- banner1


Η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κυρία Λούκα Κατσέλη, εξήγγειλε την άμεση χρηματοδότηση εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρηματιών που απασχολούν μέχρι 50 υπαλλήλους, μέσω δύο προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ, με δάνεια ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το πρώτο πρόγραμμα, που εξήγγειλε η κυρία Κατσέλη, αφορά εγγυημένα δάνεια για μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες, προκειμένου να ρυθμίσουν οφειλές τους στην Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία (ΟΑΕΕ, ΙΚΑ κ.λπ.) που είχαν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2010 και λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2010. Το ύψος του δανείου μπορεί να είναι από 5.000 μέχρι 100.000 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων κάθε επιχείρησης.

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να καλύψουν τις δαπάνες για αγορά πρώτων υλών και άλλων αγαθών προς τους προμηθευτές τους, οι οποίοι σήμερα πληρώνονται είτε με μεγάλη καθυστέρηση είτε με ακάλυπτες επιταγές. Το ύψος του δανείου που μπορεί να πάρουν οι επιχειρήσεις είναι από 5.000 ευρώ μέχρι 300.000 ευρώ, ενώ η λήξη του προγράμματος αυτού είναι στις 31 Δεκεμβρίου του 2011.

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, κυρία Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη, δήλωσε: «Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, έρχεται να ικανοποιήσει τις πολύ μεγάλες ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, που έχουν εγκλωβιστεί σε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση. Τα δάνεια αυτά, που θα έχουν εξαετή διάρκεια και περίοδο χάριτος δύο έτη και θα χορηγούνται μέσω τραπεζών από τον επόμενο μήνα, αποτελούν μια πολύ σημαντική ένεση ρευστότητας στην αγορά, καθώς πολλοί μικρομεσαίοι επιχειρηματίες λόγω της μη χορήγησης δανείων από τις τράπεζες και της γενικότερης έλλειψης ρευστότητας αδυνατούν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς και να καταβάλουν τις άμεσες οφειλές τους. Ο στόχος τους λοιπόν, είναι διπλός: να επιτρέψουν αφενός στις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τη βιωσιμότητα τους, τις θέσεις εργασίας τους και τον κύκλο εργασιών τους και αφετέρου την εισροή κεφαλαίων στα κρατικά ταμεία, εξέλιξη πολύ σημαντική δεδομένων των αρνητικών οικονομικών συγκυριών. Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο ανταποκρίνεται καίρια στις αγωνίες των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και απαντά έμπρακτα σε όλους κάνουν εύκολα κριτική σε δύσκολους καιρούς».


Από το Γραφείο Τύπου
της βουλευτού Αικατερίνης Φαρμάκη - Γκέκη


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 9 Μαρ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ