- banner1



Σήμερα στις 23.12.2009 με έκτακτη ανακοίνωση του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει ότι πιστώνονται άμεσα από τον ΕΛΓΑ οι τραπεζικοί λογαριασμοί στην ΑΤΕbank 4.641 αγροτών από 27 Νομούς της χώρας  (μεταξύ των οποίων και του Νομού Κορινθίας) με αποζημιώσεις ΠΣΕΑ συνολικού ύψους 2.978.895 ευρώ για τις ζημιές που υπέστησαν οι εκμεταλλεύσεις τους από πλημμύρες και πυρκαγιές, για απώλεια παραγωγής λόγω ξηρασίας και παγετού, για ζημιές σε αποθηκευμένα προϊόντα και για τα έξοδα ανασύστασης φυτικού κεφαλαίου.

Μετά την ως άνω ανακοίνωση του υπουργείου, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, κυρία Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη δήλωσε:

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τιμά τις δεσμεύσεις της απέναντι στους αγρότες με συγκεκριμένες πράξεις. Η καταβολή των αποζημιώσεων ΠΣΕΑ, που ανακοινώθηκε, διασφαλίζει τη δυνατότητα των αγροτών μας να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερα αυξημένες οικονομικές τους υποχρεώσεις και τους επιτρέπει να κάνουν Χριστούγεννα με αξιοπρέπεια.

Στις επανειλημμένες συναντήσεις μου με την υπουργό κυρία Μπατζελη με είχε πληροφορήσει για τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε σχετικά. Είναι λοιπόν, ιδιαίτερα ευτυχής αυτή η εξέλιξη σήμερα.

Άλλωστε, το ζήτημα των έγκαιρων καταβολών και η αναδιάρθρωση της γεωργίας στη χώρα μας αποτελεί το μεγάλο στοίχημα, που είμαι σίγουρη ότι θα στεφθεί με επιτυχία με την συμβολή και την συνεργασία όλων μας.»


Από το Γραφείο Τύπου

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 24 Δεκ 2009
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ