- banner1


Είναι γεγονός ότι στην προσπάθεια της να κατακτήσει την πραγματική σύγκλιση, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να επιτυγχάνει σταθερά υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τους Ευρωπαίους Εταίρους της.

Παρά το ότι έχουν εισρεύσει στην Ελλάδα τρία κοινοτικά πλαίσια, η γραφειοκρατία των Βρυξελλών και οι δικές μας αδυναμίες, είχαν ως αποτέλεσμα τα χρήματα αυτά να μην έχουν τα χειροπιαστά αποτελέσματα για την ανάπτυξη της χώρας, που όλοι αναμέναμε.

Η προηγούμενη κυβέρνηση θέλοντας να ελέγχει όλες τις εκταμιεύσεις, για να κάνει το παιχνίδι της με βάση το πολιτικό της όφελος και όχι το όφελος των πολιτών, θεσμοθέτησε με το νόμο 3614/2007 ένα πολύπλοκο σύστημα διαχείρισης, το οποίο δημιούργησε σοβαρά προβλήματα και καθυστερήσεις στην υλοποίηση των στόχων, με αποτέλεσμα η απορρόφηση σήμερα να μην ξεπερνάει το 5%.

Εμείς αντιμετωπίζουμε λοιπόν, αυτήν την κατάσταση με βελτιώσεις – παρεμβάσεις στον ισχύοντα νόμο, ώστε :

1ον να απλουστευθούν οι διαδικασίες
2ον να αποκεντρωθεί η διαχείριση των πόρων
3ον να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα και ο ρυθμός υλοποίησης των προγραμμάτων με την προτεραιότητα υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Η χώρα μας στην παρούσα δύσκολη οικονομική κατάσταση έχει ανάγκη από άμεσα και απτά αναπτυξιακά αποτελέσματα. Στόχος μας είναι να φθάσει η απορρόφηση των κονδυλίων στο 15% μέσα στο 2010.

Η προσπάθεια και η πολιτική βούληση της κυβέρνησης αποτυπώνεται στο νομοσχέδιο αυτό προκειμένου και να επιταχυνθεί ο ρυθμός υλοποίησης και εκταμίευσης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και τα χρήματα να κατευθυνθούν κυρίως στην Περιφέρεια.

Είμαι αισιόδοξη ότι η κυβέρνηση έχει και την πολιτική βούληση να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και την αποφασιστικότητα να αλλάξει την Ελλάδα



Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 18 Μαρ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ