- banner1


Την Πέμπτη το πρωί θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη με θέμα την πορεία των προκηρύξεων ΑΜΕΑ για την κάλυψη θέσεων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μέσω ΟΑΕΔ βάσει του νόμου 2643/1998.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κύριος Ανδρέας Λοβέρδος, θα έχει την ευκαιρία να απαντήσει στα ερωτήματα που έχει θέσει η κυρία Φαρμάκη – Γκέκη και τα οποία απασχολούν πολλούς συμπολίτες μας, καθώς οι σχετικές προκηρύξεις του ΚΠΑ 2 Τρίπολης του ΟΑΕΔ από το έτος 2008 δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης της κυρίας Φαρμάκη - Γκέκη είναι το εξής:

«Το Νοέμβριο του 2009 σας είχα καταθέσει την υπ’αρ.968 κοινοβουλευτική ερώτηση με θέμα την εξέλιξη των από 24/6/2008 και από 21/11/2008 προκηρύξεων του ΚΠΑ2 Τριπόλεως του ΟΑΕΔ για θέσεις εργασίας ΑΜΕ στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα αντίστοιχα. Για την μεν, από 24/6/08 προκήρυξη για τον δημόσιο τομέα, μου απαντήσατε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες ήταν σε αναμονή για διευκρινήσεις σε ερωτήματα που είχαν θέσει διάφορες υπηρεσίες στην Κεντρική Επιτροπή του Υπουργείου. Για τη δε, από 21/11/2008 προκήρυξη για τον ιδιωτικό τομέα, μου απαντήσατε ότι δεν υπήρχε καμία εξέλιξη διότι δεν ήταν δυνατή η καταχώρηση στο ηλεκτρονικό σύστημα λόγω ατελειών του, τις οποίες η εταιρία που το τοποθέτησε είχε δεσμευθεί να το διορθώσει μέσα σε 2-3 εβδομάδες. Εντούτοις, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ τα ενδιαφερόμενα ΑΜΕΑ, αγωνιούν για μια θέση εργασίας, ιδιαίτερα στις παρούσες δυσχερείς οικονομικά συνθήκες.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών επιλογής προσωπικού ΑΜΕΑ από τις 24/6/08 και 21/11/08 προκηρύξεις και πότε οι επιλεγέντες θα τοποθετηθούν στις προκηρυσσόμενες θέσεις;»


Από το Γραφείο Τύπου
της βουλευτού Αικατερίνης Φαρμάκη - Γκέκη


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 1 Μαρ 2010
categories: | edit post

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευχαριστώ που επιτέλους κάποιος ασχολλήθηκε με αυτό το θέμα. Διάβασα την απάντηση του υπουργού δεν είδα όμως να λέει κάτι συγκεκριμένο. Χορτάσαμε από λόγια.Παρακαλώ ρωτήστε για το προγραμμα που υπήρχε στον ΟΑΕΔ αναφερόταν στα ΑΜΕΑ και έληξε πριν λίγες μέρες. Που θα μπορούσα να δω μια απάντηση..........

     
  2. ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΜΕΑ 3+1 ΚΑΙ ΛΗΓΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΜΕΝΑ? ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕΣΑ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ? ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ 46 ΧΡΟΝΩΝ.........ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ

     
  3. Έχουμε προσληφθεί σε δημοτική επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης 8 ΑΜΕΑ διαφόρων ειδικοτήτων με πρόγραμμα ΟΑΕΔ (3+1) .Η πρόσληψή μας έγινε σε εφαρμογή της Υ.Α 200/2007 (200064 ΦΕΚ Β430/2007), «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ,ΑΠΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ, ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΡΩΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ Ή ΝΕΑΡΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ», και υπαγόμαστε στην ως άνω υπουργική απόφαση πρόγραμμα πλήρους απασχόλησης επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ για 36 μήνες, με την υποχρέωση ο εργοδότης να μας απασχολήσει μετά τη λήξη του 36μηνου για άλλους δώδεκα (12) μήνες χωρίς επιχορήγηση. Η σύμβαση που έχουμε υπογράψει είναι ορισμένου χρόνου και όχι αορίστου όπως προέβλεπε η υπουργική απόφαση. Έχουμε κλείσει τα 3 χρόνια και βαδίζουμε στον 4ο χρόνο εργασίας. Είμαστε ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι (αορίστου χρόνου) της επιχείρησης.Μήπως θα έπρεπε το Υπουργείο Απασχόλησης ή Εσωτερικών να ασχοληθεί με αυτό το θέμα εν όψι του Καλλικράτη.

     
  4. φωνάζουν οι εργαζόμενοι, φωνάζουν οι συνταξιούχοι, φωνάζουν οι μελοντικοί συνταξιούχοι ,καινε,σκτώνουν, καταστρέφουν. Έχουν δικαίωμα να διαμαρτυριθούν γιατι κάθε μήνα έχουν να λαμβάνουν και φοβούνται μη χάσουν το παραμικρό. Οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα ..δικαιώματα ...δικαιώματα ..δικαιώματα ............. Εμείς που είμαστε ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ τι πρέπει να κάνουμε...αναρωτιέμαι ή μήπως εμείς δεν έχουμε δικαιώματα ..γιατί δεν ασχολείται κανείς μαζί μας Έστω μεσω ΟΑΕΔ ....................

     

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ