- banner1



Στις 15 Δεκεμβρίου συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, Κατερίνας Φαρμάκη – Γκέκη για τη μη λειτουργία του ΚΑΦΚΑ Κορίνθου, προς την υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η κυρία υπουργός διαβεβαίωσε ότι έχει προωθηθεί αίτημα προς το ΑΣΕΠ για την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών  για την πλήρωση 9 κενών οργανικών θέσεων στο Κέντρο, προκήρυξη που εκκρεμεί ήδη από τον Απρίλιο του 2009. Επίσης, ενημέρωσε ότι η ολοκλήρωση της εγκατάστασης του ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού του, θα επιτρέψει στο κέντρο να λειτουργήσει στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Δεσμεύτηκε δε, ότι γίνονται οι κινήσεις ώστε να υπάρξει γιατρός που θα έχει την ευθύνη και τον συντονισμό της λειτουργίας του.

Στη συνέχεια, η κυρία Φαρμάκη – Γκέκη πήρε το λόγο και ανέφερε με τη σειρά της τα εξής:

«Κυρία Υπουργέ, καταρχήν σας ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ για να απαντήσετε σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα για το Νομό Κορινθίας.

Οφείλω να σας πω τα συγχαρητήριά μου γιατί άμεσα κάνατε τη σύσταση χιλίων οργανικών θέσεων γιατρών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Πιστεύω ότι από αυτό και μόνο θα επωφεληθεί και το Νοσοκομείο Κορίνθου, ένα νοσοκομείο που τα τελευταία χρόνια λειτουργεί με πάρα πολλές ελλείψεις.
Όσον αφορά στο Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής  Αποκατάστασης Κορίνθου είναι ένα έργο που σήμερα καλύπτει 5.500 τ.μ. Η επίσκεψή μου εκεί μου έδωσε την εικόνα ενός άρτια εξοπλισμένου κέντρου, έτοιμου να λειτουργήσει.

Δαπανήθηκαν πάρα πολλά χρήματα όχι μόνο για τις κτιριακές υποδομές αλλά και για τον εξοπλισμό του.

Όπως προκύπτει από εκτιμήσεις εξειδικευμένων υπαλλήλων δεν υπάρχει σε άλλη περιφέρεια της Πελοποννήσου, αλλά ίσως και στο Πανελλήνιο, ένα παρόμοιο έργο τόσο τέλεια εξοπλισμένο και τόσο άρτιο στις υποδομές.

Δυστυχώς για εμάς αυτό το έργο χρόνια τώρα, με παλινωδίες και καθυστερήσεις για χάρη κάποιων ιδιωτικών συμφερόντων πιστεύω, κάποιοι αρνούνται να το λειτουργήσουν.
Το ότι αυτή τη στιγμή το προσωπικό του, είναι αποσπασμένο στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας, σημαίνει ότι όλο αυτό το διάστημα  υποβαθμίστηκε η λειτουργία του ΚΑΦΚΑ.
Και αφέθηκε να υποβαθμίζεται ακριβώς για χάρη κάποιων συμφερόντων.

Δεν είναι μόνο ότι ζημιώνονται οι Κορίνθιοι πολίτες και γενικότερα οι Έλληνες πολίτες με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ζημιώνεται και το κράτος, αφενός μεν γιατί έχουν δαπανηθεί τόσα πολλά χρήματα και αφετέρου διότι συντηρείται ένα τεράστιο σε έκταση αυτή τη στιγμή κτήριο, πληρώνεται το προσωπικό και απαξιώνεται, αν θέλετε, με τα χρόνια και ο εξοπλισμός.
Άρα, αυτή τη στιγμή είναι επείγον για εμάς στο νομό Κορινθίας να προχωρήσετε σε άμεση στελέχωση του Κέντρου.

Πιστεύω ότι δεν είναι αρκετά μόνο τα εννέα άτομα, γιατί οι πραγματικές οργανικές ανάγκες είναι πολύ περισσότερες.

Επίσης, πρέπει να έρθουν στις θέσεις τους αυτοί οι οποίοι είναι αποσπασμένοι και να γίνουν γρήγορα οι συμβάσεις με τα ασφαλιστικά ταμεία.

Και σας πληροφορώ ότι μόνο με τον ΟΓΑ και κατόπιν πολλών εκκλήσεων έχει  υπογραφεί. Το Ι.Κ.Α. αρνείται να συμβληθεί με το εν λόγω Κέντρο.

Θεωρώ ότι η ευαισθησία σας έχει διατυπωθεί και πιστεύω ότι δεν θα χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για το Νομό Κορινθίας


Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου δήλωσ
ε ότι είναι πραγματική η ανάγκη στήριξης του Νοσοκομείου της Κορίνθου, του οποίου τα προβλήματα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι γνωστά.

Η κυρία υπουργός διαβεβαίωσε την κυρία Φαρμάκη – Γκέκη ότι θα παρακολουθήσει την πορεία του ΚΑΦΚΑ πάρα πολύ στενά, προκειμένου στις αρχές της επόμενης χρονιάς όντως να λειτουργήσει.
Παραδέχθηκε βέβαια, την ανάγκη των νοσοκομείων να αποσπούν προσωπικό, όμως διατύπωσε την πεποίθηση ότι η ολοκλήρωση των προσλήψεων των νοσηλευτών, θα απελευθερώσει τους αποσπασμένους του κέντρου ώστε να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους.

Τέλος, δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τη δυνατότητα συνεργασίας του Κέντρου με το Ι.Κ.Α., εξέλιξη που θα έδινε την ευκαιρία σε πολλούς συμπολίτες μας  να εξυπηρετηθούν από τις εγκαταστάσεις του.



Από το Γραφείο Τύπου

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 16 Δεκ 2009
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ