- banner1



Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας εναντίον των γυναικών :

« Αν και βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών υπάρχει δίπλα μας. Χωρίς διαχωρισμούς έθνους, πολιτισμού, μόρφωσης, ηλικίας ή πλούτου, καλύπτεται πίσω από ενοχές, ταμπού και κλειστές πόρτες.

Οι συνέπειες αυτής της ανίερης σιωπής είναι τραγικές για τις κακοποιημένες γυναίκες, τόσο ψυχολογικά όσο και κοινωνικά- εργασιακά.

Η βία  σε βάρος των γυναικών αποτελεί διαχρονική εκδήλωση της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η 25η Νοεμβρίου καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, προκειμένου να μας θυμίσει τις πρωτοβουλίες στήριξης των κακοποιημένων γυναικών ώστε να ξεπεράσουν το φόβο και την ντροπή, που τις κυριαρχεί και να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.

Η σωματική βία, η σεξουαλική κακοποίηση, η ψυχολογική και η οικονομική βία  αποτελούν εκφάνσεις της πιο βάναυσης καταπίεσης, με τελικά θύματα τα παιδιά, που αναγκάζονται να βιώσουν ένα περιβάλλον ανάρμοστο και αντικοινωνικό.

Η απάντηση της Πολιτείας πρέπει να είναι ανυποχώρητη: ενημέρωση, απενοχοποίηση, στήριξη, ενεργοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων με ευαισθησία και αποφασιστικότητα, δικαστική προστασία των κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους, παρέμβαση ειδικών ψυχολόγων, δημιουργία των απαραίτητων υποστηρικτικών δομών.

Κυρίως όμως, οφείλει η κοινωνία να απομονώσει τους θύτες και να διατρανώσει ότι δεν θα ανεχθεί πλέον την άσκηση βίας σε καμία μορφή της.»


Από το σχετικό Δελτίο Τύπου

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 25 Νοε 2009
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ