- banner1


Κατά την παρέμβαση της, στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου περί ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη, ζήτησε να μην αντιμετωπίσουμε με φοβικά σύνδρομα το μεγάλο ζήτημα των νόμιμων μεταναστών στη χώρα μας. Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας είναι τα εξής:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Δεν πρέπει να βάζουμε στο ίδιο καλάθι την άσκηση της μεταναστευτικής πολιτικής, την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, τα ιστορικά μας -αν θέλετε- απωθημένα, με τις ανάγκες του σήμερα και την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί και που μας καλεί επιτέλους να τη διαχειριστούμε με συνέπεια και υπευθυνότητα.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα σε βαθμό μεγαλύτερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα -λόγω γεωγραφικής θέσης και αναλογίας μεταναστών- πρόβλημα λαθρομετανάστευσης. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο όντως, δεν προσπαθεί να περιορίσει την έλευση και άλλων μεταναστών, αλλά σίγουρα ρυθμίζει τα δικαιώματα ενός σημαντικού τμήματος των μεταναστών που νόμιμα διαβιούν ήδη στη χώρα μας. Επιχειρεί με άλλα λόγια, αφενός να επιλύσει ένα υπαρκτό και σοβαρό ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αφετέρου να δώσει διέξοδο στη δημογραφική στασιμότητα μιας χώρας που γερνά διαρκώς. Επιχειρεί, επίσης, να διασφαλίσει την κοινωνική σταθερότητα, πρόοδο και ασφάλεια, δημιουργώντας πιο στενούς δεσμούς ανάμεσα στη δεύτερη γενιά των μεταναστών και τη μόνη πατρίδα που έχουν γνωρίσει.

Στο πλαίσιο αυτό είναι απόλυτα λογικό μια ευρωπαϊκή και προοδευτική χώρα, όπως θέλουμε να είναι η Ελλάδα, να τους αναγνωρίσει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές και να είναι συνδιαμορφωτές και συνυπεύθυνοι για την πορεία του τόπου που διαμένουν.

Με τη χορήγηση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεστε στις δημοτικές εκλογές, ο κοινωνικός ιστός και η κοινωνική ειρήνη ενισχύονται, καθώς οι μετανάστες συνδέονται πιο στενά και πιο ουσιαστικά με την τοπική κοινωνία.

Η συντηρητική παράταξη δυστυχώς από το ισόγειο μέχρι και το ρετιρέ της πολυκατοικίας, δεν αφουγκράζεται τα πραγματικά κοινωνικά δεδομένα της εποχής μας. Η δε πενταετής διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε, ότι δεν κατόρθωσε να κάνει εκείνες τις αλλαγές, εκείνες τις ρυθμίσεις που ήταν αναγκαίες και εγκλώβισε και τους μετανάστες στη δική της μικροκομματική, πελατειακή και κοντόφθαλμη λογική.

Το πολιτικό βάρος των αναγκαίων αλλαγών για τη χώρα μας, το σηκώνει και πάλι η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Δεν είναι δυνατόν σήμερα να δαιμονοποιούμε συλλήβδην όλους τους μετανάστες. Είναι ζήτημα που αφορά το κράτος δικαίου, το οποίο θέλουμε να δημιουργήσουμε. Είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θέλουμε να σεβαστούμε και είναι ζήτημα της διατήρησης της κοινωνικής ειρήνης, που θέλουμε να ενισχύσουμε. Για τους λόγους αυτούς στηρίζουμε τη σημερινή πρωτοβουλία της Κυβέρνησης.»


Από το Γραφείο Τύπου
της βουλευτού Αικατερίνης Φαρμάκη – Γκέκη


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 12 Μαρ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ