- banner1



Πραγματοποίησε τις πρώτες επαφές της με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Οικονομικών για το θέμα της Διώρυγας, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη.

Η κυρία Φαρμάκη – Γκέκη ενημερώθηκε τόσο από την προϊσταμένη της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου, όσο και από τον Πρόεδρο της ΑΕΔΥΚ ΑΕ, κ.Μπαλέρμπα για τις σχετικές εξελίξεις και τις μελλοντικές προοπτικές στη  διαχείριση της.

Όπως προέκυψε από την σχετική ενημέρωση της κυρίας Φαρμάκη – Γκέκη, τα οικονομικά προβλήματα της εταιρίας «ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.» στην οποία έχει δοθεί η εκμετάλλευση της Διώρυγας από την Α.Ε ΑΕΔΥΚ με σύμβαση παραχώρησης, ήταν ήδη γνωστά από το έτος 2006, οπότε και η  εταιρία ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ ΑΕ εκδήλωσε για πρώτη φορά την πρόθεση της να αποχωρήσει από τη Διώρυγα.

Εντούτοις, η  κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επέδειξε αδιαφορία για το συγκεκριμένο ζήτημα και δεν έλαβε καμία πρωτοβουλία προκειμένου να καταγγείλει την σύμβαση σε βάρος της «ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.», ειδικά μετά τη χρεοκοπία της μητρικής εταιρείας SEA CONTAINERS.
 Τελικά, στις 30 Ιουνίου 2009, αποφασίστηκε από την τακτική συνέλευση των μετόχων της ΑΕΔΥΚ ΑΕ η καταγγελία της σύμβασης σε βάρος της «ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.» λόγω αντισυμβατικής συμπεριφοράς της.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ενημέρωσε την κυρία Φαρμάκη – Γκέκη ότι σύντομα θα υπάρξουν αλλαγές στην σύνθεση του Δ.Σ. της ΑΕΔΥΚ ΑΕ και δεσμεύθηκε ότι η καταγγελία της σύμβασης θα πραγματοποιηθεί άμεσα.

Δεδομένης της έλλειψης κάθε δυνατότητας για την «ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ ΑΕ» να μεταβιβάσει τις μετοχές της, ως πιθανότερη εξέλιξη θεωρείται η αγορά του συνόλου των μετοχών της από την ΑΕΔΥΚ ΑΕ, με αποτέλεσμα η τελευταία να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της διαχείρισης της Διώρυγας, χωρίς να απειλούνται οι θέσεις των εργαζομένων, σε καμία περίπτωση.

Η κυρία Φαρμάκη – Γκέκη δήλωσε στους συνομιλητές της ότι θα παρακολουθεί  στενά το θέμα της Διώρυγας σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου αφενός να διαφυλαχθούν η ομαλή λειτουργία της Διώρυγας και τα δικαιώματα των εργαζομένων και αφετέρου να διασφαλιστεί η ουσιαστική αξιοποίηση των δυνατοτήτων της και η περαιτέρω ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Τελικώς, εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι σύντομα θα κινητοποιηθούν οι διαδικασίες, ώστε να δοθεί μόνιμη, οριστική και βιώσιμη λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα προς όφελος της Κορινθίας.



Από το σχετικό Δελτίο Τύπου

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 3 Δεκ 2009
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ