- banner1



Κοινοβουλευτική ερώτηση με θέμα τη διαχείριση των αποβλήτων των ελαιοτριβείων που καταλήγουν στον Κορινθιακό Κόλπο κατέθεσε η Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη, βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας.

Η ερώτηση που απευθύνεται προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κα Μπιρμπίλη έχει το εξής περιεχόμενο:

«Και φέτος τα δύο ποτάμια της Κορινθίας, Σύθας και Ασωπός μεταφέρουν τα απόβλητα των ελαιοτριβείων του Νομού, με αποτέλεσμα η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα να επηρεάζει άμεσα τη γεωργία, ενώ η ρύπανση του  Κορινθιακού Κόλπου από τα σχετικά λύματα έχει σοβαρότατες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Αν και η Ν.Α. έχει την άμεση ευθύνη για την διενέργεια των σχετικών ελέγχων, οι πολίτες της Κορινθίας ζητούν την αυξημένη ευαισθησία σας για την εκπόνηση ειδικότερης πολιτικής εκ μέρους του υπουργείου σας, αναφορικά κυρίως με την ενημέρωση των ιδιοκτητών ελαιοτριβείων, την διενέργεια αυστηρότερων ελέγχων και την προώθηση έξυπνων μονάδων αντιρρύπανσης για την καλύτερη διαχείριση των αποβλήτων τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται η αρμόδια υπουργός:

Προτίθεστε να εκπονήσετε ειδικότερη πολιτική και να συγκεκριμενοποιήσετε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη διαχείριση των αποβλήτων των ελαιοτριβείων και την επικαιροποίηση των περιβαλλοντικών όρων που πρέπει να πληρούνται;»



Από το Γραφείο Τύπου

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 4 Δεκ 2009
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ