- banner1


Της Αικατερίνης Φαρμάκη - Γκέκη
Βουλευτού ΠΑΣΟΚ Νομού Κορινθίας


Προκαλεί θυμηδία ο αγωνιώδης αντιπολιτευτικός οίστρος ορισμένων εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι προσπαθούν να εναποθέσουν στο ΠΑΣΟΚ τα ανομήματα μιας πενταετούς διακυβέρνησης, που έχει οδηγήσει τη χώρα στην βαθύτερη κρίση κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο.

Μήπως η ΝΔ απομακρυνόμενη από τη διακυβέρνηση της χώρας άφησε γεμάτα ταμεία, μια οργανωμένη  δημόσια διοίκηση, επανδρωμένα δημόσια νοσοκομεία, καλοκουρδισμένη αγορά, ανάπτυξη και έργα υποδομών, διεθνή αξιοπιστία και κύρος και οι πολίτες δεν τα βλέπουν; Μήπως οι διεθνείς αγορές διαγκωνίζονται για να αγοράσουν με χαμηλό επιτόκιο τα ελληνικά ομόλογα;

Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική και παρόλη την προσπάθεια της ΝΔ να αποποιηθεί των τεράστιων ευθυνών της, οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι η κατασπατάληση και ιδιοποίηση του δημοσίου χρήματος, η επιζήμια απογραφή του 2004, η κακοδιαχείριση, ο οικονομικός φιλελευθερισμός, η φεουδαρχική διακυβέρνηση της χώρας με όρους κομματικής υποτέλειας, η ανυπαρξία οράματος για το μέλλον αυτής της χώρας, μας οδήγησαν σε οικονομικό και ηθικό τέλμα.

 Η ΝΔ έδωσε το δικαίωμα στη διεθνή κοινότητα να χλευάζει μια χώρα που από την αισιοδοξία της διοργάνωσης Ολυμπιακών Αγώνων κατέληξε σε μια οικονομία που διολισθαίνει προς συνεχείς υποβαθμίσεις και είναι διαρκώς υπότροπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ψευδή στοιχεία αναφορικά με το πραγματικό ύψος του ελλείμματος και την πραγματική κατάσταση της.

Η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ το 2004 υποσχέθηκε:

Το 5% του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία - το 2009 είχε ήδη πέσει κάτω από το 3%.

Καταπολέμηση της ακρίβειας - πριν ξεσπάσει η διεθνής κρίση είχε ήδη αφήσει ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια, να ροκανίζει το πορτοφόλι των πολιτών.

Πάταξη της φοροδιαφυγής - μέσα σε τρία χρόνια είχαν ήδη καταρρεύσει οι ελεγκτικοί και εισπρακτικοί μηχανισμοί, με αποτέλεσμα οι ανείσπρακτες οφειλές προς το δημόσιο να τριπλασιαστούν φτάνοντας τα 30 δισ ευρώ.

Νοικοκύρεμα του δημόσιου τομέα - η ΝΔ ίδρυσε 285 νέες υπηρεσίες και 435 νέες επιτροπές, όλες αμειβόμενες, αυξάνοντας το κόστος λειτουργίας του κράτους κατά 20 δις, τα ασφαλιστικά ταμεία παρουσιάζουν έλλειμμα άνω του 1,2 δις ετησίως, το έλλειμμα έχει εκτοξευτεί στο 12,7%, χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι βολεύονται ρουσφετολογικά σε αντιπαραγωγικές θέσεις – ταμπέλες αντί των οργανικών τους θέσεων, ακόμα και οι αποζημιώσεις των αγροτών μέσω ΕΛΓΑ γίνονται με αδιαφανή κριτήρια.

Καταπολέμηση της διαφθοράς - το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, των τοξικών ομολόγων, του καρτέλ των κουμπάρων, η πώληση του ΟΤΕ και των λιμανιών, οι υποκλοπές, η αγορά της εταιρίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ με υπέρογκο τίμημα, όλα συγκαλύφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες καθιστώντας θεσμικά υπόλογες στην κοινή γνώμη τόσο τη Βουλή όσο και τη Δικαιοσύνη για την παραγραφή τους.

Ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων - μέσα σε 5 χρόνια ο συντελεστής φορολόγησης χαμηλών εισοδημάτων ανέβηκε από το 15% στο 25%, ενώ των μεγαλομετόχων κατέβηκε από το 35% στο 25%, αυξήθηκε ο ΦΠΑ από 18% στο 19%, επιβλήθηκε χαράτσι στα καύσιμα, στα κινητά, στα τέλη κυκλοφορίας και στα ακίνητα μέσω ΕΤΑΚ, επιβλήθηκε έκτακτη εισφορά σε χιλιάδες φορολογούμενους, πάγωσαν μισθοί και συντάξεις.

Μεταρρυθμίσεις στην οικονομία - η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που μπήκε σε επιτήρηση 2 φορές επί διακυβερνήσεως της ΝΔ, ενώ μέσα σε 6 χρόνια έπεσε 36 θέσεις σε ανταγωνιστικότητα.   

Όσο για τα «επιτεύγματα» της ΝΔ στην Κόρινθο….αυτά είναι ορατά σε όλους τους Κορίνθιους, οι οποίοι γνωρίζουν καλά ότι αυτοί που 50 μέρες μετά τις εκλογές διαμαρτύρονται σφόδρα για τα προβλήματα του νομού, επί 6 χρόνια ουδέν έπραξαν για την αντιμετώπιση τους, καμία παρέμβαση δεν έκαναν για την υποχρηματοδότηση των έργων στην περιφέρεια μας, καμία πρωτοβουλία δεν πήραν για την προώθηση των ζητημάτων που αφορούν την Κορινθία... Παρέμειναν απλοί χειροκροτητές των κενοστομιών μιας ανύπαρκτης και ανίκανης εξουσίας.

Το ΠΑΣΟΚ καλείται για μια ακόμα φορά να αντιστρέψει τους δείχτες του ρολογιού και να επαναφέρει την χώρα μας σε τροχιά  αισιοδοξίας και προσμονής για το μέλλον. Στόχος μας είναι η Ελλάδα της αυτοπεποίθησης, της δημιουργικότητας και της ανάπτυξης. Μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή χώρα, με διεθνή λόγο και επιρροή.

Ήδη το ΠΑΣΟΚ δίνει το στίγμα της πολιτικής του με τα πρώτα νομοσχέδια που έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση, δημιουργώντας νέους θεσμούς και νέο ήθος στη διακυβέρνηση της χώρας.

Αποκαθιστούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς ενισχύοντας το ΑΣΕΠ και καθιστώντας το πλήρως υπεύθυνο για όλες τις προσλήψεις, δίνοντας τέρμα στη ρουσφετολογία και τον παλαιοκομματισμό. Νομοθετούμε για την ρευστότητα στην αγορά, προστατεύοντας τους δανειολήπτες και τους μικροοφειλέτες που εγκαταλείπονται απροστάτευτοι στα δόντια των τραπεζών. Ενισχύουμε τους χαμηλόμισθους, τους αγρότες, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες με το επίδομα κοινωνικής ενίσχυσης, λαμβάνοντας από τις υπερκερδοφόρες επιχειρήσεις μέρος των υπερκερδών τους, ασκώντας υπεύθυνη κοινωνική πολιτική. Χαράσσουμε περιβαλλοντική πολιτική για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και εις βάρος των συμφερόντων οικοπεδοφάγων και μεγαλοκατασκευαστών.

Οι πολίτες δεν ξεχνούν.... Ούτε οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, αλλά ούτε και οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ  αποτελούν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα αμαρτήματα της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας, για τα οποία πολλοί υποκρίνονταν τους τυφλούς και τους κουφούς επί 6 χρόνια με το δημόσιο λόγο και την κοινοβουλευτική σιωπή τους! Ούτε ένα σκάνδαλο, ούτε μια θεσμική εκτροπή δεν τους έβγαλε από την ακινησία τους. Η αυτοκριτική για ορισμένους δεν περισσεύει...

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 1 Δεκ 2009
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ