- banner1



Η κυβέρνηση μέσα σε επτά μήνες έχει δημιουργήσει με συντονισμένες και συγκεκριμένες ενέργειες μια καινούρια πραγματικότητα για τη χώρα. Αφενός διασφάλισε την αποφυγή της χρεοκοπίας και αφετέρου προσπαθεί να εγγυηθεί υγιείς οικονομικές συνθήκες με την υιοθέτηση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος και ενός σταθερού οικονομικού και αναπτυξιακού περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τις πρωτοβουλίες του ίδιου του πρωθυπουργού (πχ.για την προσέλκυση ομογενών επιχειρηματιών από τις ΗΠΑ, την Γαλλία, το Ντουμπάι και την Αυστραλία), έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης (πχ. απλοποίηση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ, απλοποίηση της σύστασης εταιριών, ρύθμιση οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα).

Στην προσπάθεια αυτή, σημαντικό ρόλο έχει το ΤΕΜΠΜΕ, το οποίο πρόσφατα έθεσε σε εφαρμογή το πρόγραμμα για την εγγύηση χαμηλότοκων δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών.

Έτσι το ΤΕΜΠΜΕ εγγυάται μεγάλο μέρος των δανείων που συνάπτουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις με τράπεζες, διασφαλίζοντας παράλληλα χαμηλό επιτόκιο και ομαλό τρόπο αποπληρωμής των δανείων, απαλλάσσοντας τον επιχειρηματία από την αγωνία και το αποκλειστικό βάρος της διασφάλισης των απαραίτητων κεφαλαίων κίνησης για την επιχείρηση του.

Με το πρόγραμμα αυτό, που προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι τις 31/12/2011, διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μέσω της ενίσχυσης της ρευστότητας τους αλλά και οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας, ενώ προβλέπεται να καλυφθούν δάνεια συνολικού ύψους 875 εκατομμυρίων ευρώ, με την προοπτική το ποσό αυτό να αγγίξει το 1,25 δις ευρώ με νεότερη απόφαση!

Είναι φανερό λοιπόν, ότι σήμερα η κυβέρνηση με συγκροτημένες προσπάθειες, επιχειρεί να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης και των επενδύσεων. Στην επιτάχυνση αυτή συνηγορεί και η σύναψη των επιχειρησιακών συμφωνιών με όλες τις περιφέρειες της χώρας, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Ειδικότερα για την Πελοπόννησο, υπογράφησαν συμφωνίες για έργα ύψους 391 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων 58 εκατ.μόνο για το 2010! Οι μελέτες λοιπόν, για τα έργα αυτά πρέπει να «τρέξουν» ώστε να πετύχουμε την μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση έργων. Αυτό είναι το δικό μας στοίχημα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και είμαι αισιόδοξη ότι θα το κερδίσουμε!

Από το Γραφείο Τύπου
της βουλευτού Ν.Κορινθίας, κ.Κατερίνας Φαρμάκη - Γκέκη


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 19 Μαΐ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ