- banner1


Δήλωση της βουλευτού ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας, Κατερίνας Φαρμάκη - Γκέκη :

«Σήμερα γνωστοποιήθηκε ότι ο Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κύριος Δημήτρης Ρέππας, ζήτησε την έγκριση ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της διευθέτησης του χειμάρρου Ξηριά στην Κόρινθο. Για το έργο αυτό προβλέπεται η διάθεση 2.100.000 ευρώ για την αποπεράτωση του εγκιβωτισμού του χειμάρρου Ξηριά Κορίνθου και 950.000 ευρώ για την αναστροφή της γέφυρας του ΟΣΕ.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η σύμβαση για το έργο «Διευθέτηση χειμάρρου Ξηριά Κορίνθου» υπεγράφη στις 8 Φεβρουαρίου του 2006  με προϋπολογισμό 38.491,059 €, διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής και με αρχικό χρονοδιάγραμμα για πέρας των εργασιών τον Ιανουάριο του 2008.

Εντούτοις, δύο και πλέον χρόνια μετά, το έργο παραμένει ημιτελές λόγω της προκλητικής υποχρηματοδότησης του, της συνακόλουθης εγκατάλειψης του από τον εργολάβο του (στον οποίο το ΥΠΕΧΩΔΕ μέχρι τον Ιούνιο του 2009 όφειλε 3.500.000 ευρώ) αλλά και της αναγκαιότητας να θωρακιστεί η πόλη της Κορίνθου με συμπληρωματικά αντιπλημμυρικά έργα (αναστροφή της γέφυρας του ΟΣΕ – εγκιβωτισμός των τμημάτων του Ξηριά μεταξύ γέφυρας ΟΣΕ και Γ.Παπανδρέου και μεταξύ Κροκιδά και Στεφάνου) χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η πλήρης χρηματοδότηση τους.

Μετά τις σημερινές εξελίξεις, είμαι αισιόδοξη ότι και το αρχικό έργο, αλλά και τα συμπληρωματικά  θα τελειώσουν γρήγορα!»


Από το Πολιτικό Γραφείο
Της βουλευτού Αικατερίνης Φαρμάκη - Γκέκη

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 18 Φεβ 2010
categories: | edit post

1 Responses to ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, Ο ΞΗΡΙΑΣ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΙ !

  1. Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 28/1/2010 ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ ΚΑΘΟΛΑ ΝΟΜΙΜΑ ΣΕ ΕΦΟΡΙΕΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΙΠΟ ΚΥΚΛΩΜΑ...
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΧΑΝΕΤΕ ΜΕ ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ..

     

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ