- banner1



Την ανάγκη λειτουργίας του Κέντρου Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) Κορίνθου, επεσήμανε σε ερώτηση της προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η βουλευτής του Νομού Κορινθίας κυρία Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει στην ερώτηση της τις παλινωδίες της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα και ζητά διευκρινήσεις για το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου στους πολίτες του Νομού μας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το κάτωθι:

« Από το έτος 2004, η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξήγγειλε επανειλημμένα την λειτουργία του Κέντρου Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) Κορίνθου.

Η απελθούσα κυβέρνηση προφασιζόμενη γραφειοκρατικά προβλήματα, επί πέντε χρόνια δικαιολογούσε την ανύπαρκτη κοινωνική πολιτική της στο Νομό Κορινθίας, εξαγγέλλοντας από καιρού εις καιρόν για λόγους προσχηματικούς και δημιουργίας εντυπώσεων ένα έργο, το οποίο ποτέ δεν λειτούργησε και ποτέ δεν παραδόθηκε στα άτομα με ειδικές ανάγκες του νομού, παρατείνοντας την αγωνία τους και επιτείνοντας τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Το συγκεκριμένο κέντρο αποτελεί ένα «έργο – φάντασμα» για το Νομό Κορινθίας καθώς αν και δεν έχει λειτουργήσει ακόμα, παρουσιάζει ένα αρκετά αυξημένο ποσό λειτουργικών εξόδων, χωρίς να παράγεται κανένα όφελος για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η ανωτέρω κατάσταση είναι προφανές ότι έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των πολιτών του Νομού Κορινθίας και χρήζει της άμεσης προσοχής και ευαισθησίας σας, προκειμένου να παραχθεί επιτέλους κοινωνικό έργο στο νομό μας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται σήμερα η αρμόδια  υπουργός:

1) Ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα που θέτουν οι υπηρεσίες του υπουργείου σας για την παράδοση του εν λόγω κέντρου σε λειτουργία;

2) Πόσα άτομα και πότε διορίστηκαν στο εν λόγω κέντρο; Πόσα είναι τα ετήσια λειτουργικά του έξοδα; Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους το εν λόγω κέντρο δεν έχει παραδοθεί ακόμα στους πολίτες της Κορινθίας;

3)  Έχει ολοκληρωθεί ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός του συγκεκριμένου κέντρου; Τι υπολείπεται προκειμένου να παραδοθεί σε λειτουργία;»

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 13 Νοε 2009
categories: | edit post

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κατ' αρχην κ.Φαρμάκη καλη επιτυχία στο έργο σας. Επειδή όμως ως νέα βουλευτής η αξιοπιστία σας θα κριθεί απο τις πρώτες ενέργειές σας θα σας συνιστούσα να είστε πιο προσεκτική στις εκφράσεις σας.Ετσι θα σας παρακαλούσα να ενημερωθείτε πως και απο ποιόν παραδόθηκε το κέντρο το 2004, σε τι κατάσταση βρισκόταν, πόσες εργασίες επιδιόρθωσης έγιναν επί των ερειπίων που παρελήφθησαν, που εργαζόταν το προσωπικό που είχε προσληφθεί(με αποσπάσεις)εως σήμερα,γιατί μερικά απο τα θαυμάσια μηχανήματα του Κέντρου δεν λειτούργησαν οταν ξεκίνησαν οι δοκιμαστικές εφαρμογές,πότε έφυγε το ειδικό σχολείο απο το Κέντρο (και με ποιών παρεμβάσεις παρέμενε εκεί); Τέλος ελπίζω όταν θα πάρετε απαντήσεις για όλα τα ερωτήματα να τις κοινοποιήσετε στον Κορινθιακό Λαό με την ίδια δημοσιότητα που κάνατε για την κατατεθείσα ερωτησή σας προς την Υπουργό ΥΚΚΑ.

     
  2. Κυρία Φαρμάκη,
    η κυβέρνηση και ο προθυπουργός μιλάει για αξιοκρατεία, ανοιχτή διακυβέρνηση ...Ολα αυτά πολύ καλά αλλά στην πράξη βλέπουμε Φιλολόγους να γίνονται διευθυντές νοσοκομείων και συνδικαλιστές της ΔΕΗ να γίνονται διοικιτές του ΚΑΦΚΑ.
    Αυτή η ''αξιοκρατεία'' σας βρίσκει σύμφωνη;
    Ετσι θα παει μπροστά ο νομός μας; Συνεχίζοντας τα λάθη και τις αμετροέπειες του παρελθόντος;

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας.

     
  3. Αγαπητέ φίλε,

    Σας ευχαριστώ για το σχόλιο σας.

    Συμμερίζομαι την αγωνία σας για την πορεία του τόπου μας. Όντως υπάρχουν πολλά που πρέπει να αλλάξουμε και υπάρχει πολύ δουλειά μπροστά μας. Όμως θα σας παρακαλούσα να μην είσαστε άδικος…Η κυβέρνηση μέσα σε 6 μήνες έχει ήδη κάνει πολλά και έχει λάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες για θέματα που εκκρεμούσαν για πολλά χρόνια. Δεν υπάρχει όμως, μαγικό ραβδί για να αλλάξουν «εδώ και τώρα» νοοτροπίες και τακτικές που δημιουργήθηκαν σε βάθος δεκαετιών. Δυστυχώς, «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ» όπως λέει και ο ποιητής. Πιστεύω ότι σε αυτήν την προσπάθεια είμαστε μαζί και περιμένω τα σχόλια σας και την τακτική επικοινωνία σας.


    Αικατερίνη Φαρμάκη - Γκέκη

     
  4. Κυρία Φαρμάκη,
    μα εγώ δεν είπα ότι δεν έχουν γίνει καλά. Η αποροία μου είναι συγκεκριμένη και στοχευσμένη και τέτοια απάντηση αναζητώ.
    Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να δείχνουν τα κακώς κείμενα και όχι να μένουν στις κολακείες, φαντάζομαι συμφωνείτε.

    Εγώ όπως και πολύ άλλοι που δεν είμαστε σε κοματικούς μηχανισμούς χαρήκαμε με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για νέα ανοιχτή διακυβέρνηση και opengov, και μετά από 6 μήνες ψάξιμο για τους ικανούς παρουσιάζεται φίλολογος και συνδικαλιστής της ΔΕΗ (!!!!) σε 2 σημαντικές θέσεις (νοσοκομείο και ΚΑΦΚΑ=Κεντρο Φυσικής αποκατάστασης) . Ειδικά η θέση του μάνατζερ του πολύπαθου Γ.Ν.Ν.Κ θα έπρεπε να δωθεί σε κάποιον που θα έχει τις γνώσεις και την θέληση να πάει μπροστά το νοσοκομείο και όσο και καλή θέληση να έχω δεν πιστεύω πως μια φιλόλογος έχει την γνώση να το κάνει.
    Το ίδιο και στο ΚΑΦΚΑ, μα είναι δυνατόν να επαναλμβάνουμε τα λάθη το παρελθόντος;;;
    Τότε γαλάζια παιδιά, τώρα πράσινα;
    Χάθηκαν οι νέοι με πτυχία στα οικονομικά κ δημόσια διοίκηση;

    Μετά τιμής
    (Σας ευχαριστώ για την απάντηση σας)

     
  5. Αγαπητέ φίλε,

    Καταλαβαίνω το πνεύμα της ερώτησης σου και της αγωνίας σου. Συμφωνώ μαζί σου ότι χρειάζεται αξιοκρατία και λογική στις επιλογές μας. Όμως, ο κάθε ένας μας –είτε πολίτης, είτε πολιτικός- έχει την ευθύνη των επιλογών και των πράξεων του. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν, να απολογηθώ εγώ για τις επιλογές που κάνουν άλλα πρόσωπα αρμόδια για να λάβουν συγκεκριμένες αποφάσεις.
    Τέλος, αναφορικά με τα παραδείγματα που δίνεις, όλοι περιμένουμε (όπως είναι φυσικό) να κρίνουμε και από τις δικές τους επιλογές και την πορεία τους στα αξιώματα που ανέλαβαν. Ουδείς υπεράνω κριτικής.

     

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ