- banner1


Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη δήλωσε τα εξής:

«Η πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που ζούμε, μας έχει αναγκάσει να αλλάξουμε τις καταναλωτικές μας συνήθειες και τη νοοτροπία μας να υπερκαταναλώνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς υπευθυνότητα.

Σήμερα πια, αναγκαζόμαστε να γίνουμε πιο υπεύθυνοι αφενός λόγω της ανάγκης να διαχειριστούμε καλύτερα τα οικονομικά μας και αφετέρου λόγω των μεγάλων διατροφικών κινδύνων που διαρκώς διατρέχουμε, με πλήθος προϊόντων που χρησιμοποιούν συστατικά και χρωστικές ουσίες αμφιβόλου προέλευσης και υγειονομικής ασφάλειας.

Οι Έλληνες καταναλωτές - με καθυστέρηση σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- καλούμαστε τώρα, να αποκτήσουμε «καταναλωτική συνείδηση» και να πιέσουμε τα ισχυρά συμφέροντα, ώστε να διαθέτουν ποιοτικά προϊόντα στην αγορά, ασφαλή για τη δημόσια υγεία, με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές, αλλά και με τιμές σε λογικά επίπεδα.

Θεωρώ ότι και η Πολιτεία από την πλευρά της οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να ενθαρρύνει την ενημέρωση του πολίτη και την συμμετοχή τους σε υπαρκτές και ενεργές καταναλωτικές ομάδες, οι οποίες να είναι αξιόπιστες και ισχυρές.

Ας ξεφύγουμε λοιπόν, από τη λογική του καναπέ, και ας κάνουμε κτήμα μας το σύνθημα «γνωρίζω – συνειδητοποιώ – οργανώνομαι – προστατεύομαι» κάνοντας το καταναλωτικό κίνημα, δύναμη του πολίτη για το παρόν και για το μέλλον.»


Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 15 Μαρ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ