- banner1



Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο οικονομικό και πολιτικό μονοπάτι. Δεν είναι μόνο η μεγάλη ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η χώρα λόγω της αποτυχημένης διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Είναι και η εξίσου μεγάλη ανάγκη της χώρας να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης, την οποία η ΝΔ παρέλαβε στο 4% και παρέδωσε στο -0,7%!!!

Αναπόφευκτα η ανάπτυξη της Ελλάδας περνάει μέσα από την αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα και μια φρέσκια, σύγχρονη προσέγγιση των αγροτικών ζητημάτων. Στην κατεύθυνση αυτή, καθρέφτης των προθέσεων της κυβέρνησης για τη νέα, απαιτητική και κρίσιμη χρονιά που έρχεται είναι ο προϋπολογισμός του 2010 για τον προγραμματισμό των δράσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι οποίες απαντούν στο ερώτημα «που πηγαίνουν τα λεφτά»:

-στην άμεση εκταμίευση 65 εκ. ευρώ για άμεσες καταβολές στους νέους αγρότες, στα σχέδια βελτίωσης και σε άλλα έργα που εκκρεμούσαν επί 2 χρόνια!
- στην ολοκλήρωση του μεγάλου έργου της ψηφιοποίησης μέχρι τα τέλη Ιανουάριου του 2010 (ένα πρόγραμμα που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από τον Μάιο του 2009)
- στην αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες από 7% σε 11%
- στην καταβολή επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης
-στην αύξηση των αγροτικών συντάξεων, ώστε μέχρι το τέλος της 4ετίας να φθάσουν τα 550 ευρώ για το μεμονωμένο άτομο και τα 950 ευρώ για το ζευγάρι αγροτών

Οι πιο πάνω ενέσεις ρευστότητας για τους αγρότες σε συνδυασμό με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τις τράπεζες με τη διαγραφή των τόκων υπερημερίας και ανατοκισμού, τη ρύθμιση και των μη ληξιπρόθεσμων χρεών και την προστασία των δανειοληπτών, θα βελτιώσουν αισθητά την οικονομική κατάσταση των αγροτών μας.

Παράλληλα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει ως σαφή στόχο την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης, την προώθηση της βιολογικής καλλιέργειας, την παραγωγή προϊόντων ΠΟΠ, την προστασία της ελληνικής παραγωγής με την καταπολέμηση των καρτέλ και των παράνομων ελληνοποιήσεων, την επένδυση στην ποιότητα της παραγωγής και όχι στις επιδοτήσεις και τον εκσυγχρονισμό και την αναμόρφωση του ΕΛΓΑ, ώστε να πάψει να είναι κομματικό φέουδο με επιλεκτικές καταβολές αποζημιώσεων!
     
ΥΓ.    Και μια σημείωση για όσους «ομνύονται» στην μη επαναξιολόγηση των ενταχθέντων μέτρων στο πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής:

Πρόκειται για το «βαρέλι δίχως πάτο» του αγροτικού τομέα. Και αυτό διότι η ΝΔ ενέτασσε στα λόγια κάθε μεγάλο έργο της περιφέρειας σε αυτό με τρόπο πρόχειρο και αποσπασματικό, εφαρμόζοντας μια ξεπερασμένη μέθοδο πολιτικής απάτης….τη μέθοδο του «θα δούμε όταν θα’ ρθει η ώρα»!

Στην Κορινθία ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές, καθώς οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι στο νομό με τρόπο επιπόλαιο ξόδεψαν μια 6ετία στηρίζοντας μια αγροτική πολιτική μικροκομματική και πελατειακή και ανέξοδες εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα.

Αποτέλεσμα ήταν η υπερδέσμευση ποσού 700 εκατ. ευρώ από εντάξεις έργων για την υλοποίηση των οποίων δεν υπάρχουν πια λεφτά, με συνέπεια να κινδυνεύουν οι καταβολές για τα σχέδια βελτίωσης, για την πρόωρη συνταξιοδότηση των αγροτών, την εξισωτική αποζημίωση και τη βιολογική γεωργία. Άλλο ένα δείγμα κυβερνητικής «ικανότητας» της απελθούσας κυβέρνησης…

Ας μην ξεγελάμε τους εαυτούς μας : η επαναξιολόγηση είναι αναγκαία, με όρους όμως δικαιοσύνης και αναγκαιότητας. Ο μηδενισμός και η απόλυτη άρνηση δεν είναι λύση. Ας είμαστε λοιπόν, όλοι παρόντες και συμμέτοχοι στη διαδικασία για το καλό του τόπου μας.



Της Αικατερίνης Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτού ΠΑΣΟΚ Νομού Κορινθίας

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 23 Δεκ 2009
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ