- banner1



Με αφορμή την κατάθεση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο του σχεδίου νόμου για την καταβολή του επιδόματος αλληλεγγύης και την εισφορά κοινωνικής ευθύνης των μεγάλων επιχειρήσεων, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη, δήλωσε:

«Μέσα σε δύσκολες δημοσιονομικές συγκυρίες,  η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τηρεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στους πολίτες για αναδιανομή του πλούτου και ενίσχυση των χαμηλών εισοδηματικά στρωμάτων που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση που βιώνουμε.

 Σε πείσμα όσων προεξοφλούσαν ότι το ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσει την ανάλγητη για τους πολλούς οικονομική πολιτική της ΝΔ, δίνουμε το στίγμα των επιλογών μας προς όφελος  των πολιτών και επιβάλλουμε στους έχοντες να συμμετάσχουν αναλογικά με τα μεγάλα κέρδη τους στα οικονομικά βάρη της χώρας μας.

Πέρα από τις μηδενιστικές λογικές μιας στείρας αντιπολίτευσης, η αλήθεια είναι μία: ότι δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι άνεργοι (οι οποίοι και ενισχύονται με ένα επιπλέον επίδομα συν του επιδόματος ανεργίας), οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν ΕΚΑΣ, οι συνταξιούχοι ανεξαρτήτως ηλικίας κάτω  των εισοδηματικών κριτηρίων ΕΚΑΣ που δεν λαμβάνουν ΕΚΑΣ, οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (άτομα με αναπηρία, απροστάτευτα τέκνα, άποροι, πολιτικοί πρόσφυγες, νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένοι), οι μισθωτοί με χαμηλά εισοδήματα, οι φορολογούμενοι με ανήλικα άγαμα τέκνα ή ενήλικα άγαμα τέκνα μέχρι το 25ο έτος της ηλικίας τους, ή μέχρι το 27ο εφόσον είναι άνεργα ή τέκνα ανεξαρτήτως ηλικίας με αναπηρία 67% και άνω, οι ανήλικοι ορφανοί, ενώ η καταβαλλόμενη οικονομική ενίσχυση δεν κατάσχεται, δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη και δεν φορολογείται.

Το σχέδιο νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση αποτελεί μια πρωτοφανή σε όγκο και οικονομικό εύρος συνειδητή πράξη κοινωνικής δικαιοσύνης καθώς συνολικά 2.500.000 συμπολίτες μας θα επωφεληθούν και άνω των  300 εταιριών θα συμβάλλουν στην οικονομική τους ανακούφιση. Κυρίως όμως, αποτελεί ένα πρώτο στίγμα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ που θα εξειδικευτεί ακόμα περισσότερο με τις μελλοντικές νομοθετικές μας πρωτοβουλίες, προκειμένου να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη και να αποκαταστήσει την σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Πολιτείας και πολιτών».





Από το σχετικό Δελτίο Τύπου

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 26 Νοε 2009
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας εναντίον των γυναικών :

« Αν και βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών υπάρχει δίπλα μας. Χωρίς διαχωρισμούς έθνους, πολιτισμού, μόρφωσης, ηλικίας ή πλούτου, καλύπτεται πίσω από ενοχές, ταμπού και κλειστές πόρτες.

Οι συνέπειες αυτής της ανίερης σιωπής είναι τραγικές για τις κακοποιημένες γυναίκες, τόσο ψυχολογικά όσο και κοινωνικά- εργασιακά.

Η βία  σε βάρος των γυναικών αποτελεί διαχρονική εκδήλωση της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η 25η Νοεμβρίου καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, προκειμένου να μας θυμίσει τις πρωτοβουλίες στήριξης των κακοποιημένων γυναικών ώστε να ξεπεράσουν το φόβο και την ντροπή, που τις κυριαρχεί και να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.

Η σωματική βία, η σεξουαλική κακοποίηση, η ψυχολογική και η οικονομική βία  αποτελούν εκφάνσεις της πιο βάναυσης καταπίεσης, με τελικά θύματα τα παιδιά, που αναγκάζονται να βιώσουν ένα περιβάλλον ανάρμοστο και αντικοινωνικό.

Η απάντηση της Πολιτείας πρέπει να είναι ανυποχώρητη: ενημέρωση, απενοχοποίηση, στήριξη, ενεργοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων με ευαισθησία και αποφασιστικότητα, δικαστική προστασία των κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους, παρέμβαση ειδικών ψυχολόγων, δημιουργία των απαραίτητων υποστηρικτικών δομών.

Κυρίως όμως, οφείλει η κοινωνία να απομονώσει τους θύτες και να διατρανώσει ότι δεν θα ανεχθεί πλέον την άσκηση βίας σε καμία μορφή της.»


Από το σχετικό Δελτίο Τύπου

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 25 Νοε 2009
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αποδεικνύεται η πολιτική ευθύνη που έχει αναλάβει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη ως Εισηγήτρια του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ήδη οι δραστηριότητες του εν λόγω τομέα προκάλεσαν το ενδιαφέρον του Τύπου  από το πρώτο σχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε  και τις έντονες απόψεις που εκφράστηκαν από βουλευτές της συμπολίτευσης. Επρόκειτο για το αναμενόμενο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με αντικείμενο την αναστολή κάθε οικοδομικής δραστηριότητας στις πυρόπληκτες περιοχές του Νομού Αττικής από τις πυρκαγιές του 2009 καθώς και την κατάργηση των «δασοκτόνων» ρυθμίσεων προηγούμενων νόμων.

Η βουλευτής κυρία Φαρμάκη – Γκέκη, ως εισηγήτρια του συγκεκριμένου τομέα προέβη στις πρώτες της δηλώσεις στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στις 20 Νοεμβρίου, από την οποία αναδημοσιεύουμε το σχόλιο:

«……….Η εισηγήτρια του ΚΤΕ Περιβάλλοντος Κατερίνα Φαρμάκη, με την οποία επικοινωνήσαμε απέδωσε την αγωνία των βουλευτών σε έλλειμμα ενημέρωσης που προκάλεσε το επείγον της διαδικασίας και είπε ότι οι βουλευτές δεν έκαναν τίποτα άλλο από αυτό που ζήτησε ο πρωθυπουργός, δηλαδή «να μην είμαστε απλοί χειροκροτητές».


Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 24 Νοε 2009
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Μετά από πρωτοβουλία της βουλευτού ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, Αικατερίνης Φαρμάκη – Γκέκη πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της με τον Δήμαρχο Κορινθίων, κύριο Αλέξανδρο Πνευματικό, παρουσία και των Αντιδημάρχων της πόλης.
Στα πλαίσια της ανωτέρω συνάντησης, πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα, αναφορικά με όλα τα ανοιχτά ζητήματα της πόλης, τα οποία και γνωρίζει η κυρία Φαρμάκη όχι μόνο λόγω της πολυετούς εμπειρίας της ως νομαρχιακής συμβούλου, αλλά και λόγω της διαρκούς και  ενεργούς συμμετοχής της στα δρώμενα του δήμου.

Ο κύριος Πνευματικός ιεράρχησε τα προβλήματα του Δήμου Κορινθίων ως εξής :

1ον άρδευση των αγροτικών περιοχών του Δήμου Κορινθίων από τα νερά του βιολογικού καθαρισμού

2ον κατασκευή πρότυπου αθλητικού κέντρου στο νεκροταφειακό χώρο

3ον επίλυση πολεοδομικών ζητημάτων (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Κορίνθου - πράξεις εφαρμογής Μπαθαρίστρα, Κεραμιδάκι – σχέδιο πόλης  παραθαλάσσιο, παραρεμάτιο)

4ον  ολοκλήρωση του έργου του Ξηριά

5ον μεταφορά του Λιμενικού Ταμείου στο Δήμο Κορίνθου

6ον η απόδοση στο δήμο της κυριότητας των μπαζωμάτων του Αγίου Νικολάου

7ον η ένταξη του χώρου του σιδηροδρομικού σταθμού στον οικιστικό ιστό της πόλης

Η κυρία Φαρμάκη και ο Δήμαρχος Κορινθίων  αντάλλαξαν απόψεις για την καλύτερη αντιμετώπιση των πιο πάνω ζητημάτων και η κυρία βουλευτής δεσμεύτηκε ότι στο πλαίσιο των καθηκόντων της θα πράξει κάθε τι αναγκαίο για τον συντονισμό των αρμόδιων κυβερνητικών φορέων στην κατεύθυνση της άμεσης προώθησης και οριστικής επίλυσης των ανοιχτών  ζητημάτων της πόλης.


Από το σχετικό Δελτίο Τύπου - 23/11/09

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας των ενόπλων δυνάμεων, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, Αικατερίνη Φαρμάκη - Γκέκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ο Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, διαχρονικά και κάτω από οριακές ιστορικές συγκυρίες,  έχουν επανειλημμένα αποδείξει το υψηλό τους φρόνημα και τις ιδιαίτερες ικανότητες τους.

Το αξιόμαχο δυναμικό τους μας έχει κάνει περήφανους με την φιλοπατρία του, την αφοσίωση του στο καθήκον, την πίστη του σε πατροπαράδοτες αξίες και την προσήλωση του στην δημοκρατία.

Η πλούσια ελληνική ιστορία δεν θα ήταν η ίδια χωρίς την προσφορά των στρατιωτικών μας δυνάμεων. Σήμερα τιμούμε όσους υπηρέτησαν και υπηρετούν στα σώματα των ενόπλων δυνάμεων, όσους αγωνίστηκαν για το κοινό καλό με αυτοθυσία και ηρωισμό, όσους με συνέπεια και πειθαρχία ανέδειξαν ως κορυφαία αποστολή τους την υπεράσπιση της Ελλάδας.

Εύχομαι ολόψυχα οι Έλληνες πολίτες να περιβάλλουν πάντοτε με σεβασμό και εμπιστοσύνη αυτούς που έχουν αναλάβει ακόμα και με κόστος ζωής, την ιερή αποστολή, που επιτελούν οι Ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας.»


Από το σχετικό Δελτίο Τύπου

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 23 Νοε 2009
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post




Με αφορμή την Επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


«Η ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου αποτελεί κορυφαία πράξη της Εθνικής μας Αντίστασης. Οι ενωμένες αντιστασιακές οργανώσεις του ΕΑΜ και του ΕΔΕΣ όχι μόνο καθυστέρησαν για εβδομάδες τον ανεφοδιασμό των Γερμανών που μάχονταν στην Αφρική, αλλά κυρίως ανύψωσαν το ηθικό των Ελλήνων, καταξίωσαν την Εθνική Αντίσταση στη συνείδηση των συμμάχων και οδήγησαν περισσότερους Έλληνες στον αντάρτικο αγώνα.

Για άλλη μια χρονιά, τιμούμε την εκδήλωση αυτή του αδούλωτου φρονήματος του λαού μας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, το μήνυμα της Εθνικής Αντίστασης είναι επίκαιρο και δυνατό: Ενωμένοι και προσηλωμένοι στους στόχους μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα της χώρας μας με συνέπεια, διαφάνεια και αξιοκρατία και να χτίσουμε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για τη χώρα μας».



Από το σχετικό Δελτίο Τύπου

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 21 Νοε 2009
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας,                                                    

Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη 

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ

στις 25 Νοεμβρίου 2009 στο κέντρο KORINTHIAN PALACE , για  να γιορτάσουμε μαζί την ονομαστική της εορτή.



Ώρα προσέλευσης 20:30

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 20 Νοε 2009
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Στο πλαίσιο στοχευμένων παρεμβάσεων σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα της Κορινθίας, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού μας, κυρία Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη, κατέθεσε προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κύριο  Ραγκούση, κοινοβουλευτική ερώτηση με αντικείμενο την χρηματοδότηση δράσεων για τους Ρομά στην Κορινθία.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το εξής:

«Αποτελεί αντικείμενο έντονου προβληματισμού για την τοπική κοινωνία του Νομού Κορινθίας η γκετοποίηση του πληθυσμού των Ρομά στον οικισμό Εξαμιλίων, με όρους τριτοκοσμικούς και καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι Ρομά διαβιούν σε άθλιες συνθήκες στον συγκεκριμένο οικισμό, που επιτείνουν το κοινωνικό πρόβλημα της περιθωριοποίησης τους και την οικονομική τους ένδεια, παράγοντες που αποτελούν τη γενεσιουργό αιτία για την αύξηση της παραβατικότητας στην συγκεκριμένη περιοχή.

Η εξαθλιωμένη εικόνα που παρουσιάζουν στον ως άνω οικισμό αποτελεί υπόθεση, που  πρέπει να προβληματίσει και τους θεσμούς εκείνους που έχουν ταχθεί στην υπηρεσία της κοινωνίας, καθώς υπάρχει η αίσθηση τόσο ανάμεσα στους Ρομά όσο και στον υπόλοιπο πληθυσμό του νομού μας ότι οι δράσεις που εξαγγέλλονταν κατά καιρούς, ουδέποτε υλοποιούνταν.

Αν και το 2001 θεσπίστηκε από την Ελληνική Πολιτεία το «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ (Ο.Π.Δ.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ», κατά τα 5 χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας το πρόγραμμα αυτό υποβαθμίστηκε και υποχρηματοδοτήθηκε, με αποτέλεσμα οι Ρομά που βρίσκονται σε οικισμούς του Νομού Κορινθίας, να αφεθούν  σε συνθήκες πλήρους εγκατάλειψης, που εάν δεν βελτιωθούν άμεσα και αποτελεσματικά ενδέχεται να δημιουργήσουν σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται σήμερα ο αρμόδιος υπουργός:

1) Ποιες δράσεις έχουν προγραμματιστεί και χρηματοδοτηθεί για την κοινωνική ένταξη των Ρομά του Νομού Κορινθίας από το έτος 2004 μέχρι σήμερα; Ποια είναι η πορεία της υλοποίησης τους;

2)  Έχετε την πρόθεση να διευρύνετε τις χρηματοδοτούμενες δράσεις υπέρ των Ρομά και να ενισχύσετε τη διαφάνεια και τον έλεγχο στη διαδικασία υλοποίησης τους;»

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Η επέτειος της 17ης Νοεμβρίου παραμένει ζωντανή και πολύ επίκαιρη στις μέρες μας.

Για όσους αναπνεύσαμε εκείνες τις αξέχαστες ημέρες την οσμή της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του αγώνα, για όσους βαδίσαμε με ενθουσιασμό σε μια πορεία κόντρα στο ρεύμα, για όσους πιστέψαμε ότι μόνο με την αντίσταση «θα γυρίσει ο ήλιος», ο εορτασμός του Πολυτεχνείου δεν αποτελεί εθιμοτυπική κατάθεση στεφάνων, αλλά πολιτική ουσία και τρόπο ζωής.

Από την αντίσταση των φοιτητών και γενικά της νεολαίας στην καταπίεση της Χούντας, ξεπήδησαν αγωνιστές και διαμορφώθηκαν  πολιτικά κινήματα, όπως το ΠΑΣΟΚ, ενώ επηρεάστηκε βαθιά η ελληνική κοινωνία, που άρχισε να ονειρεύεται και να ελπίζει πως η δημοκρατία μπορεί να ανθήσει και στον τόπο μας.

Όμως, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η γενιά του Πολυτεχνείου δεν είναι αμέτοχη στην μετέπειτα παρακμή των αξιών, τις οποίες και είχε υπερασπιστεί. Ορισμένοι έχασαν το νόημα της θυσίας και αλλοτριώθηκαν από την  απατηλή λάμψη της εξουσίας. Η πίστη στα συνθήματα για ισονομία, ισοπολιτεία, παιδεία, ψωμί για όλους και ελευθερία διασαλεύτηκε από τον βίο εκείνων που ξέχασαν ότι η εξουσία είναι περαστική, οι αξίες όμως είναι παντοτινές. Αλλά και από τις πρακτικές εκείνων που ξέχασαν ότι οι αγώνες γίνονται με προσωπικό κόστος  και κατάθεση ψυχής και όχι ένοπλα με τυφλά χτυπήματα κατά των πολιτών.

Προσωπικά πιστεύω απόλυτα ότι το μεγάλο όφελος εκείνης της ταραγμένης εποχής είναι η πίστη μας στη νεολαία. Σε μια νεολαία πολιτικά ενεργή, προβληματισμένη, συμμετοχική, ενημερωμένη, «ψαγμένη» όπως θα λέγαμε σήμερα… Οι νέοι μας αποτελούν το ζωντανό και υγιές κύτταρο μιας κοινωνίας, που όμως σήμερα τους καταδικάζει στον συμβιβασμό, στην ανοχή και στη μιζέρια.
Στο πλαίσιο αυτό, το επίμονο και διαχρονικό αίτημα για την  αναμόρφωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας σύγχρονης κοινωνίας και μιας προοδευτικής νεολαίας με άπειρα ερεθίσματα και ικανότητες, που συνιστούσε τότε κυρίαρχο πολιτικό διακύβευμα, σήμερα αποτελεί την κορυφαία πρόκληση του πολιτικού μας συστήματος.

Η  μόδα του «απολιτίκ» τελείωσε. Σε παγκόσμιο επίπεδο, νέοι, δραστήριοι άνθρωποι διαμαρτύρονται καθημερινά για τα κακώς κείμενα των χωρών τους. Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαμορφώνεται ένα ευρύτατο πεδίο δραστηριοποίησης μη κυβερνητικών οργανώσεων, που εκφράζουν αγωνία για το περιβάλλον, την ανεργία, τα δικαιώματα των μεταναστών, την προστασία των κοινωνικών δομών πρόνοιας, τη διαμόρφωση των προτεραιοτήτων του μέλλοντος.

Στην χώρα μας υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για αγώνες και διεκδικήσεις, για συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες, για δράση, για αμφισβήτηση, για μια ειρηνική επανάσταση. Η γενιά των 700 ευρώ οφείλει να ανατρέψει την  ανασφάλιστη εργασία, την ανεργία, την παιδεία για τους λίγους, την ταξική μας κοινωνία που αγνοεί τον φτωχό και τον αδύναμο.

Μπροστά στα μεγάλα τοπικά προβλήματα του νομού μας, η νεολαία της Κορινθίας έχει χρέος να αφυπνίσει συνειδήσεις με την συμμετοχή της και με καινοτόμες προτάσεις. Οι καιροί απαιτούν αλλαγές παντού, ρηξικέλευθες τομές και νέο αέρα. Δεν έχουν χώρο τα παρωχημένα συνθήματα και οι πρακτικές των ημετέρων, των κουμπάρων και των βολεμένων. Εσείς πρώτοι πρέπει να αντισταθείτε στη λογική του Μαυρογιαλούρου, που  έχει παγώσει την ανάπτυξη και έχει μαραζώσει την τοπική κοινωνία.

Αυτή είναι η κληρονομιά του Πολυτεχνείου. Δώστε χώρο στη νεολαία να εκφραστεί. Δώστε της σκοπό να αγωνιστεί. Δώστε της ελπίδα να πιστέψει.

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 16 Νοε 2009
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Την ανάγκη λειτουργίας του Κέντρου Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) Κορίνθου, επεσήμανε σε ερώτηση της προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η βουλευτής του Νομού Κορινθίας κυρία Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει στην ερώτηση της τις παλινωδίες της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα και ζητά διευκρινήσεις για το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου στους πολίτες του Νομού μας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το κάτωθι:

« Από το έτος 2004, η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξήγγειλε επανειλημμένα την λειτουργία του Κέντρου Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) Κορίνθου.

Η απελθούσα κυβέρνηση προφασιζόμενη γραφειοκρατικά προβλήματα, επί πέντε χρόνια δικαιολογούσε την ανύπαρκτη κοινωνική πολιτική της στο Νομό Κορινθίας, εξαγγέλλοντας από καιρού εις καιρόν για λόγους προσχηματικούς και δημιουργίας εντυπώσεων ένα έργο, το οποίο ποτέ δεν λειτούργησε και ποτέ δεν παραδόθηκε στα άτομα με ειδικές ανάγκες του νομού, παρατείνοντας την αγωνία τους και επιτείνοντας τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Το συγκεκριμένο κέντρο αποτελεί ένα «έργο – φάντασμα» για το Νομό Κορινθίας καθώς αν και δεν έχει λειτουργήσει ακόμα, παρουσιάζει ένα αρκετά αυξημένο ποσό λειτουργικών εξόδων, χωρίς να παράγεται κανένα όφελος για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η ανωτέρω κατάσταση είναι προφανές ότι έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των πολιτών του Νομού Κορινθίας και χρήζει της άμεσης προσοχής και ευαισθησίας σας, προκειμένου να παραχθεί επιτέλους κοινωνικό έργο στο νομό μας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται σήμερα η αρμόδια  υπουργός:

1) Ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα που θέτουν οι υπηρεσίες του υπουργείου σας για την παράδοση του εν λόγω κέντρου σε λειτουργία;

2) Πόσα άτομα και πότε διορίστηκαν στο εν λόγω κέντρο; Πόσα είναι τα ετήσια λειτουργικά του έξοδα; Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους το εν λόγω κέντρο δεν έχει παραδοθεί ακόμα στους πολίτες της Κορινθίας;

3)  Έχει ολοκληρωθεί ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός του συγκεκριμένου κέντρου; Τι υπολείπεται προκειμένου να παραδοθεί σε λειτουργία;»

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 13 Νοε 2009
5 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Η κυρία Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη, βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, με ερώτηση της προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κύριο Ανδρέα Λοβέρδο, έθεσε το σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, που έχει δημιουργηθεί, από την αδρανοποίηση της προκήρυξης θέσεων απασχόλησης ΑΜΕΑ στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα βάσει του Νόμου 2643/1998.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το εξής :

« Είναι γνωστό ότι ο νόμος 2643/1998 αποτέλεσε σημαντικό βήμα προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για την προστασία και μέριμνα της απασχόλησης ατόμων ειδικών κατηγοριών, μεταξύ των οποίων πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία, τέκνα αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, ανάπηροι πολέμου κλπ.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του ανωτέρω νόμου, στις 24/6/2008 προκηρύχθηκαν από το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) Τριπόλεως του ΟΑΕΔ 67 κενές θέσεις εργασίας σε δημόσιες υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και στις 21/11/2008 προκηρύχθηκαν 183 θέσεις εργασίας σε υπόχρεες επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις, ελληνικές ή ξένες, που λειτουργούν στην Ελλάδα με οποιαδήποτε μορφή, καθώς και οι θυγατρικές τους εταιρείες, με προσωπικό άνω των 50 ατόμων.

Οι αιτήσεις - δηλώσεις των ενδιαφερόμενων εστάλησαν εμπροθέσμως εντούτοις, ουδεμία εξέλιξη υπήρξε έκτοτε για την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, η οποία παραμένει μετέωρη  με ευθύνη της απελθούσας κυβέρνησης.     Δεδομένης της κρίσης που μαστίζει την ελληνική οικονομία και της κομματικής  και προσχηματικής κοινωνικής πολιτικής που ασκήθηκε εν πολλοίς από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η ανάγκη για απασχόληση των συμπολιτών μας, που ανήκουν στις προστατευόμενες ειδικές κατηγορίες του νόμου 2643/1998 έχει διογκωθεί. Η δε, επί μακρόν ακινησία των αρμόδιων υπηρεσιών αναφορικά με την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων προκηρύξεων, όπως προβλέπει ο νόμος 2643/1998, έχει δημιουργήσει εύλογες υπόνοιες στους ενδιαφερόμενους πολίτες ότι οι ως άνω προκηρύξεις ήταν προσχηματικές και στόχευαν αποκλειστικά στη δημιουργία εντυπώσεων εκ μέρους της απελθούσας διοίκησης του ΟΑΕΔ.

Συνεπώς, χρήζει εξηγήσεων η ως άνω μεγάλη καθυστέρηση της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών για την απασχόληση ατόμων με αδιαμφισβήτητες οικονομικές ανάγκες, την ώρα μάλιστα που μέχρι την τελευταία στιγμή παραμονής της στην εξουσία επέδειξε μεγάλη σπουδή στην κατά κόρον και παράνομη πρόσληψη υπαλλήλων μέσω του κοινοτικού προγράμματος Stage, δημιουργώντας τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται σήμερα ο αρμόδιος υπουργός:

1) Ποια είναι η μέχρι σήμερα πορεία των υπ’αρ.πρωτ.5313/24.6.2008 και 10421/21.11.2008 προκηρύξεων του ΚΠΑ2 Τρίπολης του ΟΑΕΔ για την πλήρωση θέσεων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα αντίστοιχα  βάσει του Ν.2643/1998;

2) Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα που θέτουν οι υπηρεσίες του υπουργείου σας για την ολοκλήρωση των διαδικασιών εκ των ανωτέρω προκηρύξεων, που ήδη έχουν καθυστερήσει με ευθύνη της απελθούσας κυβέρνησης;

3) Πόσα άτομα που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες του Ν.2643/1998 προσλήφθηκαν κατ’ εφαρμογήν του νόμου, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα από το έτος εφαρμογής του μέχρι σήμερα ; »

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Ανταποκρινόμενη στις εύλογες και δίκαιες διαμαρτυρίες των αμπελοπαραγωγών για τις  καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταμέτρηση των ζημιών που έχουν υποστεί λόγω της έλλειψης γεωπόνων εκ μέρους του ΕΛΓΑ, η κυρία Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη, βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, επισκέφθηκε εσπευσμένα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου συναντήθηκε με τον υφυπουργό κύριο Μιχάλη Καρχιμάκη.
   
Η κυρία Φαρμάκη μετέφερε την αγωνία των αγροτών της Κορινθίας για την ταχεία υλοποίηση της δέσμευσης της κυρίας υπουργού, η οποία διατυπώθηκε και στην σύσκεψη με τους προέδρους των ΕΑΣ, του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας κ.Μπεγλίτη και τους βουλευτές του νομού, για την διάθεση επιπλέον γεωπόνων στο Νομό, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστέρηση η καταμέτρηση των ζημιών στη σουλτανίνα, στην κορινθιακή και στα οινοστάφυλα.

Η κα Φαρμάκη έλαβε τις διαβεβαιώσεις του κυρίου Καρχιμάκη ότι είναι θέμα χρόνου να ξεπεραστούν κάποια γραφειοκρατικά εμπόδια, και τη διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα σταλούν επιπλέον γεωπόνοι για τον σκοπό αυτό στο νομό μας.

Η κυρία Φαρμάκη διαπίστωσε από την επαφή της με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την επίλυση των ζητημάτων των αγροτών σε όλη τη χώρα, τα οποία άφησε ανοιχτά η απελθούσα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ο επείγων χαρακτήρας όλων των ζητημάτων δημιουργεί εύλογη αγωνία εκ μέρους των αγροτών μας, όμως οι εργώδεις προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να επαναφέρουν σε λειτουργία τις παραλυμένες δομές του υπουργείου, θα είναι σύντομα χειροπιαστές.

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Η καθιέρωση της 8ης Νοεμβρίου ως Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού, αποτελεί μια ακόμα θεσμική αναγνώριση της σημαντικότητας του αμπελουργικού τομέα στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Είναι γεγονός ότι ο οίνος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής κουλτούρας από την αρχαιότητα. Πλέον και ο οινοτουρισμός αποτελεί μια πολύ σημαντική παράμετρο στην ανάπτυξη του αμπελοοινικού κλάδου καθώς τουρίστες από όλον τον κόσμο συρρέουν σε φημισμένες οινοτουριστικές περιοχές παγκοσμίως προκειμένου να γευτούν νέες γευστικές εμπειρίες, να δοκιμάσουν κρασί άριστης ποιότητας και να απολαύσουν παράλληλα αξιόλογες τουριστικές υποδομές, που να σχετίζονται με ευρηματικό τρόπο με την παραγωγή του τοπικού οίνου.

Για την χώρα μας, η οποία στηρίζει ετησίως ένα πολύ σημαντικό μέρος του εθνικού ακαθάριστου προϊόντος της στον τουρισμό, η σύγχρονη αυτή πλευρά της αξιοποίησης του αμπελοοινικού κλάδου πρέπει να αποτελεί μια μοναδική πρόκληση. Ιδιαίτερα για το Νομό Κορινθίας, που έχει πολλούς αμπελώνες,  αποτελεί μια πολύ σημαντική ευκαιρία για την ανάπτυξη πρότυπων σχετικών δραστηριοτήτων και ειδικών τουριστικών υποδομών που θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία, στην απασχόληση και στο εισόδημα των αμπελοπαραγωγών.

Οι μοναδικές ποικιλίες οίνου, με πρώτο και κύριο το Αγιωργήτικο της Νεμέας  τα αμέτρητα οινοποιεία και το φυσικό κάλλος της Κορινθίας συνιστούν τον πλούτο μας, την παράδοση μας, αλλά και το μέλλον μας. Στην κατεύθυνση αυτή, οφείλουμε να αναπτύξουμε τουριστικές υποδομές συνδεδεμένες με το κρασί και την γαστρονομία , να εκπαιδεύσουμε και να επιμορφώσουμε τους οινοπαραγωγούς μας να ανταλλάξουμε τεχνογνωσία με οινοτουριστικά ανεπτυγμένες χώρες για καινοτόμες δράσεις  και όλα αυτά σεβόμενοι και το οινικό τοπίο και την παράδοσή μας .
Στο πλαίσιο αυτό, είναι σημαντική αφενός η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αφετέρου η προώθηση ενός χρόνιου και δίκαιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας για την δημιουργία ΤΕΙ Οινολογίας στη Νεμέα. Παρ’ όλες τις παλινωδίες και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, οφείλουμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την  δημιουργία του συγκεκριμένου τμήματος στη Νεμέα, ως αναγνώριση της συμβολής της περιοχής στην οινοποιητική παραγωγή της χώρας μας και της παράδοσης της.

Αν και οι οικονομικές συγκυρίες είναι πολύ δύσκολες για τη χώρα μας, εμείς θα ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών. Χρειάζεται πολιτική βούληση, ενδιαφέρον για τον τόπο μας και στρατηγικός σχεδιασμός από όλους τους αρμόδιους φορείς.

Από τη δική μου πλευρά δεσμεύομαι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις σε δράσεις τέτοιες  που προάγουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού μας με όρους σύγχρονους και καινοτόμους.

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 10 Νοε 2009
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Στη θέση της εισηγήτριας του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής εξελέγη ομόφωνα από τους συναδέλφους της βουλευτές του ΠΑΣΟΚ η κυρία Αικατερίνη Φαρμάκη - Γκέκη, βουλευτής του Νομού Κορινθίας.

Αν και νεοεκλεγείσα, η  κυρία Φαρμάκη εισήλθε δυναμικά στα κοινοβουλευτικά έδρανα, αναλαμβάνοντας αυξημένες ευθύνες και καθήκοντα.

Κατά την έξοδο της από τη Βουλή δήλωσε σχετικά:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που με τίμησαν με τη θέση της εισηγήτριας του ΚΤΕ Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, μιας θέσης άκρως ενδιαφέρουσας.

Θεωρώ ότι οι απαιτήσεις των καιρών έχουν καταστήσει την προστασία του περιβάλλοντος σημαντικό άξονα πολιτισμού και ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ποιότητα της διαβίωσης στις σύγχρονες πόλεις και στην Περιφέρεια περνά απαραίτητα μέσα από τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και την προστασία των φυσικού πλούτου της χώρας μας.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει αποδεδειγμένα μεγάλη περιβαλλοντική ευαισθησία, που  αποδεικνύεται αφενός από τη δημιουργία ξεχωριστού υπουργείου περιβάλλοντος και αφετέρου από την δρομολόγηση των πρώτων πρωτοβουλιών της δραστήριας υπουργού κας Μπιρμπίλη.

Η Κόρινθος έχει ανοιχτά περιβαλλοντικά ζητήματα: η διάβρωση των ακτών, η μόλυνση του Κορινθιακού Κόλπου, του υδροφόρου ορίζοντα του νομού μας, η διαχείριση των απορριμμάτων, ο καθορισμός λατομικών ζωνών απαιτούν άμεση διευθέτηση. Δεν θα αφήσουμε άλλη ευκαιρία να πάει χαμένη.

Η σημερινή τοποθέτηση μου στη θέση της εισηγήτριας του συγκεκριμένου Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας της Βουλής, δεν αυξάνει μόνο τις κοινοβουλευτικές ευθύνες μου, αλλά και δημιουργεί σε εμένα την πρόσθετη υποχρέωση να προωθήσω τα περιβαλλοντικά ζητήματα του νομού μας με γνώμονα το κοινό συμφέρον - ευθύνες στις οποίες υπόσχομαι να ανταποκριθώ αποτελεσματικά και να αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις».


Από το δελτίο τύπου 9/11/2009

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 9 Νοε 2009
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Χθες, 4 Νοεμβρίου 2007, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε η έναρξη των εργασιών του 3ου Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη με την παρουσία, μεταξύ άλλων, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Κάρολου Παπούλια, του Πρωθυπουργού της χώρας μας κ.Γεωργίου Παπανδρέου και του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ.Μπαν Κι-Μουν. Στην εκδήλωση αυτή παρέστη και η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας κα Αικατερίνη Φαρμάκη - Γκέκη, η οποία και δήλωσε σχετικά:

«Η πραγματοποίηση της Κυβερνητικής Διάσκεψης του 3ου Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη στην Αθήνα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πολιτικό και κοινωνικό γεγονός. Εκφράζει τη βούληση 150 και πλέον κρατών του πλανήτη μας να διαβουλευτούν, να συζητήσουν, να διαμορφώσουν τις συνθήκες και τους όρους για την  αντιμετώπιση σε παγκόσμιο επίπεδο ενός πολύ σημαντικού προβλήματος: της μετανάστευσης και των συνεπειών της στην ανάπτυξη και την κοινωνική διαστρωμάτωση των κρατών.

Το συγκεκριμένο ζήτημα εγείρει πολύ σημαντικά ζητήματα. Θα συζητηθούν ελεύθερα και χωρίς θεσμικές δεσμεύσεις θέματα από αφορούν όλους τους μετανάστες, από την αξιοποίηση των οικονομικών τους εμβασμάτων, μέχρι την υγειονομική τους περίθαλψη, την ενσωμάτωση τους στις χώρες υποδοχής έως  τη λαθρομετανάστευση και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
   
Η μετανάστευση απασχόλησε ως κοινωνικό φαινόμενο τη χώρα μας από τις αρχές του 20ου αιώνα. Τα αυξημένα μεταναστευτικά κύματα συμπολιτών μας σε ανεπτυγμένες χώρες αποτέλεσαν την λύση μπροστά στην οικονομική ένδεια και τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η χώρα μας. Πολλές δεκαετίες μετά γινόμαστε εμείς δέκτες ενός τεράστιου σε όγκο μεταναστευτικού κύματος, το οποίο καλούμαστε να διαχειριστούμε με αξιοπρέπεια και σεβασμό τόσο στις δυνατότητες της πατρίδας μας όσο και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Το ζήτημα της μετανάστευσης συνιστά πλέον πρόβλημα παγκόσμιο και ως τέτοιο απαιτεί προτάσεις και λύσεις σε συλλογικό επίπεδο. Χρειάζεται ανταλλαγή απόψεων για την κατανόηση του φαινομένου, χρειάζεται διακρατική συνεργασία για την αντιμετώπιση του,  χρειάζεται αποφασιστικότητα και ωριμότητα για τον κοινωνικό χειρισμό του.

Η Ελλάδα δεν μπορεί μόνη της και αποσπασματικά να αντιμετωπίσει όλες τις
διαστάσεις του σοβαρού αυτού ζητήματος. Η διεθνής εμπειρία και ο ευρύς διάλογος αποτελεί ένα σημαντικό βήμα και θέτει όλα τα ζητήματα επί τάπητος από όλες τις οπτικές γωνίες. Η κυβέρνηση μας προάγει τον δημόσιο διάλογο, στηρίζει την ανταλλαγή απόψεων και έχει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, όχι με τρόπο ρατσιστικό, αλλά με την συμμετοχή και την συγκατάβαση όλης της κοινωνίας για το δράμα αυτών των ανθρώπων.
   
Παρακολουθώντας την έναρξη των εργασιών του 3ου Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, θεωρώ ότι θα πρέπει να επεκταθεί κατά το ευρύτερο δυνατό η δημόσια διαβούλευση που λαμβάνει χώρα στους κόλπους της πέρα από τα όρια της κρατικής εκπροσώπησης και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις , σε εκπροσώπους κοινωνικών φορέων και φορέων μεταναστών καθώς η ανταλλαγή απόψεων και η αλληλοκατανόηση των θέσεων όλων των πλευρών, αποτελεί τον πιο σίγουρο τρόπο για την επίτευξη της κοινωνικής αποδοχής και συμμετοχής σε μια νέα, συγκροτημένη και προοδευτική μεταναστευτική πολιτική που πρέπει άμεσα να εφαρμοστεί.

Μετά από χρόνια διεθνούς απομόνωσης η Ελλάδα, επιτέλους βγαίνει από το περιθώριο των διεθνών πρωτοβουλιών και αναδεικνύει τον ρόλο της ως πόλος διαλόγου, διασταύρωσης πολιτισμών και σύνθεσης απόψεων. Ελπίζοντας ότι οι εργασίες του 3ου παγκόσμιου φόρουμ θα έχουν σημαντικά αποτελέσματα και θα συμβάλλουν στην διαμόρφωση συγκεκριμένων προτάσεων για το ζήτημα της μετανάστευσης, συμμετέχω και εγώ με τις απόψεις μου και προτείνω στους πολίτες της Κορίνθου τη διεξαγωγή δημόσιας διαβούλευσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται τόσο πανελλήνια, όσο και τοπικά από το ογκώδες μεταναστευτικό κύμα που δεχόμαστε την τελευταία δεκαετία καθώς και για το ζήτημα του σεβασμού των δικαιωμάτων των τραγικών ανθρώπων που μεταναστεύουν αναγκαστικά στη χώρα μας αναζητώντας μια ελπίδα ζωής για το μέλλον, μακριά από καταπιεστικά καθεστώτα και οικονομικές συνθήκες εξαθλίωσής τους.

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 5 Νοε 2009
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Χαιρετισμός για την έναρξη των μαθημάτων της Σχολή Επιμόρφωσης Γονέων για 7η συνεχή  χρονιά :

« Χαιρετίζω εγκάρδια την έναρξη των φετινών μαθημάτων της Σχολής Επιμόρφωσης Γονέων, που διοργανώνεται για 7η χρονιά από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας .

Είναι γεγονός ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια  έχει αποκτήσει ευρύτατη κοινωνική αποδοχή και παρουσιάζει ολοένα και αυξανόμενη συμμετοχή από τους πολίτες της Κορινθίας, διότι ανταποκρίνεται στην ανάγκη της τοπικής κοινωνίας για ενημέρωση και στήριξη της ελληνικής οικογένειας.

Για άλλη μια χρονιά διακεκριμένοι επιστήμονες με τις συμβουλές τους σε θέματα παιδαγωγικής, ψυχολογίας και ιατρικής επιμορφώνουν και πληροφορούν τους γονείς που μέσα από την ανοιχτή και ζωηρή συζήτηση που διεξάγεται στα πλαίσια της σχολής επιμόρφωσης, ανακαλύπτουν λύσεις και διεξόδους στα δικά τους προσωπικά οικογενειακά προβλήματα.

Εξάλλου η  επιτυχία της σχολής γονέων αποτελεί μεγάλη απόδειξη πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει έμπρακτα στην βελτίωση της καθημερινότητας  των πολιτών με στοχευμένες παρεμβάσεις.

Καλώ λοιπόν, τους γονείς του νομού μας αλλά και κάθε πολίτη που αναζητά ευρύτερη ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες να συμμετέχουν στα διεξαγόμενα μαθήματα. Ελπίζω και προτρέπω παρόμοιες πρωτοβουλίες με κοινωνικό περιεχόμενο να αναλαμβάνονται με μεγαλύτερη συχνότητα από την τοπική αυτοδιοίκηση και προτρέπω τους θεσμικούς τοπικούς παράγοντες να  τις υποστηρίζουν θερμά. »

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ