- banner1



Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει θεατές σε ένα αξιοπερίεργο μιντιακό παιχνίδι καταστροφολογίας εναντίον της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Εκείνοι που επί πέντε και πλέον χρόνια παρείχαν επικοινωνιακή ασυλία στη Νέα Δημοκρατία και στον κύριο Καραμανλή, επιδίδονται σήμερα σε ένα ανηλεές σαφάρι αρνητικότητας και μηδενισμού με διάφορες αφορμές.

Πότε τα ευρω-χτυπήματα για το έλλειμμα μαμούθ που μας κληροδότησε η Νέα Δημοκρατία, πότε οι συνεχόμενες υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας, πότε εσχατολογικές προβλέψεις για κατάργηση του 13ου μισθού, κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και σκληρά φορολογικά μέτρα, αμαυρώνουν τις προσδοκίες των πολιτών από την εκλογή της νέας κυβέρνησης και επηρεάζουν αρνητικά πολίτες και αγορές.

Είναι αυτονόητο ότι η οικονομική κατάρρευση της χώρας μας δεν πραγματοποιήθηκε κατά τους 2 μήνες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα προς το κλίμα που εντέχνως δημιουργείται, το ΠΑΣΟΚ επιλέχθηκε από τον ελληνικό λαό για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Το έχει κάνει στο παρελθόν, θα το επαναλάβει και στην τωρινή περίσταση. Η κρίση δημιουργήθηκε από την στεγνά διαχειριστική λογική της Νέας Δημοκρατίας, από την σαφή πολιτική επιλογή της να ευνοήσει τους έχοντες και κατέχοντες, από την απίστευτη σπατάλη των δημοσίων πόρων.

Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε μια κατάσταση πρωτοφανούς διάλυσης στη δημόσια διοίκηση και υφίσταται πρωτοφανείς πιέσεις από τους Ευρωπαίους Εταίρους μας, οι οποίοι καθ’ υπερβολήν μας χρησιμοποιούν ως «μπαμπούλα» για άλλες χώρες με υψηλό έλλειμμα. Εντούτοις, τα πρώτα κιόλας νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύουν όχι μόνο τον αναμφισβήτητο κοινωνικό προσανατολισμό της πολιτικής μας, αλλά κυρίως την απόλυτη προσήλωση μας στο κοινωνικό αίτημα να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα μιας χώρας με σοβαρά διαρθρωτικά προβλήματα.

Είναι αναμενόμενο ορισμένοι να μην διανοούνται 1ον ότι θα αλλάξει ο τρόπος προσλήψεων στο δημόσιο και ότι από το «τυφλό» σύστημα του Μαυρογιαλούρου θα περάσουμε στην αξιοκρατία, 2ον ότι όλες οι αποφάσεις του δημοσίου τομέα θα αναρτώνται στο διαδίκτυο και ότι από τις εν κρυπτώ υπογραφές τύπου Βατοπέδι, θα περάσουμε στη διαφάνεια και στον διαρκή έλεγχο, 3ον ότι από τις αποφάσεις σε κλειστό κονκλάβιο θα περάσουμε στη δημόσια διαβούλευση και στην ευρύτερη συμμετοχή των πολιτών.

Από τα γαλάζια παπαγαλάκια και την παλαιοκομματική νοοτροπία τους είναι αναμενόμενη η άρνηση σε όλα.

Εντούτοις, εμείς οι ίδιοι, όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουμε χρέος να στηρίξουμε και να υποστηρίξουμε τις σημαντικές πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης χωρίς κανένα σύνδρομο ενοχής. Είναι αδιανόητο 60 ημέρες μετά τις εκλογές να εκφράζεται αντίδραση για κάθε πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ακόμα και για την τοποθέτηση περιφερειαρχών!

Η χώρα μας βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη. Χρειάζεται η συστράτευση όλων μας για να διαβούμε το Ρουβίκωνα της οικονομικής, ηθικής και θεσμικής κρίσης, που διανύουμε. Η έκφραση αντίδρασης για την αντίδραση αποτελεί περιττή πολυτέλεια για το πολιτικό μας σύστημα, που βρίσκεται σε σοκ από το μέγεθος των συσσωρευμένων προβλημάτων.  Όσοι δεν αντιλαμβάνονται την ανάγκη συνεργασίας, συναίνεσης και διαλόγου για να ξεπεραστούν οι κρυμμένες κάτω από το χαλί εκκρεμότητες, είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό.  Εμείς δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να χάσουμε κι άλλο πολύτιμο χρόνο!


Της Αικατερίνης Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτού ΠΑΣΟΚ Νομού Κορινθίας

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 12 Δεκ 2009
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ