- banner1


Εχθές πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τριμερής συνάντηση την οποία είχε ζητήσει το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου σχετικά με το πρόβλημα των απολύσεων εργαζομένων της εταιρίας FULGOR, παρουσία των εκπροσώπων του σωματείου εργαζομένων της επιχείρησης και της βουλευτού του Νομού Κορινθίας, κυρίας Αικατερίνης Φαρμάκη - Γκέκη.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης και αφού εκφράστηκαν τόσο οι θέσεις της εταιρίας όσο και οι θέσεις των εργαζόμενων, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του νομού, κυρία Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη υποστήριξε ότι πρέπει να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων, οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να εργάζονται αποδοτικά υπό τη δαμόκλειο σπάθη επικείμενων απολύσεων και μάλιστα σε τόσο δύσκολες οικονομικά εποχές.

Είναι γεγονός ότι η FULGOR στα περίπου 40 χρόνια λειτουργία της παρέχει εργασία σε πολλούς συμπολίτες μας και συμβάλει σημαντικά στην τοπική οικονομία. Εντούτοις, σήμερα είναι αναγκαίο αφενός η εταιρία να επιδείξει την κοινωνική υπευθυνότητα και ευαισθησία που απαιτείται και να μην χρησιμοποιεί την κρίση ως άλλοθι για απολύσεις και αφετέρου η Πολιτεία να στηρίξει τη βιωσιμότητα της.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρίας, το ζήτημα των απολύσεων έχει προκύψει λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, η οποία της στέρησε παραγγελίες και μείωσε την ρευστότητα της. Καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα, η εταιρία προσπάθησε να σταθεί στα πόδια της διατηρώντας τις θέσεις των εργαζομένων, αλλά δεν ενισχύθηκε σε κεφάλαια κίνησης από τις τράπεζες που αν και εισέπραξαν την ενίσχυση των 28 δις ευρώ από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν την έριξαν στην πραγματική οικονομία, αλλά σε επενδύσεις τους στα Βαλκάνια, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι πολύ δύσκολο οι ελληνικές επιχειρήσεις να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους σε ρευστό.

Τόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, όσο και η κυρία Φαρμάκη – Γκέκη προσωπικά, δεσμεύτηκαν ότι, εφόσον η FULGOR δεν προβεί σε περαιτέρω απολύσεις, θα εργαστούν στην κατεύθυνση της στήριξης της. Επισημάνθηκε δε, ότι θα προσπαθήσουν να δώσουν άμεση λύση στην καταβολή του ποσού της οφειλόμενης στην εταιρία επιδότησης από τον αναπτυξιακό νόμο, στον οποίο είχε ενταχθεί από το έτος 2007, χωρίς να έχει εισπράξει μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ με αποκλειστική ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία δεν υλοποίησε τον αναπτυξιακό νόμο, οδηγώντας πολλές εταιρίες που εντάχθηκαν σε αυτόν, σε οικονομικό αδιέξοδο, αν όχι σε λουκέτο.

Τέλος, η κυρία Φαρμάκη – Γκέκη τόνισε ότι η ανάληψη δεσμεύσεων είναι αμοιβαία και ότι η στήριξη της εταιρίας, όχι μόνο λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, αλλά κυρίως λόγω της ρητής δέσμευσης της ότι θα διατηρήσει τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων, είναι όχι μόνο πολιτική επιλογή της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας.

Από το Γραφείο Τύπου
της Βουλευτού Αικατερίνης Φαρμάκη - Γκέκη


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 4 Μαρ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ