- banner1


Με αφορμή την 5η Φεβρουαρίου 1919, ημέρα γέννησης του Ανδρέα Παπανδρέου, ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, η βουλευτής του Κινήματος του Νομού Κορινθίας, Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη δήλωσε:

«Σαν σήμερα στις 5 Φεβρουαρίου του 1919, γεννήθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ένας μεγάλος ηγέτης, που με το ειδικό του βάρος επιβλήθηκε στην πολιτική ζωή της χώρας μας.

Υπήρξε ένας άνθρωπος δυναμικός, ένας οραματιστής θεωρητικός, ένας ρεαλιστής πολιτικός, που προχώρησε την Ελλάδα, πέρα από τα όρια της, διένειμε τον πλούτο της χώρας, απεκατέστησε τους πολιτικά διωχθέντες, έδωσε ελπίδα στα πλατιά στρώματα των πολιτών ότι έχουν δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή.

Ο ελληνικός λαός, που παραληρούσε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, και κάθε ένας από εμάς που άκουσε τη βροντερή φωνή του και πίστεψε στις φλογερές του ιδέες, όλο και πιο συχνά αναφερόμαστε στο όνομα του, αναπολούμε τον περήφανο τρόπο που πολιτεύτηκε, που έζησε και που εκπροσώπησε την χώρα διεθνώς, βγάζοντας την από τον χάρτη της ανυποληψίας.

Για όλους τους δημοκράτες, ο Αντρέας Παπανδρέου, ο δικός μας Αντρέας, είναι την συμβολική φυσιογνωμία του λαϊκού, μα και λαοπρόβλητου πολιτικού, που δεν συμμάχησε ποτέ με την ισχυρή ολιγαρχία, αλλά αντίθετα αντιτάχθηκε με μοναδικό σθένος στην υπόκλιση και στη γονυκλισία μπροστά  στα μεγάλα συμφέροντα. 

Αποτελεί την ελπίδα μας ότι η χώρα μας έχει τη δύναμη να περάσει από τις Συμπληγάδες Πέτρες της κρίσης και με αισιοδοξία και περηφάνια να ατενίσει ξανά, το μέλλον.

Αυτός είναι το παράδειγμα όλων εμάς που εμπνευστήκαμε από τις ιδέες του και ανήκουμε στο κίνημα λαού, που ο ίδιος δημιούργησε.

Ο Αντρέας ζει…αυτός μας οδηγεί…ακόμα και σήμερα.»


Από το Πολιτικό Γραφείο

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 6 Φεβ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ