- banner1


Το ταξίδι του πρωθυπουργού ανά τον κόσμο, προκειμένου να σταματήσει το ράλι των κερδοσκόπων εις βάρος της χώρας μας, ευτυχώς, δείχνει να έχει αποτέλεσμα. Είναι φανερό σε όλους, τόσο στους πολίτες της χώρας μας όσο και σε όλη την Ευρώπη, ότι έχουμε μια ηγεσία που αγωνιά, που προσπαθεί και που είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της.

Και η διαφορά με το πρόσφατο παρελθόν της διακυβέρνησης της ΝΔ είναι πολύ ευκρινής. Το μήνυμα είναι εξίσου σαφές: η χώρα δεν μπορεί να αφεθεί βορά στους κερδοσκόπους που στοιχηματίζουν στην πτώχευση της και πιέζουν για την οικονομική της κατάρρευση.

Παράλληλα, η δική μας μάχη για αξιοπρέπεια και ο αγώνας του πρωθυπουργού για διεθνείς συμμαχίες, αναδεικνύει το μείζον πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τη μία η οικονομική ατμομηχανή της Ευρώπης, η Γερμανία, με τις παντοδύναμες βιομηχανίες, την οικονομική δύναμη, την μονεταριστική σταθερότητα, την λογιστική λογική, που αποτελεί τον οικονομικό πυλώνα της Ένωσης. Από την άλλη, η γενεσιουργός πολιτική δύναμη της Ευρώπης, το ιδεολογικό στήριγμα της Ένωσης, η Γαλλία, από την οποία προήλθαν οι πολιτικοί στυλοβάτες της ΕΕ, οι θεωρητικοί που εμπνεύστηκαν την ιδέα της κοινοτικής αλληλεγγύης, των κοινών πολιτικών, του διαρκούς διαλόγου, της πολιτικής συναίνεσης των ευρωπαϊκών λαών και των κοινά αποδεκτών λύσεων.

Είναι γεγονός ότι η οικονομική κρίση ενθάρρυνε στην Ελλάδα ένα κίνημα αντι-ευρωπαϊστών, οι οποίοι με αιχμή του δόρατος το ΚΚΕ, αντιμετωπίζουν την ΕΕ ως τον εχθρό που μας επιβουλεύεται και επιδιώκει να πλήξει τους πολίτες.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Γαλλία, απέδειξε ότι δεν έχουμε κανένα λόγο να κυνηγάμε φαντάσματα. Δεν είναι η Ευρώπη ο εχθρός μας, αλλά πρώτιστα ο ίδιος μας ο εαυτός, όπως και εμείς ομολογούμε κατ’ ιδίαν.

Η Ελλάδα σήμερα ανακάλυψε σε ποια ιδεολογία της Ευρώπης ανήκει. Μέσα από την κρίση, συνειδητοποίησε την ευρωπαϊκή της ταυτότητα. Εδώ θα βρούμε και το μέλλον μας !


Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 8 Μαρ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ