- banner1



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη παραβρέθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2009, στα εγκαίνια της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες, στην Αρχαία Κόρινθο.

Η κυρία Φαρμάκη – Γκέκη αφού συνεχάρη τον μεγάλο ευεργέτη του κέντρου και δωρητή κύριο Δημήτριο Χρήστου, χαιρέτησε με θέρμη την εκδήλωση και στην παρέμβαση της ανέφερε τα κάτωθι:

«Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σας, στα εγκαίνια της στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Χαιρετίζω εγκάρδια την σημερινή γιορτή των παιδιών, αλλά και τη δική σας προσπάθεια, την προσπάθεια όλων όσων βοηθάτε έμπρακτα τα άτομα με ειδικές ανάγκες να έχουν δικαίωμα στη ζωή.

Οι απαιτήσεις της σύγχρονης ανταγωνιστικής κοινωνίας στην οποία ζούμε, μας αναγκάζουν να στρέψουμε το βλέμμα περισσότερο από ποτέ στους συνανθρώπους μας.

Όχι μόνο για να αναγνωρίσουμε τις πολλές ανάγκες τους για κρατική μέριμνα και κοινωνική αλληλεγγύη. Αλλά ακόμα και για να δούμε απολογιστικά τα δικά μας πεπραγμένα για τα άτομα με αναπηρίες, ως Πολιτεία και ως θεσμικοί παράγοντες.

Είναι γεγονός ότι παρά την πρόοδο που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα μας αναφορικά με την εκπαίδευση, την πρόνοια, την επαγγελματική αποκατάσταση των ΑΜΕΑ, αλλά και αναφορικά με τη νοοτροπία του συνόλου των πολιτών, υπολειπόμαστε πολύ από τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει και μπορούν να γίνουν. Χρειάζεται μια πολιτική με ισχυρή βούληση και έντονη ανθρωπιά για να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα ώστε ως κοινωνία και ως πολιτεία να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι για το επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης που μπορούμε να διασφαλίσουμε στα άτομα με ειδικές ανάγκες. 

Τα άτομα με αναπηρίες δεν έχουν ανάγκη την προσοχή μας μια ημέρα το χρόνο, αλλά διαχρονικά, συστηματικά και ουσιαστικά.

Είμαι σίγουρη ότι σύντομα ως Πολιτεία, με την ενεργή συμμετοχή όλων μας –όπως και η σημερινή μας παρουσία δείχνει- θα αποδείξουμε σε όλους με συγκεκριμένες πολιτικές και μέτρα ότι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες βρίσκονται στο επίκεντρο μιας νέας πολιτικής, την οποία καλούμαστε να εφαρμόσουμε με αίσθημα ευθύνης προς ολόκληρη την κοινωνία.

Σας ευχαριστώ.»


   
Από το Γραφείο Τύπου

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 8 Δεκ 2009
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ