- banner1



Εδώ και καιρό οι αγρότες μας γίνονται συστηματικά αποδέκτες εσκεμμένης παραπληροφόρησης, προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις εις βάρος της κυβέρνησης και σύγχυση στους ίδιους τους αγρότες.

Αντικείμενο η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων του 2010.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεσμεύτηκε να πιστώσει (σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών) με 70 ευρώ ανά αίτηση, το κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων του 2010, για τους δικαιούχους αγρότες πουείτε είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ με αξία δικαιωμάτων μέχρι 5.000 ευρώ, είτε είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με αξία δικαιωμάτων μέχρι 10.000 ευρώ.

Το κόστος αυτό, που είναι υποχρεωτικό να καταβληθεί στις ΕΑΣ, δεν έχει κατατεθεί ακόμα στο λογαριασμό των δικαιούχων. Για τον λόγο αυτό έχει δοθεί εντολή στις ΕΑΣ να υπογράφουν οι δικαιούχοι μια πάγια εντολή εξουσιοδότησης, ώστε να εισπράξει η ΕΑΣ τα χρήματα αυτά όταν πλέον καταβληθούν στο λογαριασμό των δικαιούχων.

Συνεπώς, για τις δύο πιο πάνω αναφερόμενες κατηγορίες δικαιούχων, η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους θα γίνειδωρεάν (!) και χωρίς καμία επιβάρυνση, όπως αναληθώς αναφέρουν συγκεκριμένα δημοσιεύματα!

Επισημαίνω δε, ότι έχει δοθεί εντολή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στα κατά τόπους γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ να ενεργοποιούν τα δικαιώματα δωρεάν και στους μη αγρότες όταν δεν υπάρχει μεταβολή.

Οποιαδήποτε άλλη πρακτική είναι απαράδεκτη! Εάν υπάρχει δε, ΕΑΣ που να έχει εισπράξει επιπλέον ποσό από αυτό που περιλαμβάνεται στο ενιαίο αυτό κοστολόγιο θα πρέπει να το επιστρέψει στους δικαιούχους, σε διαφορετικήπερίπτωση χάνει τη δυνατότητα υποστήριξης των παραγωγών και την συμμετοχή της στο έργο.

Από το Γραφείο Τύπου
της βουλευτού του Ν.Κορινθίας, Κατερίνας Φαρμάκη-Γκέκη


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 12 Μαΐ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ