- banner1



Στο πλαίσιο στοχευμένων παρεμβάσεων σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα της Κορινθίας, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού μας, κυρία Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη, κατέθεσε προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κύριο  Ραγκούση, κοινοβουλευτική ερώτηση με αντικείμενο την χρηματοδότηση δράσεων για τους Ρομά στην Κορινθία.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το εξής:

«Αποτελεί αντικείμενο έντονου προβληματισμού για την τοπική κοινωνία του Νομού Κορινθίας η γκετοποίηση του πληθυσμού των Ρομά στον οικισμό Εξαμιλίων, με όρους τριτοκοσμικούς και καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι Ρομά διαβιούν σε άθλιες συνθήκες στον συγκεκριμένο οικισμό, που επιτείνουν το κοινωνικό πρόβλημα της περιθωριοποίησης τους και την οικονομική τους ένδεια, παράγοντες που αποτελούν τη γενεσιουργό αιτία για την αύξηση της παραβατικότητας στην συγκεκριμένη περιοχή.

Η εξαθλιωμένη εικόνα που παρουσιάζουν στον ως άνω οικισμό αποτελεί υπόθεση, που  πρέπει να προβληματίσει και τους θεσμούς εκείνους που έχουν ταχθεί στην υπηρεσία της κοινωνίας, καθώς υπάρχει η αίσθηση τόσο ανάμεσα στους Ρομά όσο και στον υπόλοιπο πληθυσμό του νομού μας ότι οι δράσεις που εξαγγέλλονταν κατά καιρούς, ουδέποτε υλοποιούνταν.

Αν και το 2001 θεσπίστηκε από την Ελληνική Πολιτεία το «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ (Ο.Π.Δ.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ», κατά τα 5 χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας το πρόγραμμα αυτό υποβαθμίστηκε και υποχρηματοδοτήθηκε, με αποτέλεσμα οι Ρομά που βρίσκονται σε οικισμούς του Νομού Κορινθίας, να αφεθούν  σε συνθήκες πλήρους εγκατάλειψης, που εάν δεν βελτιωθούν άμεσα και αποτελεσματικά ενδέχεται να δημιουργήσουν σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται σήμερα ο αρμόδιος υπουργός:

1) Ποιες δράσεις έχουν προγραμματιστεί και χρηματοδοτηθεί για την κοινωνική ένταξη των Ρομά του Νομού Κορινθίας από το έτος 2004 μέχρι σήμερα; Ποια είναι η πορεία της υλοποίησης τους;

2)  Έχετε την πρόθεση να διευρύνετε τις χρηματοδοτούμενες δράσεις υπέρ των Ρομά και να ενισχύσετε τη διαφάνεια και τον έλεγχο στη διαδικασία υλοποίησης τους;»

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 20 Νοε 2009
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ