- banner1



Με αφορμή τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο σε ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα σημεία της Aθήνας, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη, δήλωσε τα εξής:

«Κάθε τρομοκρατικό χτύπημα αποτελεί βαρύτατη πρόκληση κατά της των Ελλήνων πολιτών. Πλήττει την ασφάλεια τους, τις περιουσίες τους, τις ζωές τους.

Στόχος αυτών που κρύβονται πίσω από τις αψυχολόγητες, αντικοινωνικές και πολιτικά καταδικαστέες αυτές πράξεις  είναι η αντιδημοκρατική και φασιστική λογική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» να χτυπήσουμε, ακόμα και να αφαιρέσουμε ανθρώπινες ζωές, ταπεινώνοντας τη χώρα στη διεθνή κοινότητα.

Προφανώς διότι τα μέσα που η δημοκρατία τους παρέχει για να προβάλουν τις απόψεις τους αποκαλύπτουν περίτρανα την ιδεολογική τους γύμνια και την  πολιτική τους μοναξιά.

Η πρόσφατη επίθεση κατά του Ελληνικού Κοινοβουλίου περιέχει έναν ακόμα προφανή συμβολισμό: αποτελεί την ηχηρή κήρυξη πολέμου κατά συνολικά της ελληνικής κοινωνίας. Διότι σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης, η επιθετική αυτή ενέργεια μόνο επιτείνει τα προβλήματα των πολιτών.

Εμείς, ως δημοκρατικοί πολίτες και ως ΠΑΣΟΚ αρνούμαστε να μετατρέψουμε την κοινωνία μας σε μια εσωστρεφή κοινωνία φόβου. Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται.

Ελπίζω και η Νέα Δημοκρατία, της οποίας η αντιλαϊκή πολιτική διάλυσε κυριολεκτικά την Ελληνική Αστυνομία, εκτροχίασε την εγκληματικότητα και γέννησε μια νέα γενιά αδίστακτων τρομοκρατών, να συναισθανθεί τις ευθύνες της, να αφήσει τα μεγάλα λόγια και να συστρατευθεί στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.»


Από το Πολιτικό Γραφείο

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 11 Ιαν 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ