- banner1


Το πιο πετυχημένο προεκλογικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εθνικές εκλογές ήταν το «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», το οποίο απέδιδε πολύ εύγλωττα την καταστροφική τάση του νεοέλληνα να απαιτεί αλλαγές που δεν θίγουν τον ίδιο (αλλά πολύ πιθανά τον διπλανό του) ή ψευδεπίγραφες αλλαγές που δεν αφορούν κανένα, μόνο και μόνο για να διαιωνίσουμε λίγο παραπάνω το καθεστώς του εύκολου παράνομου κέρδους (δηλαδή της «λαμογιάς»), που ορισμένοι από εμάς έχουν συνηθίσει.

Μέρα με τη μέρα συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο ότι το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε κυριολεκτικά το χάος τόσο στην οικονομία της χώρας, όσο και στη νοοτροπία των πολιτών, οι οποίοι θεωρούμε τη διαφθορά και την ασυδοσία αξεπέραστη πραγματικότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς του δημοσίου τομέα. Δυστυχώς, για μας, μας πήραν χαμπάρι και οι Ευρωπαίοι!

Προσωπικά επιτρέψτε μου, να είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξη για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Για την καταπολέμηση της διαφθοράς όμως;;;;

Αφορμή για τον προβληματισμό μου ήταν η σύλληψη υπαλλήλου του ΙΚΑ Κορίνθου για χρηματισμό με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Είναι φανερό ότι για να υπάρχουν υπάλληλοι πρόθυμοι «να τα πάρουν» θα πρέπει να υπάρχουν και πολίτες πρόθυμοι «να τα δώσουν». Όπως επίσης, και για να υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι «βολεμένοι» στις καρέκλες τους, τις οποίες να διατηρούν με μικροεξυπηρετήσεις και διευθετήσεις ημετέρων, θα πρέπει να υπάρχουν και οι αντίστοιχοι υφιστάμενοι ή προϊστάμενοι που να κάνουν τα «στραβά μάτια»!

Το ΠΑΣΟΚ δεν ήρθε στην εξουσία για να «δοξαστούν» οι ημέτεροι , με θέσεις και εξουσία, αλλά για να μπει επιτέλους μια τάξη στο απέραντο φρενοκομείο, στο οποίο έχει μετατραπεί η Ελλάδα, με την κατάλυση κάθε έννοιας αξιοκρατίας, διαφάνειας, αξιοπιστίας, σοβαρότητας και υπευθυνότητας στην διακυβέρνηση της από τη Νέα Δημοκρατία.

Δεν αρκεί λοιπόν, να έχει διαπιστώσει ο Πρωθυπουργός της χώρας ότι πρέπει να αλλάξουμε τακτική και νοοτροπία για να πάμε μπροστά. Δεν αρκεί να μας επιβληθούν αυστηρά μέτρα και εξοντωτικές ποινές. Διότι εάν μείνουμε σε αυτά, θα αποδειχθούμε αναποτελεσματικοί και «λίγοι» ενώπιον των κρίσιμων περιστάσεων που βιώνουμε. Πρέπει εμείς οι ίδιοι να καταλάβουμε ότι οι αλλαγές που απαιτούνται αφορούν και εμάς προσωπικά, τη δική μας τσέπη και τη δική μας νοοτροπία. Πρέπει εμείς οι ίδιοι να καταπολεμήσουμε το φακελάκι, τη μίζα, το «δωράκι», ή όπως αλλιώς λέγεται. Να αντιληφθούμε ότι φθάσαμε στο τέλος του δρόμου της ατιμωρησίας και της ασυδοσίας.

Ιδίως εμείς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουμε την ευθύνη να τηρούμε με τα έργα μας τις πολιτικές επιλογές του κινήματος, χωρίς παρεκκλίσεις, χωρίς αστερίσκους, χωρίς περιστροφές. Μόνο έτσι, οι θυσίες μας θα έχουν νόημα, μόνο έτσι, η χώρα μας πράγματι θα γίνει μια ευνομούμενη χώρα. Λέτε να τα καταφέρουμε;


Της Αικατερίνης Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτού ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 1 Μαρ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ