- banner1



Πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στους συμπολίτες της, η  Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη, βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, τηρεί απαρέγκλιτα τον κύκλο των επαφών της με παράγοντες της κυβέρνησης και κρατικούς αξιωματούχους προκειμένου να προωθήσει θέματα του νομού, παράλληλα με το μόνιμο διάλογο που διεξάγει με τους φορείς και τους πολίτες της Κορινθίας.

Σήμερα συναντήθηκε με παράγοντες του Υπουργείου Περιβάλλοντος για να τονίσει την σημαντικότητα της υδροδοτήσεως της Κορίνθου από την Στυμφαλία, ώστε να μην καθυστερήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Το απόγευμα η κυρία Φαρμάκη – Γκέκη είχε συνάντηση σε θερμό κλίμα με τον υπουργό Οικονομικών, κύριο Παπακωνσταντίνου για το θέμα της Διώρυγας και της προώθησης των έργων ΣΔΙΤ που αφορούν στο νομό μας.

Μετά από την αδράνεια που είχε επιδείξει η προηγούμενη κυβέρνηση αναφορικά με την μη τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρίας ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ ΑΕ, την εκπεφρασμένη διάθεση της να αποχωρήσει από την εκμετάλλευση της Διώρυγας, αλλά και τα εύλογα ερωτηματικά που δημιουργούνται στους εργαζομένους της, η κυβέρνηση διά του πλέον αρμοδίου εκπροσώπου της του υπουργού Οικονομικών, εξέφρασε την θέληση της να ξεμπλοκάρει τη διαχείριση της Διώρυγας και να προάγει την περαιτέρω αξιοποίηση της.

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσε την κυρία Φαρμάκη – Γκέκη ότι σύντομα θα κινηθούν όλοι οι απαραίτητοι μηχανισμοί προκειμένου η ΑΕΔΥΚ ΑΕ να αναλάβει την ευθύνη της διώρυγας και να δοθεί η πλέον συμφέρουσα λύση για την ανάπτυξη της Κορινθίας.

Στη συνέχεια, διεξήχθη συζήτηση κατά την οποία η κυρία Φαρμάκη – Γκέκη ανέδειξε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών, μεταξύ των οποίων και την εξασφάλιση της χρηματοδοτήσεως έργων που αφορούν στην Κορινθία.

Τέλος ο κύριος υπουργός τόνισε στην κυρία Φαρμάκη τις προσπάθειες που καταβάλει το υπουργείο για να ανταποκριθεί στις αυξημένες δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας και τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παράλληλα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής.


Από το Γραφείο Τύπου

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 10 Δεκ 2009
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ