- banner1



Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη, παρέστη στην ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Επιμελητηρίου Κορινθίας, το Σάββατο στις 10 Ιανουαρίου.
   
Η κυρία Φαρμάκη – Γκέκη βράβευσε τον γνωστό Κορίνθιο επιχειρηματία κύριο Χρήστο Τσαούση και έδωσε το στίγμα της αναπτυξιακής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στην σύντομη ομιλία της, τα κεντρικά σημεία της οποίας  ήταν τα εξής:

«Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμένα η παρουσία μου σήμερα ανάμεσα σας στην  καθιερωμένη ετήσια συνάντηση των μελών του Επιμελητηρίου Κορινθίας και των εκπροσώπων των Αρχών και φορέων του Νομού μας, με την  ευκαιρία της  ανατολής της νέας χρονιάς.

Μίας χρονιάς - ορόσημο για την πορεία της χώρας μας, μιας χρονιάς ουσιαστικών αλλαγών, ακόμα και επώδυνων, αλλά και ελπίδας, αισιοδοξίας και πίστης ότι θα ξεπεράσουμε την οικονομική ύφεση που βιώνουμε με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα και ότι θα συνειδητοποιήσουμε πως η αλλαγή της νοοτροπίας των πολιτών και των αγορών αποτελεί αναπόδραστη αναγκαιότητα και όχι πια επιλογή.

Είναι γεγονός ότι αυτήν την στιγμή η χώρα μας διέρχεται μέσα από μια ιδιαίτερα ισχυρή οικονομική καταιγίδα. Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κληρονόμησε διογκωμένα τα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, μια πρωτοφανή δημοσιονομική εκτροπή, υπέρογκο δημόσιο χρέος, έλλειμμα που ανέρχεται στο 12,7% του ΑΕΠ, τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς υπό κατάρρευση, ένα δημόσιο τομέα αποδιοργανωμένο, μηδενικές δημόσιες επενδύσεις και αγορές μουδιασμένες.

Αναμφισβήτητα οι επιχειρήσεις βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα αρχικά της διεθνούς και πλέον της εγχώριας κρίσης. Το 2009 ο αριθμός των ακάλυπτων επιταγών εκτοξεύθηκε στα 3 δις ευρώ, ενώ η πτώση του τζίρου μόνο κατά την εορταστική περίοδο ανήλθε στο 25% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008. Το ΤΕΜΠΜΕ παρότι υπήρξε μια ελπιδοφόρα προσπάθεια για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, αποδείχθηκε αναποτελεσματικό στις επιδιώξεις του λόγω των προβληματικών προϋποθέσεων ένταξης σε αυτό και της καταχρηστικής  εφαρμογής του από τις τράπεζες. Τέλος, οι τράπεζες εδώ και ένα χρόνο έχουν κλείσει ερμητικά την στρόφιγγα των δανείων αν και επωφελήθηκαν από 28 δις ευρώ, που τους εξασφάλισε η προηγούμενη κυβέρνηση. Ήδη οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αισθάνονται τον βρόγχο των δανείων και των εξόδων να στραγγαλίζει τις επιχειρήσεις τους και να απειλεί τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων.

Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται πλήρως την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Μια διακυβέρνηση με ευχολόγια και η απλή  διαχείριση  του παρόντος χωρίς όραμα για το μέλλον, είναι και ατελέσφορη και επιζήμια για τη χώρα μας. Απαιτούνται ρηξικέλευθες τομές και τολμηρές αλλαγές προκειμένου να τονωθούν οι αγορές, να αναθερμανθεί η οικονομία και να αλλάξει η ψυχολογία  καταναλωτών και  εργαζομένων.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αφουγκράζεται τις αγωνίες των πολιτών, αντιλαμβάνεται τα προβλήματα τους και δίνει λύσεις, αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος.

Η ρύθμιση των επαγγελματικών, επιχειρηματικών και αγροτικών χρεών στις τράπεζες και η επιβολή κανόνων στον Τειρεσία αποτελούν γενναίες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Σύντομα θα ακολουθήσουν και νέες, με στόχο αφενός την ώθηση της επιχειρηματικότητας σε νέες κατευθύνσεις καινοτομίας, έρευνας και τεχνολογικής πρωτοπορίας και αφετέρου την διασφάλιση της δυνατότητας για τις επιχειρήσεις να καλύψουν τις άμεσες οικονομικές ανάγκες τους, να επανασχεδιάσουν τις προτεραιότητες τους, να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.

Το Επιμελητήριο Κορινθίας από την πλευρά του έχει σημαντικό θεσμικό και ουσιαστικό ρόλο, ως εκφραστής της αγωνίας των τοπικών επιχειρηματιών και ως μοχλός ανάπτυξης τους. Με τις προτάσεις και τις δράσεις του προωθεί την ενίσχυση και διαφήμιση τους, τους ενημερώνει για πηγές χρηματοδότησης και νέες επιχειρηματικές κατευθύνσεις, καταγράφει την πρακτική εφαρμογή των νόμων ώστε να αποφεύγονται καταχρηστικές πρακτικές, υιοθετεί και προάγει την καινοτομία.

Από αυτό το βήμα, ως ελεύθερος επαγγελματίας, ως πολίτης της Κορινθίας και ως βουλευτής, θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου  προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Επιμελητηρίου για το σημαντικό έργο που επιτελούν προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας και γενικότερα της τοπικής οικονομίας.

Ελπίζοντας ολόψυχα η οικονομία μας να ανακάμψει και η επιχειρηματικότητα της Κορινθίας να μετατρέψει την κρίση που βιώνουμε σε ευκαιρία ώστε να κατευθυνθεί σε καινοτόμους και πρωτοποριακούς τομείς δραστηριότητας, εύχομαι σε όλους τους παριστάμενους και στις οικογένειες σας υγεία, προκοπή, ευτυχία και μια νέα χρονιά που να εκπληρώσει τις προσδοκίες και τις επιθυμίες σας. 

Σας ευχαριστώ.»


Από το Γραφείο Τύπου

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 13 Ιαν 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ