- banner1


Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη, στην κοινοβουλευτική παρέμβαση της κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νέου θεσμικού πλαισίου του ΕΣΠΑ, έθεσε το ζήτημα της χρησιμοποίησης του ΕΣΠΑ για ουσιαστικά και αναγκαία έργα στο Νομό Κορινθίας, που θα υπάγονται σε ένα συνολικό αναπτυξιακό σχεδιασμό και τα οποία ζητά η τοπική κοινωνία. Το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία της κυρίας Φαρμάκη – Γκέκη είναι το ακόλουθο:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ο καθένας στην περιφέρειά του μπορεί να απαριθμήσει έργα που ναι μεν ολοκληρώθηκαν, αλλά είτε δεν λειτουργούν αποδοτικά διότι δεν πραγματοποιήθηκαν τα απαραίτητα συμπληρωματικά έργα και δεν αποδόθηκαν προς χρήση, είτε εγκαταλείφτηκαν και δεν ενσωματώθηκαν στη λειτουργία των φορέων τους.

Φράγματα χωρίς επαρκή αρδευτικά δίκτυα, όπως είναι το φράγμα ΔΟΞΑ στο νομό Κορινθίας. Αποσπασματικά πολιτιστικά έργα με πανάκριβους προϋπολογισμούς αμφίβολης χρησιμότητας, όπως ο φωτισμός του Ακροκόρινθου. Μεγάλα έργα πληροφορικής που δεν βελτίωσαν όμως ούτε την ποιότητα ούτε την ταχύτητα των παρεχομένων υπηρεσιών στο νομό μας.

Σήμερα στο νομό Κορινθίας πρέπει να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο. Πρέπει να εντάξουμε τα έργα για τα οποία έχουμε ώριμες μελέτες και παράλληλα να χρηματοδοτήσουμε μελέτες σε εκείνα τα έργα που θα αξιοποιήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού μας και θα επιτρέψουν να φυσήξει ούριος άνεμος για τη τοπική μας οικονομία και ανάπτυξη.»



Από το Γραφείο Τύπου
της Αικατερίνης Φαρμάκη - Γκέκη


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 24 Μαρ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ