτ 2009
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ