- banner1



Κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, του σχεδίου νόμου για την ρύθμιση των επιχειρηματικών, επαγγελματικών και αγροτικών χρεών του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας,  Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη, τόνισε την σημασία του για τους αγρότες του Νομού μας και ζήτησε νέες τολμηρές πρωτοβουλίες για την στήριξή τους.
Τα κύρια σημεία της ομιλίας της κυρίας Φαρμάκη – Γκέκη, είναι τα εξής:


«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σήμερα συζητούμε το πρώτο σχέδιο νόμου του 2010. Μιας χρονιάς κρίσιμης και απαιτητικής για όλα τα θέματα, που δεν πρέπει απλά να τα διαχειριστούμε στην καθημερινότητα τους, αλλά να τα επιλύσουμε με νέες ξεκάθαρες αποφάσεις. Και γιατί οι ευρωπαίοι εταίροι μας, μας πιέζουν ασφυκτικά, αλλά και γιατί οι πολίτες δεν έχουν πια άλλα περιθώρια αντοχής. Είναι γεγονός ότι οι μικρομεσαίοι  επιχειρηματίες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες, υφίστανται μεγάλη οικονομική πίεση,  η οποία τους έχει φέρει σε απόγνωση.

Εάν επιδείξουμε  αδράνεια απέναντι σε αυτήν την ωρολογιακή βόμβα, η οικονομική και κοινωνική έκρηξη θα είναι αναπόφευκτη, δημιουργώντας χιλιάδες ανέργους και οδηγώντας σε οικονομική και επαγγελματική ταπείνωση χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες και αγρότες.

Δυστυχώς, οι αποσπασματικές και λάθος πολιτικές των προηγούμενων ετών, οδήγησαν τη χώρα από την αισιοδοξία  του 2004, στην απαισιοδοξία και στην οικονομική ύφεση το 2009 .

Τα 28 δις ευρώ που μοιράστηκαν,  ελέω οικονομικής κρίσης στις τράπεζες, δυστυχώς δεν διοχετεύτηκαν στην αγορά. Το ΤΕΜΠΜΕ παρότι υπήρξε μια ελπιδοφόρα προσπάθεια για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, αποδείχθηκε αναποτελεσματικό στις επιδιώξεις του λόγω των προβληματικών προϋποθέσεων ένταξης σε αυτό και της καταχρηστικής εφαρμογής του από τις τράπεζες.

Σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιλέγει να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στις επιχειρήσεις, στους επαγγελματίες, που αγωνίζονται να συντηρήσουν τις επιχειρήσεις τους, αλλά και  στους αγρότες, ώστε να μπορέσουν να επαναδιαπραγματευθούν τους όρους με τους οποίους έχουν δανειστεί.

Έτσι, φυσικά και νομικά πρόσωπα, αγροτικοί συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών, αλλά και οι αγρότες, που μέχρι τον Ιούνιο του 2009 είχαν ετήσιο κύκλο εργασιών μικρότερο των 2.500.000 ευρώ και ζημιογόνα αποτελέσματα χρήσης, αλλά και αυτοί που έχουν πληγεί από πυρκαγιές ή φυσικά φαινόμενα, μπορούν να  ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Η κυβέρνηση όμως, δεν θα περιοριστεί σε αυτό το νομοσχέδιο. Διότι η τόνωση της αγοράς απαιτεί γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες   και τολμηρό σχεδιασμό, ως τον μόνο δρόμο διαφυγής από την κρίση.

Σύντομα θα ακολουθήσουν η αναθεώρηση των όρων του ΤΕΜΠΜΕ, ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η σύσταση Ταμείου Ανασυγκρότησης της Οικονομίας, η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ και του αναπτυξιακού νόμου.

Το παρόν νομοσχέδιο δίνει το στίγμα μιας κυβέρνησης που γνωρίζει τα προβλήματα, αφουγκράζεται τις αγωνίες των πολιτών, ενεργεί αποφασιστικά και υπεύθυνα, αναλαμβάνοντας   το πολιτικό κόστος. Στόχος της κυβέρνησης  είναι οι Έλληνες εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι επαγγελματίες, οι αγρότες, να ανακτήσουν και πάλι την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική πολιτεία.

Μια πολιτεία που τους σέβεται, προστατεύει την περιουσία τους και διασφαλίζει την προσωπική τους αξιοπρέπεια. 

Στόχος δικός μας είναι να εργαζόμαστε συνεχώς προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σας ευχαριστώ.»


Από το Γραφείο Τύπου

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 14 Ιαν 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ