- banner1



Σήμερα η Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη,  βουλευτής του Νομού Κορινθίας, παρέστη στην τριμερή συνάντηση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, που εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, κύριο Ροβέρτο Σπυρόπουλο, της διοίκησης της εταιρίας LANDIS και εκπροσώπων των εργαζομένων και του Εργατικού Κέντρου, στο πλαίσιο της διαδικασίας συμφιλίωσης, που προκλήθηκε για την αντιμετώπιση του ζητήματος των προγραμματιζόμενων απολύσεων.

Ακολούθησε γόνιμος και ενδιαφέρον διάλογος μεταξύ όλων των παρευρισκόμενων, από τον οποίο εξήχθησαν τα εξής συμπεράσματα:

1ον     Η διατήρηση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στην εταιρία LANDIS στην Κόρινθο και η βιωσιμότητα της, αποτελούν ενιαίο σύνολο που αλληλοτροφοδοτείται προς όφελος της τοπικής οικονομίας   και διασφαλίζει την κοινωνική  συνοχή.

2ον    Η διοίκηση της εταιρίας LANDIS έχει ήδη απομακρύνει 45 εργαζόμενους με οικειοθελή αποχώρηση και διαπραγματεύεται με το σωματείο των εργαζομένων την απομάκρυνση περισσοτέρων, επικαλούμενη την έλλειψη ενδιαφέροντος από την Ελληνική Πολιτεία να στηρίξει τις παραγγελίες μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ.

3ον    Είναι φανερό ότι όταν κλυδωνίζεται η βιωσιμότητα μιας επιχείρησης και δεν υπάρχει το αντίστοιχο ενδιαφέρον από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας να την υποστηρίξει και να την ενισχύσει στην εγχώρια αγορά, ανοίγει ο δρόμος για να μεταφερθεί σε άλλες χώρες με καλύτερες συνθήκες λειτουργίας και φθηνότερο εργατικό δυναμικό. Τέτοιες περιπτώσεις έχουμε επανειλημμένως πληρώσει τόσο στην Κορινθία όσο και σε όλη την Ελλάδα με σοβαρές συνέπειες και πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουμε σήμερα την επανάληψη τους.

Τελικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης φάνηκε η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να ενισχύσει  την παρουσία στην εγχώρια αγορά  της εταιρίας LANDIS,  και κυρίως να διασφαλίσει τις θέσεις των εργαζομένων.

Η συζήτηση κατέληξε με την δέσμευση όλων των μερών ότι θα επανέλθουν σύντομα σε νέα διευρυμένη συνάντηση, παρουσία και του υφυπουργού Περιβάλλοντος κυρίου Μανιάτη, αρμόδιου για θέματα Ενέργειας, όπου θα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις επί της βάσει των οποίων θα διασφαλιστεί αφενός η εργασία των απασχολούμενων στην LANDIS και αφετέρου θα δρομολογηθεί η εξασφάλιση της βιωσιμότητας της.

Η κυρία Φαρμάκη – Γκέκη στο τέλος, εξέφρασε την ικανοποίηση της για το αποτέλεσμα της συνάντησης και δήλωσε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της για στήριξη της τοπικής οικονομίας και την ενίσχυση της απασχόλησης.


Από το Γραφείο Τύπου

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 8 Ιαν 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ