- banner1



Στη θέση της εισηγήτριας του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής εξελέγη ομόφωνα από τους συναδέλφους της βουλευτές του ΠΑΣΟΚ η κυρία Αικατερίνη Φαρμάκη - Γκέκη, βουλευτής του Νομού Κορινθίας.

Αν και νεοεκλεγείσα, η  κυρία Φαρμάκη εισήλθε δυναμικά στα κοινοβουλευτικά έδρανα, αναλαμβάνοντας αυξημένες ευθύνες και καθήκοντα.

Κατά την έξοδο της από τη Βουλή δήλωσε σχετικά:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που με τίμησαν με τη θέση της εισηγήτριας του ΚΤΕ Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, μιας θέσης άκρως ενδιαφέρουσας.

Θεωρώ ότι οι απαιτήσεις των καιρών έχουν καταστήσει την προστασία του περιβάλλοντος σημαντικό άξονα πολιτισμού και ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ποιότητα της διαβίωσης στις σύγχρονες πόλεις και στην Περιφέρεια περνά απαραίτητα μέσα από τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και την προστασία των φυσικού πλούτου της χώρας μας.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει αποδεδειγμένα μεγάλη περιβαλλοντική ευαισθησία, που  αποδεικνύεται αφενός από τη δημιουργία ξεχωριστού υπουργείου περιβάλλοντος και αφετέρου από την δρομολόγηση των πρώτων πρωτοβουλιών της δραστήριας υπουργού κας Μπιρμπίλη.

Η Κόρινθος έχει ανοιχτά περιβαλλοντικά ζητήματα: η διάβρωση των ακτών, η μόλυνση του Κορινθιακού Κόλπου, του υδροφόρου ορίζοντα του νομού μας, η διαχείριση των απορριμμάτων, ο καθορισμός λατομικών ζωνών απαιτούν άμεση διευθέτηση. Δεν θα αφήσουμε άλλη ευκαιρία να πάει χαμένη.

Η σημερινή τοποθέτηση μου στη θέση της εισηγήτριας του συγκεκριμένου Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας της Βουλής, δεν αυξάνει μόνο τις κοινοβουλευτικές ευθύνες μου, αλλά και δημιουργεί σε εμένα την πρόσθετη υποχρέωση να προωθήσω τα περιβαλλοντικά ζητήματα του νομού μας με γνώμονα το κοινό συμφέρον - ευθύνες στις οποίες υπόσχομαι να ανταποκριθώ αποτελεσματικά και να αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις».


Από το δελτίο τύπου 9/11/2009

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 9 Νοε 2009
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ