- banner1


Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, κυρία Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη, με επιστολή της προς την αρμόδια υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κυρία Λούκα Κατσέλη, γνωστοποίησε το σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στην λιμενική ζώνη του λιμένα Κιάτου, το οποίο προέκυψε από τις σχετικές άδειες παραχώρησης χρήσης γης που εκδόθηκαν από το Λιμενικό Ταμείο Κορίνθου. Η κυρία Φαρμάκη – Γκέκη, ζητά την συνολική αντιμετώπιση του θέματος που έχει οδηγήσει σήμερα τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους τους σε απόγνωση.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής της κυρίας Φαρμάκη – Γκέκη είναι το εξής:


«Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Είναι αναμφισβήτητες οι μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλετε προκειμένου να επιλύσετε τα συσσωρευμένα και χρόνια προβλήματα, που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες σας και τα οποία έχουν διογκωθεί λόγω της αδράνειας και της έλλειψης πολιτικής βούλησης της προηγούμενης κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό θα ήθελα να θέσω σε γνώση σας ένα ζήτημα που εντάσσεται στον τομέα καθορισμού λιμενικών ζωνών και αφορά στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της χερσαίας ζώνης λιμένα του Κιάτου του Νομού Κορινθίας, και το οποίο δημιουργήθηκε λόγω της πλημμέλειας των σχετικών αδειών παραχώρησης, που τους έχουν χορηγηθεί εδώ και χρόνια από το Λιμενικό Ταμείο Κορίνθου, βάσει του Ν.2971/2001.

Στους συγκεκριμένους επιχειρηματίες έχουν επιβληθεί πολύ υψηλά διοικητικά πρόστιμα και αντιμετωπίζουν την απειλή ποινικών διώξεων, χωρίς καμία δική τους υπαιτιότητα, με αποτέλεσμα να απειλείται σοβαρά η βιωσιμότητα τους, οι θέσεις εργασίας των εκατοντάδων εργαζόμενων σε αυτές, αλλά και η τοπική οικονομία.

Εντούτοις, η έλλειψη συνεργασίας από τη Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Κορίνθου ώστε να λυθεί οριστικά και νόμιμα το ζήτημα της χορήγησης των σχετικών αδειών, αλλά και η αδράνεια της τέως πολιτικής ηγεσίας του τότε Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (στον οποίο εκκρεμεί σχετική επιστολή από τις 5/3/2009) έχουν οδηγήσει τους επαγγελματίες αυτούς σε απόγνωση.

Στην κατεύθυνση αυτή, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι παρόλο τον μεγάλο φόρτο εργασίας σας, θα επιδείξετε ενδιαφέρον και με την παρέμβαση σας θα επιλύσετε συνολικά το σημαντικό αυτό τοπικό ζήτημα, που απασχολεί εκατοντάδες οικογένειες του Νομού Κορινθίας.»


Από το Γραφείο Τύπου
της βουλευτού Αικατερίνης Φαρμάκη – Γκέκη


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 16 Μαρ 2010
categories: | edit post

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κυρία Φαρμάκη καλές είναι οι ανέμελες και χωρίς κανένα πολιτικό κόστος επερωτήσεις για το λιμάνι του Κιάτου αλλά για εκείνο το πολύπαθο λιμάνι της Κορίνθου που δημιουργεί τεράστια καθημερινά προβλήματα στην πόλη και τους κατοίκους της πότε θα κάνετε καμμία επερώτηση στη Βουλή;
    Ξέχασα όμως! Εσείς κατοικείτε στην περιοχή του Αγ.Γεωργίου ενώ εμείς οι κοινοί θνητοί ζούμε εντός της πόλης και βιώνουμε καθημερινά τον κυκλοφοριακό μας Γολγοθά.
    Το θέμα του λιμανιού της Κορίνθου είναι μια καυτή πατάτα και μάλλον απ'ότι φαίνεται, για πολλούς και διαφόρους λόγους, αποφεύγετε να ασχοληθείτε με αυτό.
    Όλοι μας βέβαια θυμόμαστε ότι όταν είσαστε στην αντιπολίτευση κατηγορούσατε καθημερινά στα τοπικά μέσα τον Παπαληγούρα και τους άλλους βουλευτές της ΝΔ για αδράνεια και σκοπιμότητες σε ότι αφορά το λιμάνι. Τώρα όμως που είσαστε στην εξουσία απόλυτη σιωπή! Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από την πλευρά σας! Το ξεχάσατε(;) το λιμάνι!
    Θα είχε επίσης εξαιρετικό ενδιαφέρον να ακούσουμε τη συνολική σας πρόταση για το λιμάνι της Κορίνθου. Εκτός και αν δεν έχετε!
    Κυρία Φαρμάκη ιδού η Ρόδος!
    Ελπίζω και εύχομαι να δημοσιευτεί το σχόλιό μου!

    Ένας Taliban της πόλης

     
  2. Αγαπητέ Ανώνυμε,

    Συμμερίζομαι την αγωνία σου για το λιμάνι της Κορίνθου. Να είσαι σίγουρος όμως, ότι θα σε αντιμετώπιζα εξίσου φιλικά, εάν γνώριζα το ποιος είσαι.

    Επί του θέματος: Για το Λιμάνι της Κορίνθου είχα και έχω πολύ ξεκάθαρη θέση. Εδώ και πολύ καιρό έχω έρθει σε επαφή και σε συνεννοήσεις με τους αρμόδιους του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στους οποίους εξήγησα την σημερινή κατάσταση και τους προσκάλεσα στην Κόρινθο για να διαπιστώσουν «ιδίοις όμμασι» ότι αυτά που τους μετέφεραν στο παρελθόν ο κύριος Παπαληγούρας κι άλλοι σχετικά με το λιμάνι (ότι η πόλη επωφελείται οικονομικά και εξυπηρετείται από το χάος που επικρατεί) ήταν παραπλανητικά και δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου βρίσκεται σε επικοινωνία με το Δήμο της Κορίνθου προκειμένου να υπάρξει θεσμική συνάντηση όλων των αρμόδιων φορέων και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του νομού προκειμένου να συζητηθεί μια βιπώσιμη και επωφελής για την πόλη πρόταση για το Λιμάνι της Κορίνθου, η οποία να γίνει αντικείμενο περαιτέρω επεξεργασίας.

    Αγαπητέ φίλε, δεν μου αρέσει η πολιτική των ανακοινώσεων και του «κατόπιν ενεργειών μου». Πιστεύω ότι τα ζητήματα (και μάλιστα τα μεγάλα και χρόνια ζητήματα της Κορινθίας) πρέπει να αντιμετωπίζονται θεσμικά και συλλογικά από όλους τους αρμόδιους φορείς. Άλλωστε, η δουλειά μου ως κυβερνητικού βουλευτή, δεν είναι να καταγγέλλω, αλλά να γνωστοποιώ τα προβλήματα στους υπουργούς και τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και να συνεργάζομαι μαζί τους θεσμικά ώστε αυτά να επιλύονται.

    Όλοι οι πολίτες γνωρίζουν ότι τα προβλήματα είναι πολλά και δεν εμφανίστηκαν τώρα. Σήμερα πληρώνουμε την αδράνεια του παρελθόντος και την έλλειψη πολιτικής βούλησης των προηγούμενων κυβερνήσεων. Είναι όμως, άδικο να επιρρίπτουμε ευθύνες σε μια κυβέρνηση 5 μηνών, που αντιμετωπίζει τεράστιες και πρωτόγνωρες δυσκολίες. Τα δε υπουργεία, αντιμετωπίζουν πρώτιστα το ζήτημα της ανεύρεσης κονδυλίων για να λειτουργήσουν και να στελεχωθούν οι υπηρεσίες τους με το κατάλληλο προσωπικό, κάτι πολύ δύσκολο υπό τις παρούσες συνθήκες. Ας μην εξαντλούμε λοιπόν, την αυστηρή μας κριτική σε αυτούς που πραγματικά προσπαθούν ώστε να βγει η χώρα μας από την κρίση και να λυθούν τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν.

    Με εκτίμηση
    Αικατερίνη Φαρμάκη - Γκέκη

     
  3. Κυρία Φαρμάκη,
    Την συγκεκριμένη και σαφή δική σας θέση και πρόταση για το λιμάνι της Κορίνθου δεν βλέπω πουθενά να αναφέρετε.
    Εκτός και αν θεωρείτε ότι αποτελεί πρόταση η πρόσκληση που απευθύνατε προς τους αρμόδιους του Υπουργείου Οικονομίας να επισκεφθούν την Κόρινθο ούτως ώστε να κάνουν τις διαπιστώσεις τους και να κουβεντιάσουν με το Δήμο Κορινθίων και τους διάφορους φορείς. Δεν έχετε καταλάβει ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από τις κάθε είδους ανούσιες συζητήσεις και συσκέψεις; Δεν έχετε καταλάβει ότι περνάει ο χρόνος χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για την πόλη με την κυκλοφοριακή και γενικότερη περιβαλλοντική κατάσταση συνεχώς να επιδεινώνεται;
    Οι Κορίνθιοι θέλουν έργα και όχι λόγια! Από λόγια έχουμε μπουχτίσει!

    Ένας Taliban της πόλης

     

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ