- banner1


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει συνειδητοποιήσει την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αμπελοκαλλιεργητές της Κορινθίας και λόγω των ζημιών που υπέστη η παραγωγή τους και της απώλειας του εισοδήματος τους, αλλά και λόγω της άδικης και ετεροβαρούς συμπεριφοράς των εκτιμητών του ΕΛΓΑ.

Το ενδιαφέρον της ίδιας της υπουργού κυρίας Κατερίνας Μπατζελή, αποτυπώθηκε στην διευρυμένη συνάντηση με τους προέδρους των ΕΑΣ αλλά και με εκπροσώπους των αγροτών, παρουσία και του νέου προέδρου του ΕΛΓΑ, κ.Θεόδωρου Σαρρή και του Γενικού Γραμματέα κ.Γ.Κανελλόπουλου.

Η Υπουργός κατέστησε σαφές ότι πρέπει να υπάρξει μια κόκκινη γραμμή σε σχέση με ότι συνέβη στο παρελθόν. Διότι αφενός μεν ο ΕΛΓΑ κατέστη ζημιογόνος, και αφετέρου δε, τα 4,5 δις ευρώ που δόθηκαν στους αγρότες τα προηγούμενα χρόνια δεν τους βοήθησαν πραγματικά.

Η Υπουργός κατέληξε σε μια συμβιβαστική λύση (λόγω και της αντικειμενικής αδυναμίας επανελέγχου των αμπελοκαλλιεργειών) επί όσων ενστάσεων έγιναν, με την παράλληλη διασταύρωση των στρεμμάτων μέσω του ΟΣΔΕ και των τιμολογίων που έχουν κατατεθεί για επιστροφή του ΦΠΑ.

Θεωρώ ότι η συνάντηση ήταν γόνιμη και ότι το Υπουργείο έκανε το καλύτερο δυνατόν που μπορούσε στα πλαίσια της δίκαιης και αντικειμενικής χορήγησης αποζημίωσης, αλλά και της δύσκολης δημοσιονομικής συγκυρίας που βιώνουμε.

Είναι φανερό ότι έχουμε μπει σε μια άλλη εποχή για τον αγροτικό τομέα, που τερματίζει επιδοματικές κατ’ εξαίρεση πολιτικές και τη διεύρυνση των ανισοτήτων μεταξύ των αγροτών.

Στόχος του υπουργείου είναι να ενισχυθούν πραγματικά οι αγρότες με νομοθετικές πρωτοβουλίες που αλλάζουν το θεσμικό πλαίσιο του ΕΛΓΑ και του αγροτικού συνδικαλισμού.

Η αγροτική οικονομία πρέπει να επαναπροσδιοριστεί μέσα στις γενικότερες οικονομικές συνθήκες και να επέλθει ισορροπία ανάμεσα στην προσφορά και στην ζήτηση.



Από το Γραφείο Τύπου
Της Βουλευτού Αικατερίνης Φαρμάκη - Γκέκη


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 19 Μαρ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ