- banner1


Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ανακοίνωσε συγκεκριμένα μέτρα για την ανάπτυξη της χώρας, ως αντιστάθμισμα των οικονομικών μέτρων που πρόσφατα λήφθηκαν. Συγκεκριμένα:

1ον Ανακοινώθηκαν δύο νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ για την ανακούφιση χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την χορήγηση χαμηλότοκων δανείων ύψους 2 δισ. Ευρώ

2ον Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απλούστευση, αποκέντρωση και την αποτελεσματικότητα του ΕΣΠΑ, το οποίο φθάνει τα 9,8 δισ ευρώ για το 2010!

3ον Μετά την αναμενόμενη γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.

4ον Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ενσωματωθεί η κοινοτική οδηγία για την καταναλωτική πίστη, η οποία δίνει έμφαση στην πληροφόρηση του καταναλωτή και εισάγει κανόνες υπεύθυνου δανεισμού.

5ον Θα ακολουθήσει τέλος, το σχέδιο νόμου για τη διαφάνεια στις τραπεζικές συναλλαγές, που θα ολοκληρώσει το θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των καταναλωτών, με σκοπό να αντιμετωπιστούν οι καταχρηστικές πρακτικές και η προαγωγή της διαφάνειας και του ανταγωνισμού στον τραπεζικό τομέα.

Με τον τρόπο αυτό ανοίγουμε το δρόμο για την παραγωγή νέου πλούτου στην χώρα μας. Γιατί παραλάβαμε και σε αυτόν τον τομέα, μια κατάσταση διάλυσης και αδιαφάνειας, όπου κανένας αναπτυξιακός μηχανισμός δεν λειτουργούσε, με αποτέλεσμα 3 χρόνια μετά την έναρξη του ΕΣΠΑ το 2007, η απορρόφηση του να φθάνει μόλις στο 3,5%!

Στόχος μας είναι να προωθήσουμε την αληθινή ανάπτυξη, να στηρίξουμε την μικρομεσαία επιχείρηση και να τονώσουμε την αγορά. Δεν είναι πλέον ανεκτή η έλλειψη κανόνων και οι καταχρηστικοί όροι στην χορήγηση δανείων. Προκειμένου λοιπόν, να προστατευθούν οι καταναλωτές προωθούμε τη δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου για την παροχή συμβουλών και πληροφόρησης σε θέματα διαχείρισης των χρεών τους.

Η προστασία της αξιοπρέπειας των πολιτών, της προσωπικής και οικογενειακής τους γαλήνης από αθέμιτες εισπρακτικές μεθοδεύσεις, αλλά και η δημιουργία ενός καθαρού τοπίου στην αγορά, με κανόνες σαφείς και συγκεκριμένους, αποτελούν δεσμεύσεις μας. Οι πολίτες κατανοούν ότι είναι πολύ φιλόδοξη η προσπάθεια μας να βάλουμε τάξη στην αταξία. Πιστεύουμε όμως, σε μια καλύτερη Ελλάδα, με ανάπτυξη παντού σε κάθε γωνιά της, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Και αυτό είναι το όραμα μας!


Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 18 Μαρ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ